Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία του Νομού. Οι βουλευτές στην ερώτησή τους επισημαίνουν:

Τέσσερεις μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη του 2009 κανένα ουσιαστικό μέτρο αντιπλημμυρικής προστασία δεν έχει παρθεί, ούτε αποζημιώσεις στους κατοίκους έχουν δοθεί. Κι αυτό ισχύει σε όλες τις περιοχές της Εύβοιας που χτυπήθηκαν από την πλημμύρα του 2009.

Πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Ληλαντίων και στην περιοχή Μπούρτζι όπου εκβάλει ο Λήλαντας ποταμός η κατάσταση είναι τραγική. Όχι μόνο κανένα ουσιαστικό έργο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής ώστε να προστατευτεί η περιοχή, αλλά δεν έχει γίνει ούτε αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στις υποδομές. Οι κάτοικοι καθημερινά ζουν με το φόβο νέας ενδεχόμενης καταστροφής και δεν έχουν αποζημιωθεί για τις ζημιές που έπαθαν (οικοσκευές, καυστήρες, αυτοκίνητα, αγροτικές καλλιέργειες κ.ά.) και για την απώλεια εισοδήματος.

Τα χρήματα που δόθηκαν τις πρώτες μέρες της καταστροφής δαπανήθηκαν για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών, όπως ήταν η απομάκρυνση ενός μέρους της λάσπης από τις κατοικημένες περιοχές. Μετά το Σεπτέμβρη καμία μέριμνα δεν έχει υπάρξει. Από τους υπολογισμούς της Νομαρχίας και των δήμων διαπιστώνεται ότι απαιτούνται σημαντικά ποσά για έργα στο δίκτυο ύδρευσης και γενικότερα έργα στις πλημμυροπαθείς περιοχές. Απαιτούνται εκατομμύρια ευρώ για έργα στον ποταμό Λήλα. Παράλληλα μέτρα πρέπει να παρθούν για την αντιμετώπιση των ζημιών στην αγροτική οδοποιία της οποία η αποκατάσταση δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω έλλειψης χρημάτων, με αποτέλεσμα κτηνοτρόφοι και αγρότες να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην παραγωγή και το εισόδημα τους.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

Σκοπεύει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής και ειδικά μέτρα για τον Λήλαντα ποταμό. Την πραγματοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στις καμένες εκτάσεις που έχουν γίνει μετά τις πυρκαγιές του 2007 και 2009. Την αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών.
Σε τι ενέργειες θα προχωρήσει ώστε άμεσα να αποζημιωθούν οι πληγέντες από τις πλημμύρες του 2009 για το 100% της ζημιάς που υπέστησαν σε σπίτια, οικοσκευές, αυτοκίνητα, χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις.
Να δοθεί πλήρης αποζημίωση για τις κατεστραμμένες καλλιέργειες, το ζωικό κεφάλαιο, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό. Να υπάρξει πλήρης αναπλήρωση του απολεσθέντος εισοδήματος;
 
Δημοφιλή σήμερα

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

19/4/2019
Ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος για τις πλημμυρισμένες περιοχές σ...
Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

19/4/2019
Η επίσημη αντιπροσωπεία των εταιρειών Volkswagen και Audi στην Χαλκίδα, Φίλιππος Σταθόπουλος ΑΒΕΕ προσ...
Ο Εσπερινός της Αγάπης στη Χαλκίδα - Το «Χοροστάσι της Αγάπης»

Ο Εσπερινός της Αγάπης στη Χαλκίδα - Το «Χοροστάσι της Αγάπης»

18/4/2019
Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα 28 Απριλίου 2019 και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί ο Εσπερινός της Αγάπης που θα τελεσθεί στ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας