Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Η ανεξάρτητη κίνηση οικονομολόγων ΠΑΚ - Ο με ανακοίνωσή της προς την Τοπική Διοικούσα Επιτροπή του ΟΕΕ, δηλώνει τη διάλυσή της και την προσχώρηση των μελών της στην ΠΑΣΚ - Ο. Στην παρακάτω ανακοίνωση αναφέρονται οι λόγοι της απόφασής τους:

Σε μια κρίσιμη για την χώρα συγκυρία, λόγω της οικονομικής κρίσης και των αδιεξόδων που δημιούργησαν οι πολιτικές των τελευταίων ετών, είναι σημαντικό, προοδευτικές επιστημονικές δυνάμεις να βρίσκουν κοινό βηματισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο και μετά από εκτίμηση της σημερινής κατάστασης, της κοινής πολιτικής αφετηρίας, της κοινής δράσης, των κοινών αγώνων και προβληματισμών για την πορεία και τον ρόλο του Ο.Ε.Ε., η γραμματεία της ΠΑΚ-Ο απεφάσισε ομόφωνα την διάλυση της παράταξης και την προσχώρηση των μελών της, στην παράταξη ΠΑΣΚ-Ο & Συνεργαζόμενοι, αυτονόητο είναι, πως και το μέλος της Τοπικής Διοίκησης, Τριαντάφυλλος Κοσμέτος, αποτελεί πλέον μέλος της ΠΑΣΚ-Ο στην Τοπική Διοίκηση.

Ο κοινός στόχος, είναι να μετατροπή ο φορέα μας, από « άπραγο φορέα έκδοσης αδειών και δημοσίων σχέσεων», σε εργαλείο περιφερειακής ανάπτυξης , προβολής θέσεων, συγκρούσεων με παλαιοκομματικές λογικές, και προτάσεων, στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τόσο τους συναδέλφους όσο και την τοπική κοινωνία γενικότερα .

Ο θεσμικός ρόλος του Ο.Ε.Ε. ως συμβούλου της εκάστοτε πολιτείας, θα πρέπει και σε περιφερειακό επίπεδο να βρει εφαρμογή, με προτάσεις και θέσεις οι οποίες θα αντανακλούν την κοινωνία και οικονομία, τις σκέψεις και τον προβληματισμό των συναδέλφων, την αγωνία των παραγωγικών τάξεων, τις προσπάθειες των άλλων τοπικών φορέων.

Ο δημοκρατικός προσανατολισμός του φορέα μας, η άσκηση κριτικής στάσης , πρωτοποριακών προτάσεων , για να αποκτήσει πάλι το κύρος και την θέση που του αρμόζει και να αναλάβουμε όλοι μαζί οι συνάδελφοι, πρωτοβουλία αναδόμησης και ανασυγκρότησης της δημοκρατικής παράταξης της ΠΑΣΚ-Ο & Συν/νων.

Παλεύουμε για να αλλάξει ο προεδροκεντρικός χαρακτήρας της Τ.Δ. σε οικονομικοκοινωνικό, με κέντρο τον Οικονομολόγο και την κοινωνία.

Η δημοκρατική βάση της ΠΑΣΚ-Ο , οι φίλοι και συνάδελφοι, ας ξαναβρεθούμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες συγκρότησης και λειτουργίας του Ο.Ε.Ε. σε μια προοδευτική κατεύθυνση ικανή να δώσει την ελπίδα και το χαμόγελο σε όλους μας και πρωτίστως στην κοινωνία.

Εκ μέρους των μελών του Συνδυασμού μας, Π.Α.Κ.- Ο, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσους μας στήριξαν τόσα χρόνια και τους καλώ μέσα από τις γραμμές της ΠΑΣΚ-Ο & Συν/νων να δώσουμε νέους αγώνες, όπως πάντα, για το ΟΕΕ, για την Κοινωνία ,για τους Συναδέλφους.

Ο αγώνας συνεχίζεται….!


 
Δημοφιλή σήμερα

Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Σέτα Ευβοίας

Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Σέτα Ευβοίας

15/10/2017
Φωτιά στο πανέμορφο ελατοδάσος στην περιοχή της Σέτας βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2017....
Στην τελική ευθεία το Νοσοκομείο Χαλκίδας

Στην τελική ευθεία το Νοσοκομείο Χαλκίδας

16/10/2017
Την ένταξη των συνοδών έργων για την ολοκλήρωση κατασκευής του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» υπέγραψε ο Περιφε...
Τίμησαν την Λέλα Καραγιάννη στην Χαλκίδα παρουσία της εγγονής της

Τίμησαν την Λέλα Καραγιάννη στην Χαλκίδα παρουσία της εγγονής της

15/10/2017
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην Ευβοιώτισα ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης, Λέλα Καραγιάννη, πραγματοποιήθηκαν το πρωί τη...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας