Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 8 Δεκέμβρη, η απεργιακή συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου.
Κάρυστος
Κάρυστος
Στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου.

Παρά τις καιρικές συνθήκες δόθηκε από τους εργαζόμενους-απεργούς και τους συνταξιούχους της Καρύστου και του Μαρμαρίου η απάντηση στην Κυβερνητική πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Η κεντρική ομιλία έγινε από το Δ. Παρασκευά, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου. 

Στην ομιλία μεταξύ άλλων τονίστηκαν η προσπάθεια της Κυβέρνησης «να εμφανίσει ως “εθνική επιτυχία” την απόφαση του πρόσφατου Γιούρογκρουπ για το χρέος. Μιας απόφασης που επιμηκύνει την αποπληρωμή του χρέους έως το 2060, πράγμα που για τα λαϊκά στρώματα δε πρόκειται να μεταφραστεί σε ελάφρυνση αφού δεν προβλέπεται καμιά αποκατάσταση δικαιωμάτων, καμιά αύξηση δαπανών για κοινωνικές ανάγκες ή μείωση των φόρων.

Το τυρί στην Κυβερνητική φάκα είναι πως με αυτή τη ρύθμιση και τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση θα μπορέσει να ανακάμψει η οικονομία. Πως από την ανάκαμψη αυτή θα βγει κερδισμένος και ο λαός… 

Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη! Το αποδεικνύει αυτό ο προϋπολογισμός του 2017 που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή και προβλέπει την ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2017. Το πλεόνασμα όμως αυτό θα προκύψει, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, από τα 4 δις ευρώ επιπλέον από το 2016 σε περικοπές κοινωνικών παροχών και αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους».
Τέλος, τονίστηκε πως: «οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που υπονομεύουν τους αγώνες μας, να παλέψουμε σε κάθε χώρο για την οργάνωση και ανασυγκρότηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Όσο τηρούμε στάση αναμονής τόσο οι κατακτήσεις μας θα παίρνονται πίσω, τόσο η αντιλαϊκή επίθεση γιγαντώνεται.

Χρειάζεται να απαιτήσουμε την άμεση αποκατάσταση των απωλειών που έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης. 

Ο αγώνας μας δεν τελειώνει εδώ. Με πίστη και επιμονή διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας! Για ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι των επιχειρηματικών ομίλων».

Τη συγκέντρωση χαιρέτησε ο Μ. Μπάνος, Γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων. Στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα αιτήματα των συνταξιούχων για αποκατάσταση των συντάξεων και δωρεάν υγεία πρόνοια. Επίσης, έκανε κάλεσμα για μαζικοποίηση του Συλλόγου και συμπόρευση με τους εργαζόμενους, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες.Δημοφιλή σήμερα

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

20/3/2019
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο....
Η ταινία «Εμείς» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Εμείς» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/3/2019
Η ταινία «Εμείς» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 21 έως και την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας