Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση αναφορικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, κατέθεσαν στον Υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, Γιάννης Γκιόκας και Χρήστος Κατσώτης.
ΚΚΕ
ΚΚΕ
Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, που συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στον τομέα της υγείας, έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία, στελέχωση και χρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου, το οποίο παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του υπάρχοντος προσωπικού, δε μπορεί να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες του λαού της ευρύτερης περιοχής του Αλιβερίου.

Πρόκειται για ένα Κέντρο Υγείας το οποίο εξυπηρετεί κατά μέσο όρο πάνω από 200 ασθενείς και ασφαλισμένους καθημερινα, σε τακτικά και επείγοντα περιστατικά.

Η υποβάθμιση του ΚΥ Αλιβερίου θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού της περιοχής του Αλιβερίου. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί με 3 γιατρούς γενικής ιατρικής, καθώς από τους 11 που είναι στη δύναμή του: μια ιατρός βρίσκεται σε άδεια κύησης, 5 σε περιφερειακά ιατρεία, ενώ 2 αποσπάστηκαν όλο το μήνα Νοέμβρη στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, το οποίο αντιμετωπίζει αντίστοιχα τραγικά προβλήματα υποστελέχωσης, έλλειψης αναλώσιμων υλικών και χρηματοδό¬τησης. Εκτός από το ιατρικό προσωπικό, υπάρχει μόλις 1 τραυματιοφορέας για να καλύψει και νυχτερινές βάρδιες, 2 οδηγοί που ο αριθμός τους δεν επαρκεί για να καλυφθούν όλες οι βάρδιες, 1 καθαρίστρια που απασχολείται για 4 ώρες τις καθημερινές και 1 φύλακας. Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζει ο πολυδιαφημιζόμενος υποσταθμός του ΕΚΑΒ ο οποίος λειτουργεί με 1 ανειδίκευτο οδηγό ενώ το ρόλο του διασώστη καλείται να τον επιτελέσει ένας γιατρός!

Η αποψίλωση του ΚΥ Αλιβερίου, όπως και όλων των μονάδων στην Εύβοια και σε όλη τη χώρα που έχει οδηγήσει μέχρι και στο κλείσιμο νοσοκομείων, είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει μετατρέψει την υγεία σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, απαξιώνοντας τις δημόσιες δομές υγείας, μετατρέποντας τους ασθενείς σε πελάτες τόσο του δημόσιο τομέα υγείας όσο και ιδιωτικών κλινικών και μονάδων. Αυτό είναι το σχεδιασμένο αποτέλεσμα της μη εξασφάλισης μόνιμου, επαρκούς και εξειδικευμένου προσωπικού, με τις προσλήψεις ουσιαστικά να έχουν «παγώσει» για χρόνια, όπως και στο ΚΥ Αλιβερίου όπου τα τελευταία 5 χρόνια έχουν φύγει 10 γιατροί και 18 εργαζόμενοι χωρίς να έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη.

Εκτός από την έλλειψη προσωπικού, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην υποδομή για την κάλυψη στοιχειώδους λειτουργίας του ΚΥ. Δεν υπάρχουν αντιδραστήρια για γενικές εξετάσεις αίματος στο μικροβιολογικό εργαστήριο, εξετάσεις που δεν πραγματοποιούνται για αρκετό διάστημα, ενώ περιστασιακά παρουσιάζονται προβλήματα τροφοδοσίας αναλώσιμων υλικών (γάντια, ακτινολογικά φιλμ κ.ά.).

Από τα παραπάνω στοιχεία που αποδεικνύουν την τραγική κατάσταση του ΚΥ Αλιβερίου, είναι πασιφανές ότι απαιτούνται άμεσα μέτρα ενίσχυσής του, πριν θρηνήσουμε θύματα στο βωμό μιας πολιτικής που απαξιώνει τις πραγματικές ανάγκες για την υγεία του λαού και υποβαθμίζει τις δημόσιες μονάδες υγείας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

• Την άμεση στελέχωση του ΚΥ Αλιβερίου με προσλήψεις μόνιμου, πλήρους απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού για όλες τις ειδικότητες (γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, υποσταθμός ΕΚΑΒ, καθαριότητα, φύλαξη);
• Την επαρκή χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας και πρόνοιας αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν και στο ΚΥ Αλιβερίου σε εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά;Δημοφιλή σήμερα

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

20/3/2019
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο....
Η ταινία «Εμείς» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Εμείς» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/3/2019
Η ταινία «Εμείς» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 21 έως και την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας