Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Προς τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατέθεσαν ερώτηση βουλευτές του ΚΚΕ, προκειμένου να τονίσουν τα προβλήματα στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στο Βαθύ Αυλίδας και να ζητήσουν τη στελέχωσή του με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό Η ερώτησή τους έχει ως εξής:

Τη συνεχή υποβάθμιση στις δομές ψυχικής υγείας βιώνουν καθημερινά εργαζόμενοι και ασθενείς στο Θεραπευτήριο Χρονιών Παθήσεων (ΘΧΠ), που βρίσκεται στο Βαθύ Αυλίδας του Ν. Εύβοιας. Εδώ και χρόνια το ΚΚΕ, με επανειλημμένες παρεμβάσεις μέσα και έξω από τη Βουλή, έχει τονίσει την ανάγκη ουσιαστικής επίλυσης των προβλημάτων που εντοπίζονται στις δομές που περιθάλπουν άτομα με σοβαρές νοητικές και σωματικές αναπηρίες. Τα προβλήματα είναι χρόνια και οξύνονται.

Στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων το προσωπικό συνολικά ανέρχεται σε 65 περίπου εργαζόμενους (συμπεριλαμβανομένου από το διευθυντή έως το προσωπικό καθαριότητας και συντήρησης) για 90 ασθενείς. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή, αφού για τους 90 ασθενείς αντιστοιχούν στην πρωινή βάρδια 3-4 εργαζόμενοι νοσηλευτικό προσωπικό, 3 στην απογευματινή βάρδια και 2 εργαζόμενοι τη νύχτα, ενώ για να καλυφθούν ο ανάγκες χρειάζονται τουλάχιστον 6 εργαζόμενοι σε κάθε βάρδια. Επίσης ως τραπεζοκόμοι απασχολούνται εργαζόμενοι από τον τομέα της καθαριότητας, 3 στο σύνολο και από την επόμενη εβδομάδα θα απομείνουν 2 καθώς συνταξιοδοτείται ένας εργαζόμενος. Το πρόβλημα θα οξυνθεί ακόμα περισσότερο, αφού στο πρώτο εξάμηνο του 2010 θα συνταξιοδοτηθούν άλλοι 6 εργαζόμενοι από το προσωπικό.

Η κατάσταση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα και οι ασθενείς να μην μπορούν να λαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων, αλλά και οι εργαζόμενοι του θεραπευτηρίου να δουλεύουν εξοντωτικά ωράρια κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι που δεν πήραν τις άδειες τους για το 2009 λόγω έλλειψης προσωπικού, επίσης οφείλονται σε όλους δεκάδες ρεπό (20–30 περίπου και σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν τα 50).

Παράλληλα ελλείψεις εντοπίζονται στην υλικοτεχνική υποδομή. Χαρακτηριστικό είναι πως το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων δε διαθέτει ειδικό λεωφορείο για την μετακίνηση των ασθενών η οποία γίνεται είτε με το αστικό που εξυπηρετεί γενικά την περιοχή, είτε με ταξί. Οι ευθύνες είναι μεγάλες. Η αντιλαϊκή πολιτική χτυπάει θεμελιακά δικαιώματα.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

Τι μέτρα θα πάρουν για να στελεχωθεί με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των ασθενών στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Βαθέως Αυλίδας;
Τι μέτρα θα πάρουν για να αντιμετωπισθούν τα οξυμένα προβλήματα των εργαζόμενων.
Δημοφιλή σήμερα

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

14/1/2019
Το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 εκοιμήθει ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλο. Το απόγευμα της Δευτέρας 14...
Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

15/1/2019
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα ονόματα δύο υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, από το ψηφοδέλτιο του....
Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

16/1/2019
Από την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας