Επιστολή αναφορικά με το διπλασιασμό του ποσού της πολιτικής προστασίας για το 2017, που ζήτησε δημοτικός σύμβουλος από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, απέστειλε η Ουρανία Παπανδρέου.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής της είναι το ακόλουθο

Στην χειμαζόμενη χώρα μας με την τεράστια ανθρωπιστική και οικονομική κρίση φαίνεται πως τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού τίποτε δεν τον αγγίζει.

Η Δήμαρχος και ο αρμόδιος για την πολιτική προστασία, κουμπάρος της έδωσαν με απευθείας ανάθεση τον μισό προϋπολογισμό της πολιτικής προστασίας του 2015 – 2016 στον εκλεκτό τους Δημοτικό εργολάβο Κ.Α και ΣΙΑ, για εργασίες συντήρησης δασικών δρόμων, για λόγους πυροπροστασίας κ.λ.π με απευθείας ανάθεση, έργα περίπου 45.000 ευρώ όταν ο λογαριασμός για την πυροπροστασία είναι 94.000 ευρώ.
Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι, ότι ο ίδιος ο εργολάβος για ίδιο ακριβώς και δυσκολότερο έργο έδωσε κλειστή προσφορά σε δασικούς συνεταιρισμούς με 22 ευρώ και σε άλλο διαγωνισμό με 26 ευρώ, την ώρα που η Δήμαρχος και ο κουμπάρος της χωρίς διαγωνισμό πλήρωσαν 45 με 50 ευρώ την ώρα, δηλαδή το διπλάσιο ποσό ακριβώς.
Το αστείο της υπόθεσης είναι πως ο αρμόδιος της πολιτικής προστασίας δημοτικός σύμβουλος και κουμπάρος της Δημάρχου ζήτησε από το περιφερειάρχη στην πρόσφατη επίσκεψη του στον Δήμο μας διπλασιασμό του ποσού της πολιτικής προστασίας. Φαίνεται η ακρίβεια που προαναγγέλεται για το 2017 λαμβάνεται προληπτικά υπ’ όψιν, γιατί οι ανάγκες είναι πολλές.
Σημειωτέον ότι τα παράπονα των δημοτών και προέδρων των πολλών δημοτικών διαμερισμάτων για το 2015 και για το 2016 είναι πολλαπλάσια λόγω αδυναμίας πρόσβασης στις περιουσίες τους, ενώ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για πλημμύρες και καταστροφές .Για κάθε ενδιαφερόμενο όλα τα στοιχεία είναι στην διάθεση του.
Καλή χρονιά σε όλες και σε όλους , με επαγρύπνηση για τους..λύκους το 2017!!
Ακολουθείστε μας στο Google News