Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
"Ούτε δεκάρα δε θα δοθεί στην Εύβοια" υποστηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας τις επιδόσεις της κυβέρνησης και καλεί τους πολίτες να αντιδράσουν δυναμικά. Η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:  
Σίμος Κεδίκογλου
Σίμος Κεδίκογλου

Οι επιδόσεις της κυβέρνησης στους πρώτους τέσσερις μήνες εξουσίας της και οι απαντήσεις που έχω πάρει σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις μου στη Βουλή για την πορεία των έργων υποδομής στην Εύβοια με υποχρεώνουν να προειδοποιήσω τους συμπατριώτες μου ότι δεν θα πρέπει να περιμένουν τίποτα θετικό. Ούτε δεκάρα δεν θα δοθεί στον τόπο μας αν δεν αντιδράσουμε δυναμικά.

Όπως κι αν αποτιμήσει κανείς τη διακυβέρνηση Καραμανλή, γεγονός είναι ότι στο διάστημα της διατέθηκαν και δεσμεύτηκαν σημαντικά ποσά για τα βασικά έργα υποδομής που οφείλονται εδώ και δεκαετίες στον τόπο μας. Για πρώτη φορά οι δήμοι και η νομαρχία Ευβοίας έτυχαν ουσιαστικής οικονομικής ενίσχυσης. Το 2004 δεν υπήρχε ούτε μία μελέτη στα συρτάρια. Το 2009 τα περισσότερα έργα ήταν σε φάση ολοκλήρωσης μελετών, δημοπράτησης και κατασκευής.

Από τον περασμένο Οκτώβριο όμως η νέα κυβέρνηση τράβηξε χειρόφρενο. Ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης ομολόγησε στη Βουλή ότι αδυνατεί να προσδιορίσει πότε θα δημοπρατηθεί έστω κι ένα έργο στην Εύβοια. Αντίστοιχα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Μωραϊτης δεν μπόρεσε να απαντήσει στο πιο απλό ερώτημα: πότε θα υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση (η άδεια οικοδομής ουσιαστικά) για το νέο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Όχι μόνο τίποτα δεν προχωράει, σταματούν κι ό,τι έχει ήδη ξεκινήσει. Τελευταίο πλήγμα η εντολή της νέας γραμματέα της Περιφέρειας να σταματήσει η δημοπράτηση του λιμανιού στο Μαντούδι, ενός έργου που θα δώσει ζωή σε μία σκληρά δοκιμασμένη περιοχή. Σε μία άλλη προβληματική περιοχή, στον Κάβο Ντόρο επιχειρούν να ακυρώσουν το πρώτο έργο ανάπτυξης εκεί, το δρόμο Αγιος Δημήτριος- Καλλιανοί.

Δεν πρέπει να ανεχθούμε την επιστροφή της Εύβοιας στην εποχή της λήθης και της εγκατάλειψης. Πρέπει να αντιδράσουμε όλοι, φορείς επαγγελματικοί και κοινωνικοί, απλοί πολίτες. Αλλιώς θα βιώσουμε νομοτελειακά το μαρασμό κι ο καθένας μας θα αναλάβει τις ευθύνες του.
 
 
 

 
Δημοφιλή σήμερα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σλάλομ στη Χαλκίδα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σλάλομ στη Χαλκίδα

13/12/2017
Η Χαλκίδα θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα υπέροχο θαλασσινό θέαμα στον Πορθμό του Ευρίπου, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, που θα προσφέρουν οι αθλητές, ...
Πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχή χρονιά η κόρη του Λιμενάρχη Κύμης

Πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχή χρονιά η κόρη του Λιμενάρχη Κύμης

13/12/2017
Πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχή χρονιά η κόρη του Λιμεναρχη Κύμης Αντιπλοιάρχου ΛΣ Βέτσικα Ευθυμίου, στο Πανελλήνιο Πρωτ...
Η δημοτικότητα των βουλευτών της Εύβοιας

Η δημοτικότητα των βουλευτών της Εύβοιας

13/12/2017
Δημοφιλέστεροι πολιτικοί γαι την Εύβοια οι Βαγγέλης Αποστόλου και Σίμος Κεδίκογλου (με τις αρνητικές γνώμες να υπερισχύουν παρόλα αυτά) και λιγότερο δημοφιλείς οι Ζωή Λιβ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Ιχθυοπωλείο Νικόλας - Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας