Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΕΕ.

Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Κατερίνα Διαμαντοπούλου βρέθηκε το Σάββατο 6/2/2010 στην Θήβα και συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Στερεάς του ΤΕΕ με θέμα «Προϋποθέσεις για Βιώσιμη Ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή Οινοφύτων - Σχηματαρίου».

Στο χαιρετισμό της η κα Διαμαντοπούλου τόνισε:
«Η ρύπανση του Ασωπού είναι ένα κορυφαίο θέμα τόσο περιβαλλοντικό, όσο και υγειονομικό. Μια από τις αιτίες του προβλήματος είναι και η απουσία χωροταξικού σχεδίου για τις βιομηχανίες το οποίο να ορίζει συγκεκριμένες περιοχές δραστηριοποίησης και να προκρίνει οργανωμένες ΒΙΠΕ στις οποίες θα λαμβάνονται και όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύννομη και περιβαλλοντικά φιλική λειτουργία των βιομηχανιών και βιοτεχνιών της περιοχής.
Χρειάζεται, και γίνεται ήδη, εντατικοποίηση και αυστηροποίηση των ελέγχων ώστε να εφαρμόζεται η νομοθεσία, δίνοντας όμως συγχρόνως και ολοκληρωμένες προτάσεις και λύσεις στις επιχειρήσεις για την ορθολογική διαχείριση και διάθεση των υγρών και στερεών αποβλήτων τους. Γιατί δεν πρέπει να θεωρούμε κάθε επιχείρηση εχθρό και απειλή.
Στόχος της Περιφέρειας είναι σε στενή συνεργασία με την πολιτική ηγεσία, τις αρμόδιες δ/νσεις του ΥΠΕΚΑ, και το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων να συμβάλουμε - στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων μας - όπως μπορούμε στην επίλυση του χρονίζοντος αυτού προβλήματος.
Συγκεκριμένα, προτεραιότητα μας αποτελεί, με τη συνεργασία φορέων όπως το ΤΕΕ, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας και τη συμβολή των πολιτών, να σταματήσει με κάθε τρόπο και κάθε κόστος η περαιτέρω επιβάρυνση του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού.
Στη συνέχεια χρειάζεται να έχουμε μια ξεκάθαρη και πραγματική εικόνα της υφιστάμενης κατάστασης, ώστε να μπορέσουμε με τη συνεργασία όλων να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις. Λύσεις ολοκληρωμένες. Λύσεις που θα εφαρμοστούν και θα επιφέρουν αποτελέσματα και όχι λύσεις που θα μείνουν σε συρτάρια αναξιοποίητες. Να εφαρμοστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης του περιβαλλοντικού κινδύνου του Ασωπού. Το πρόβλημα του Ασωπού δεν είναι πρόβλημα μόνο της Βοιωτίας και της Εύβοιας. Είναι πρόβλημα όλης της περιφέρειας και όλης της χώρας.
Τέλος, και ευχαριστώντας το ΤΕΕ για μια ακόμα φόρα για την πρωτοβουλία αυτή και για την πρόσκληση, εύχομαι η ημερίδα αυτή να καταδείξει τις βέλτιστες λύσεις και να βοηθήσει και εμάς ώστε να μπορέσουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, άμεσοι και στοχευόμενοι στις προσπάθειες μας. Άλλωστε το χρωστάμε στους συμπολίτες μας, το χρωστάμε στους εαυτούς μας αλλά πάνω από όλα το χρωστάμε στις γενιές που έρχονται.»
Δημοφιλή σήμερα

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

19/4/2019
Ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος για τις πλημμυρισμένες περιοχές σ...
Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

19/4/2019
Η επίσημη αντιπροσωπεία των εταιρειών Volkswagen και Audi στην Χαλκίδα, Φίλιππος Σταθόπουλος ΑΒΕΕ προσ...
Ο Εσπερινός της Αγάπης στη Χαλκίδα - Το «Χοροστάσι της Αγάπης»

Ο Εσπερινός της Αγάπης στη Χαλκίδα - Το «Χοροστάσι της Αγάπης»

18/4/2019
Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα 28 Απριλίου 2019 και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί ο Εσπερινός της Αγάπης που θα τελεσθεί στ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας