Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την άποψή του σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών, καταθέτει μέσω επιστολής του ο Πολιτικός Επιστήμονας Γιάννης Μανώλης.
Ο Πολιτιτικός Επιστήμων Γιάννης Μανώλης
Ο Πολιτιτικός Επιστήμων Γιάννης Μανώλης
Το Δασολόγιο -όπως και το Κτηματολόγιο που ακολουθεί- είναι δύο σοβαροί θεσμοί που θα έπρεπε να είχαν εγκατασταθεί στη χώρα εδώ και καιρό. Σε κάθε ευνομούμενη Πολιτεία αυτά τα δύο θεσμικά εργαλεία είναι απαραίτητα -τόσο από περιβαλλοντικής όσο και από αναπτυξιακής σκοπιάς- προκειμένου να ξέρει, αφενός, ο κάθε ιδιοκτήτης τι του ανήκει, πώς του ανήκει, καθώς και τι επιτρέπεται ή δεν επιτρέπεται να κάνει στο ακίνητο του και, αφετέρου, να γνωρίζει η περιβαλλοντική διοίκηση τι καλείται να προστατεύσει. Ωστόσο, ο τρόπος που έγινε η σύνταξη και ανάρτηση των δασικών χαρτών ακυρώνουν, επί της ουσίας, αυτήν την μεταρρύθμιση στην πράξη. Με αεροφωτογραφίες του 1945 -και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα νεότερα δεδομένα- το Κράτος χαρακτηρίζει ως δασικούς ακόμη και χαρακτηρισμένους οικισμούς που ουδέποτε ήταν δάσος. Καλεί δε τους ιδιοκτήτες -σε ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο- να υποβάλουν αιτήσεις αντιρρήσεων, καταβάλλοντας μάλιστα υπέρογκα ποσά για να διασφαλίσουν τις περιουσίες τους. 

Πρόκειται για ένα ακόμη "χαράτσι" που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι, ώστε να διασφαλίσουν το αυτονόητο (την περιουσία τους). Αυτή τουλάχιστον είναι η εμπειρία από την Νότια Εύβοια, αλλά και από άλλους δήμους της επικράτειας. Λόγω έλλειψης χρημάτων, αρκετοί -μη μπορώντας να πληρώσουν- θα χάσουν τις περιουσίες τους. Περιουσίες για τις όποιες έχουν καταβάλει υψηλές φορολογικές εισφορές στο Κράτος (φόροι μεταβίβασης, κληρονομιάς, ΕΝΦΙΑ κτλ). 

Επειδή είναι ανήκουστο να καλείται να πληρώσει ο πολίτης τα λάθη της Πολιτείας κρίνεται απαραίτητη η άμεση απόσυρση των δασικών χαρτών, η επαναξιολόγηση του θέματος, η διόρθωση των λαθών και η κατάρτισή τους, με βάση τα νεότερα δεδομένα και σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης." Δημοφιλή σήμερα

Στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα φιλοξενηθεί το 30ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γάλακτος

Στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα φιλοξενηθεί το 30ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γάλακτος

15/2/2019
Το 30ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσποδνίας Εργαζομένων Γάλακτος Τροφίμων και ποτών ...
Κοπή Βασιλόπιτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μητροπόλεως Χαλκίδος

Κοπή Βασιλόπιτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μητροπόλεως Χαλκίδος

16/2/2019
Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβ...
Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

18/2/2019
Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Μακρυχωρίου-Μανίκια για λόγους ασφαλείας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας