Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την άποψή του αναφορικά με την ανάρτηση των δασικών χαρτών εκφράζει μέσω επιστολής του ο τέως βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Μαρκόπουλος.
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος
Μια σωστή ενέργεια που είναι η σταθερή αποτίμηση του δασικού φορτίου της χώρας μετατρέπεται σε βωμό θυσίας κόπων, ελπίδων, αλλά και προοπτικών των κατοίκων της Εύβοιας.

Ένα μόνο είναι το σωστό στον σχεδιασμό η απόφαση της πολιτείας να ξεμπερδεύει με το τι και που είναι δάσος ιδιωτικό η δημόσιο και να σπάσει τον φαύλο κύκλο της διαφθοράς του ρουσφετιού και της αδικίας στο ζήτημα αποχαρακτηρισμών και αμφισβητήσεων.

Όμως το σωστό συνοδεύτηκε με αναρίθμητα λάθη...

1. Οι δασικοί χάρτες και ο συνολικός σχεδιασμός έγινε βασισμένος σε αεροφωτογραφίες του 45 και όχι σημερινές
2. Το κράτος έχει δεχθεί τις ιδιοκτησίες και εισπράττει ΕΝΦΙΑ και αναγνωρίζει βοσκοτόπια στα ίδια σημεία που η χαρτογράφηση τώρα δείχνει δημόσια δασική γη..!
3. Δεν έχουν ληφθεί υπόψιν εκατοντάδες πράξεις χαρακτηρισμού γης από τις δασικές υπηρεσίες. Όλα πήγαν στα σκουπίδια.
4. Όλες οι αντιρρήσεις φορτώνονται στην πλάτη των ιδιοκτητών σε κόστος, χρόνο, απώλεια εσόδων, απώλεια ιδιοκτησίας ενώ το λάθος είναι 100% της χαρτογράφησης και του σχεδιασμού
5. Η εταιρεία που έκανε την αποτύπωση δεν εμφανίζεται να έχει κάποια ευθύνη για τα πεπραγμένα της, πρωτοφανές για ανάδοχο ενός τόσο μεγάλου έργου.

Οι πολίτες καλούνται να ξοδέψουν χρήματα πολλά για να κάνουν τις ενστάσεις και το όλο εγχείρημα μετατρέπεται σε ένα ακόμα άδικο και παράλογο φορομπηχτικό και εισπρακτικό έργο της πολιτείας που φέρεται απολύτως άδικα. Παράβολα υπέρογκα, έξοδα δικηγόρων, έξοδα δασικών συντεταγμένων, κατασκευή νέων χαρτών πέφτουν στην πλάτη των ιδιοκτητών γης που ως τώρα βάσιζαν επιδοτήσεις, έσοδα και ΕΝΦΙΑ στην δήλωση τους την φορολογική που γινόταν δεκτή.

Δεν μπορώ βέβαια να ξεχάσω τις δηλώσεις των βουλευτών του  Συριζα στην βουλή το 2014 περί δημοσίων και δασικών περιοχών όταν δώσαμε με επιτυχία την μάχη να συσταθεί η Επιτροπή Επίλυσης Ιδιοκτησιακών διαφορών που θα έδινε λύσεις στα ζητήματα στην Εύβοια.  Αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία με την νέα κυβέρνηση ακυρώθηκε.. Και στην θέση της ήρθε το εξάμβλωμα αυτό.

Τι προτείνω

1. Να οργανωθούν όλοι οι ιδιοκτήτες γης στην Εύβοια ιδιαίτερα στις επίμαχες περιοχές πχ Ν  Εύβοια σε μια συλλογική προσπάθεια ανά δήμο.
2. Να πιεστεί η κυβέρνηση να αποσύρει τους δασικούς χάρτες της Εύβοιας άμεσα.
3. Να κατατεθούν άμεσα από τους δήμους και από την μια και μοναδική εκπροσώπηση των ιδιοκτητών γης κάθε δήμου μήνυση για αστική ευθύνη και απώλεια περιουσίας στον ανάδοχο της χαρτογράφησης. Ο ευθύνες έχουν πάντα ονοματεπώνυμο. Και οι ατομικές και οι πολιτικές.
4. Να αναλάβει ο Αντιπεριφερειάρχης να καλέσει άμεσα τους βουλευτές και τους δημάρχους σε σύσκεψη και τα κόμματα να αναλάβουν ευθύνη ενώπιον των πολιτών ΑΜΕΣΑ. Και εκεί να εκφέρει άποψη ο Υπ Αγροτικής Ανάπτυξης κ Αποστόλου που θεωρείται ότι προστατεύει την προσπάθεια κρυπτόμενος..
5. Να ανασταλεί οποιαδήποτε δράση στο χωροταξικό στον νόμο αν δεν επιλυθεί το ιδιοκτησιακό, διαφορετικά θα γίνει καταστροφή.
6. Να προχωρήσουν οι επιδοτήσεις με βάση τα βοσκοτόπια και το ιδιοκτησιακό όπως είναι ως τώρα γιατί αυτά θα συνοδεύουν τον καθένα μέχρι το 2020.
7. Να συσταθεί η Επιτροπή Επίλυσης Ιδιοκτησιακών Διαφορών όπως η ΝΔ είχε ψηφίσει μετά από παρέμβαση μου το 2014, ώστε να επιλυθούν ζητήματα ιδιοκτησιακά στη Νότια Εύβοια που είναι βάση αδειοδότησης των Λατομείων.Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερέτριας ο Μπάμπης Καραβάς

Υποψήφιος Δήμαρχος Ερέτριας ο Μπάμπης Καραβάς

13/2/2019
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ο Μπάμπης Καραβάς θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ερέτριας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας