Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Κάτοικοι και φορείς του Δήμου Κονιστρών είπαν "ΟΧΙ" στον ενιαίο Δήμο απο την Κύμη έως το Αλιβέρι. Εν τω μεταξύ υιοθετούν την πρόταση της ΤΕΔΚΕ για εννέα Δήμους στην Εύβοια.
Συνέδριο ΤΕΔΚΕ για
Συνέδριο ΤΕΔΚΕ για "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"

Μετά την Κύμη και οι Κονίστρες βροντοφώναξαν όχι στην δημιουργία ενιαίου Δήμου από την Κύμη έως το Αλιβέρι.

Υιοθετούν πλήρως το προτεινόμενο, ενόψει της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», σχέδιο της ΤΕΔΚ Εύβοιας , που προβλέπει για τον νομό Ευβοίας εννέα Δήμους, μεταξύ τον οποίων και ένα Δήμο με την συγχώνευση των Δήμων Κύμης και Κονιστρών. Σε αντίθετη περίπτωση δηλώνουν κατηγορηματικά, ότι θα αγωνιστούν δυναμικά για να το επιτύχουν.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Η συνάντηση έγινε την Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου, στο Άνω Κουρούνι και συμμετείχαν κάτοικοι και φορείς του Δήμου Κονιστρών, ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία της νεολαίας του Δήμου και συγκεκριμένα μετά από πρόσκληση που απήφθηναν προς τους κατοίκους του Δήμου Κονιστρών και της γύρω περιοχής, ο πρόεδρος της Ομάδας Εθελοντών Δασοπυρόσβεσης Κονιστρών Νικόλαος Λάμπρου η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κονιστρών Χαδούλα Ζυγοπούλου και η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Κονιστρών Ελένη Κόκκου.

Στη συζήτηση, που είχε ως θέμα «Η τύχη του Δήμου Κονιστρών στην χωροταξική ρύθμιση των Δήμων, που επιχειρείται με την νέα διοικητική μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», είχαν κληθεί να συμμετάσχουν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, η Δημοτική αρχή του Δήμου Κονιστρών και η Δημοτική αρχή του Δήμου Κύμης.

Παραβρέθηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Κονιστρών, ο Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κύμης, εκπρόσωπος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ν.Ευβοίας, πολλοί φορείς και μεγάλος αριθμός κατοίκων.

Η συζήτηση περιστράφηκε σε όλα τα θέματα που αφορούσαν στη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, που επιχειρείται με την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης».

Οι ομιλητές στο σύνολό τους αναφέρθηκαν στους στενούς δεσμούς που συνδέουν τους κατοίκους των δύο Δήμων Κύμης και Κονιστρών, δεσμούς ιστορικούς, πολιτιστικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς, σημειώνοντας, ότι αυτή η πορεία πρέπει να συνεχιστεί. «Στηρίζουμε την άποψη, είπε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Άνω Κουρουνίου κ. Καραγιάννης , ότι η περιοχή μας δεν πρέπει να αποτελέσει ξεχασμένο κομμάτι ενός γιγάντιου σε έκταση Δήμου. Δεν επιθυμούμε την συνένωση σε έναν Δήμο από την Κύμη έως το Αλιβέρι ,γιατί οι δύο περιοχές, της Κύμης και του Αλιβερίου, έχουν διαφορετικό προσανατολισμό και διαφορετικούς στόχους ανάπτυξης».

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ

Ερωτηματικά και δυσαρέσκεια δημιούργησε στους παραβρισκόμενους η απουσία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κονιστρών, της οποίας δεν παραβρέθηκε κανένας εκπρόσωπος, προκειμένου να τους ενημερώσει για το νέο σχέδιο «Καλλικράτης». Οι δημοτικοί Σύμβουλοι Κονιστρών εξέφρασαν επίσης την λύπη τους, γιατί παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις τους προς τον Δήμαρχο Κονιστρών για σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τον « Καλλικράτη», αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Ο Δήμαρχος Κύμης κ. Θωμάς, ως μέλος του Δ.Σ. της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Ευβοίας (ΤΕΔΚΕ) και ύστερα από αίτημα των πολιτών και του προεδρεύοντα της συζήτησης, έκανε μία σύντομη ενημέρωση όσον αφορά την εφαρμογή και τους στόχους της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης και απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων που διατυπώθηκαν. Επίσης, έθεσε το ερώτημα πως οι Δήμαρχοι Αυλώνος κ. Κατσούλης και Κονιστρών κ. Παπαναστασίου νομιμοποιούνται, χωρίς απόφαση των Δημοτικων Συμβουλίων τους, να εκφράζουν άποψη, προτείνοντας την ενοποίηση των Δήμων Κύμης, Κονιστρών, Αυλώνος, Δυστίων και Ταμυνέων. Πολύ περισσότερο δε ο Δήμαρχος Κονιστρών, ο οποίος ουδέποτε στο παρελθόν έχει παρουσιαστεί έστω και μία φορά προκειμένου να διατυπώσει ή να υποστηρίξει αυτή του την άποψη στις επί δύο και πλέον χρόνια συνεδριάσεις και συζητήσεις της ΤΕΔΚΕ για το εν λόγω θέμα.

Στην συγκέντρωση διαβάστηκε επιστολή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ με την οποία εκφράζει τη συμπαράστασης του.

Τέλος, συντάχθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα το εξής ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010, κάτοικοι και φορείς του Δήμου Κονιστρών συγκεντρωθήκαμε στο Άνω Κουρούνι του Δήμου Κονιστρών για να δηλώσουμε ξεκάθαρα, ύστερα από τοποθετήσεις, απόψεις και σκέψεις, την τεκμηριωμένη πρόταση, με την οποία λέμε ΟΧΙ στην ενοποίηση όλων των δήμων της Βόρειας Καρυστίας σε ενιαίο Δήμο.

Πιστεύουμε ότι μια τέτοια συνένωση θα είναι καταδικαστική για τον τόπο μας. Ο Δήμος Κύμης και Αλιβερίου πρέπει να αποτελούν ξεχωριστούς δήμους γιατί έχουν διαφορετικούς προσανατολισμούς.

Υιοθετούμε πλήρως το προτεινόμενο σενάριο από την επιστημονική ομάδα μελετητών της ΤΕΔΚ Ευβοίας, που προβλέπει τον χωροταξιακό σχεδιασμό εννέα (9) δήμων στο νομό μας και τη συνένωση των Δήμων Κύμης και Κονιστρών.

Αιτιολογούμε αυτή την πρότασή μας, γιατί με το Δήμο Κύμης μας συνδέουν κοινωνικοί, πολιτιστικοί, γεωμορφολογικοί και αναπτυξιακοί δεσμοί.

Αξιώνουμε ο σχεδιασμός του "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" στην περιοχή μας να γίνει με κριτήριο το συμφέρον του τόπου και όχι το μικροκομματικό και προσωπικό συμφέρον.

Στην κατεύθυνση αυτή θα αγωνιστούμε δυναμικά για να το επιτύχουμε.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[4]
Κεχρης Δημήτρης (16/2/2010 4:53:20 μμ)
μήπως είστε λίγο υπερβολικοί αφού παρουσιάζεται τρία άτομα τα οποία εχουν στενότατους δεσμούς με τον Δήμαρχο Κύμης ως φορείς χωρίς προηγουμένως να υπάρχουν αποφάσεις των ΔΣ και πολύ περισσότερο των Γ.Σ (ιδιως για τον εμπορικό Σύλλογο). Τουλάχιστον στην τελευταια συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου υπήρξε ομόφωνη στήριξη στις θέσεις του δημάρχου
Κώστας (17/2/2010 3:18:23 μμ)
Έλεος ρε παιδία εδώ δεν ξέρετε τον Καλλικράτη παίρνετε και αποφάσεις Τι παιχνιδάκια είναι αυτά...
BABIS GARI (17/2/2010 3:42:22 μμ)
ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟ (ΜΕΓΑΛΟ)ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΛΙΩΣ ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΑΦΟΡΜΗ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΡΑ ΤΟ ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ
ΜΑΡΙΑ (17/2/2010 3:53:14 μμ)
ΑΣ ΜΗΝ ΓΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΛΙΒΕΡΙ-ΚΥΜΗΣ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΜΗ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΜΙΛΑΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας