Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Για πρώτη φορά από το 2003 και την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η Ελλάδα έστειλε εμπρόθεσμα στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την έκθεση πιστοποίησης των λογαριασμών του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις ενισχύσεις του οικονομικού έτους 2009.

Η ετήσια έκθεση συντάσσεται από ανεξάρτητο φορέα, κατάλληλο για την εργασία αυτή και αποτελεί προϋπόθεση της ετήσιας εκκαθάρισης των λογαριασμών της χώρας μας για τις κοινοτικές ενισχύσεις στον τομέα της γεωργίας.

Η συνέπεια στις υποχρεώσεις έναντι της Κομισιόν βοηθά στην εξομάλυνση των σχέσεων και στην προσπάθεια αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Παράλληλα, καταδεικνύει την αποτελεσματικότερη εποπτεία του ΟΠΕΚΕΠΕ από το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην εκπλήρωση της αποστολής του.

Παρά τις προσπάθειες μας, παραμένουν ορισμένες σοβαρές εκκρεμότητες από την έκθεση πιστοποίησης του οικονομικού έτους 2008 για τις πληρωμές της παραγωγικής περιόδου 2007, σχετικά με την στρεμματική ενίσχυση της σταφίδας, ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι πληρωμές αυτές έγιναν αντικανονικά, με υπουργικές αποφάσεις, που όριζαν, αυθαίρετα και χωρίς τεκμηρίωση, μείωση της ελάχιστης στρεμματικής απόδοσης, που αποτελούσε προϋπόθεση για την πληρωμή της στρεμματικής ενίσχυσης.

Η κακοδιαχείριση εκείνης της περιόδου, όπως και άλλες ανάλογες τακτικές, έχουν ήδη οδηγήσει στη διαδικασία επιβολής ανάλογων Κοινοτικών προστίμων.
Σε δηλώσεις της, η Υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή τόνισε:

«Η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης με τις Βρυξέλλες με στόχο την διαφύλαξη των συμφερόντων των Ελλήνων παραγωγών αποτελεί για εμάς προτεραιότητα.

Η προχειρότητα και αναξιοπιστία αποτελούν παρελθόν και οι αγρότες το γνωρίζουν.

Η προώθηση και η εφαρμογή της νέας Εθνικής Στρατηγικής για την Ελληνική Γεωργία περνά μέσα από την συνέπεια και την διαφάνεια. Δυο έννοιες ανύπαρκτες για την προηγούμενη κυβέρνηση, οι πολιτικές της οποίας εξαντλήθηκαν είτε σε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα είτε σε πρόσκαιρες διευθετήσεις που αντί να λύσουν τα προβλήματα δημιούργησαν καινούργια, συνοδευόμενα μάλιστα από πρόστιμα εκατομμυρίων. Κάθε ευρώ προστίμου είναι ένα ευρώ λιγότερο στην τσέπη του Έλληνα αγρότη. »

Για το ίδιο θέμα, ο Υφυπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης δήλωσε:

«Επιτέλους τέλος εποχής για τις πρακτικές εκείνες που μας έκαναν «μαύρα πρόβατα» της Ευρώπης και στον αγροτικό τομέα.

Η γνώση και η συμμόρφωση με τους Κοινοτικούς κανόνες διαδέχονται τα 5,5 χρόνια αδιαφάνειας και αναξιοπιστίας.

Ο αγρότης έζησε την ακυβερνησία και τις έωλες πολιτικές της προηγούμενης περιόδου.

Εμείς είμαστε εδώ και εφαρμόζουμε το πρόγραμμα μας με ένα και μόνο κριτήριο: Το συμφέρον του Έλληνα αγρότη»

 
Δημοφιλή σήμερα

Ο ΟΛΝΕ για την διακοπή εργασιών στην επιχείρηση «Αστέρια»

Ο ΟΛΝΕ για την διακοπή εργασιών στην επιχείρηση «Αστέρια»

24/04/2018
Στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας αλλά και τήρηση της νομιμιμότητας η θέση του ΟΛΝΕ για τα Αστέρια. ...
Νέα εταιρική μορφή για το Ράδιο Ταξί Χαλκίδας

Νέα εταιρική μορφή για το Ράδιο Ταξί Χαλκίδας

24/04/2018
Το Ράδιο-Ταξί Χαλκίδας από τις 20 Απριλίου 2018 πραγματοποίησε αλλαγή νομικής μορφής και από Ένωση μετασχηματίστηκε σε Συνεταιρισμό. ...
Το TEDx Chalkida διοργανώνει για 2η χρονιά το «No barrier tour»

Το TEDx Chalkida διοργανώνει για 2η χρονιά το «No barrier tour»

23/04/2018
Για δεύτερη συνεχή χρονιά το TEDx Chalkida διοργανώνει, την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 και ώρα 10:00 στο Κολυμβητήριο της Χαλκίδας...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας