Η εκπροσώπηση του κράτους στη δίκη για το κληροδότημα Μπαφέρου καθώς και το ζήτημα της δημοτικής αγοράς στάθηκε αφορμή για να προκληθεί ένταση λίγων λεπτών μεταξύ Νίκου Λεβέντη, Τάσου Πρατσόλη και Χρήστου Παγώνη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, την Τετάρτη 1η Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα μετά την τοποθέτηση του Θανάση Ζεμπίλη, για τον απολογισμό των πεπραγμένων όπως ακούστηκε δια στόματος Χρήστου Παγώνη, το λόγο πήρε ο επικεφαλής της παράταξης «Ρεύμα Ανατροπής» Νίκος Λεβέντης.

Στην τοποθέτηση του ο Τάσος Πρατσόλης και αναφερόμενος στη Δημοτική Αγορά είπε απευθυνόμενος στο Χρήστο Παγώνη ότι: «Υπάρχουν στα πρακτικά οι αποφάσεις που εσείς δε δείχνετε».

Αυτή η δήλωση του Πρατσόλη προκάλεσε την αντίδραση του Χρήστου Παγώνη ο οποίος είπε: «Και οι 4 βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ πολεμήσατε το ζήτημα της δημοτικής αγοράς. Εξακολουθείτε να την πολεμάτε. Ήσασταν απέναντι. Και η παράταξη σας ήταν απέναντι. Ήρθαν οι μελέτες για τους κατακτήριους άξονες. Δεν τους ψηφίσατε, τους πολεμήσατε. Δε σας πέρασε όμως. Την πολεμήσατε αλλά χάσατε. Είναι γενναιότητα να πείτε ότι χάσατε».

Τότε το λόγο πήρε ο Νίκος Λεβέντης ο οποίος είπε: «Υπάρχουν πρακτικά που καταθέσαμε με την προσέλευση μνας στο ΚΑΣ. Αποχωρήσαμε για τις μη δημοκρατικές διαδικασίες. Επίσης λέτε ψέματα για κάτι που είπατε προχθές. Για το κληροδότημα Μπαφέρου είπατε ότι δεν τολμάει να πάει η αποκεντρωμένη διοίκηση στη δίκη στις 10 Μαρτίου. Εγώ όμως επικοινώνησα και εκείνη θα παραβρεθεί με δικηγόρο».

Αντιδρώντας άμεσα ο Χρήστος Παγώνης και απευθυνόμενος σε όλους τους τόνους στον Πρατσόλη και τον Λεβέντη είπε: «Ο δήμαρχος δεν είναι ψεύτης. Τον λέτε ψεύτη γιατί δε μπορείτε να διαχειριστείτε την κατάσταση. Λες ψέματα. Πήρα τηλέφωνο εγώ προσωπικά. Και μου λέει δε θα παραστούμε. Ανακαλέστε. Εγώ δεν έχω μιλήσει με την 5η ΥΠΕΘ. Εγώ μιλάω για την αποκεντρωμένη διοίκηση. Έλεος. Δε μπορείτε να λέτε τέτοια πράγματα. Ψεύτης ο δήμαρχος; Ντροπή. Θα σας φέρω το έγγραφο να το δείτε και να αποδειχτεί ότι είστε ψεύτης. Άκου ψεύτης ο Δήμαρχος» και σηκώθηκε εκνευρισμένος από τη θέση του.

Μετά από λίγη ώρα ο Χρήστος Παγώνης άρχισε να διαβάζει το έγγραφο και με το που τελείωσε το λόγο πήρε ο Νίκος Λεβέντης ο οποίος είπε: «Εγώ περίμενα από το Δήμαρχο να φέρει τα πρακτικά. Το κράτος θα εκπροσωπηθεί από το Υπουργείο Υγείας. Εσείς είπατε ότι δε θα εκπροσωπηθεί» για να του πει ο Παγώνης «Δε θα εκπροσωπηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών. Άρα δεν είπα ψέματα».

Τα πράγματα ηρέμησαν λίγο και η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την τοποθέτηση του Δημήτρη Σέρρα. Έπειτα το λόγο πήρε ο Τάσος Πρατσόλης ο οποίος είπε:  «Δεν το συνηθίζω να φωνάζω. Για τη Δημοτική Αγορά είχατε πει σε παλιότερη δήλωση σας στην εφημερίδα Καθημερινή το 2014 ότι θέλετε να γκρεμιστεί» για να πάρει το λόγο ο Χρήστος Παγώνης και να πει ότι «Εγώ δεν έχω δώσει ποτέ συνέντευξη στην εφημερίδα Καθημερινή και αυτό είναι αποτέλεσμα ρεπορτάζ».

Τότε γύρισε και του είπε ο Τάσος Πρατσόλης: «Διέψευσε το ρεπορτάζ, διέψευσε το διαδίκτυο. Η μόνη αλήθεια είναι ο Παγώνης» και συνέχισε λέγοντας αναφορικά με το κληροδότημα Μπαφέρου ότι : «Για το κληροδότημα Μπαφέρου ήρθε έγγραφο από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια ότι θα εκπροσωπηθεί στη δίκη στις 10 Μαρτίου από τη δικηγόρο ονόματι  Δοξαρά».

Τελικά το θέμα έμεινε εκεί και η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων στο θέμα απολογισμού των πεπραγμένων.

Ακολουθείστε μας στο Google News