Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων έδωσε συνέντευξη τύπου για την υπόθεση ΔΕΥΑΧ, μιλώντας με οικονομικά στοιχεία, για να αντικρούσει κατηγορίες κακοδιαχείρισης, ενώ πέρασε στην επίθεση και όπως φαίνεται έπεται συνέχεια... Άμεση η αντίδραση του Δημήτρη Αναγνωστάκη.
Θ.Ζεμπίλης
Θ.Ζεμπίλης

«Ο πόλεμος λάσπης θα συνεχιστεί χωρίς φραγμούς και μέτρο αλλά εγώ θα τον αντιμετωπίσω όρθιος», δήλωσε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή για την υπόθεση της ΔΕΥΑΧ, η οποία άνοιξε τον περασμένο Νοέμβριο και φαίνεται πως δε θα κλείσει σύντομα. Άλλωστε ο Θ.Ζεμπίλης υποστήριξε πως για τον ίδιο, μόλις άνοιξε η υπόθεση….και θα αποκαλύψει τους λασπολόγους, ενώ η δικαστική οδός φαίνεται ως μονόδρομος.
Διαβασμένος εμφανίστηκε πάντως ο Δήμαρχος, που παρουσίασε οικονομικά στοιχεία της ΔΕΥΑΧ από το 2003 έως και σήμερα, σε μια προσπάθεια να απαντήσει στα όσα καταγγέλθηκαν περί κακής οικονομικής διαχείρισης της επιχείρησης καθώς και στους χαρακτηρισμούς περί βατοπαιδίου της Χαλκίδας.
Από την άλλη δεν ήταν λίγοι οι υπαινιγμοί που άφησε για τους «ανώνυμους λασπολόγους», που στόχο έχουν να πλήξουν τη Δημοτική Αρχή και τον ίδιο, ενώ για άλλη μια φορά στήριξε τον συνεργάτη του Βασίλη Καθαροσπόρη, τον οποίο χαρακτήρισε «στρατιώτη της Χαλκίδας».
Ο Θανάσης Ζεμπίλης φαίνεται πως όλο αυτό το χρονικό διάστημα αναμονής της συνέντευξης τύπου, μετρούσε τις δυνάμεις του και παρακολουθούσε με προσοχή τις κινήσεις και την τακτική που ακολουθούν οι «εχθροί» του…. Και δεν είναι λίγοι! Καθότι εκμεταλλεύτηκαν ένα θέμα πολλοί διαφορετικοί κύκλοι, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, αλλά όλοι με ένα στόχο, τον Θανάση Ζεμπίλη. Αν έπεισε ή όχι ο Δήμαρχος με τα στοιχεία που παρουσίασε στη συνέντευξη τύπου, είναι θέμα οπτικής σκοπιάς του καθενός και σχέσης προσωπικής με τους αριθμούς, αλλά όπως σχολίασε και ο κ.Δεμερτζής «αν κάτι εκπίπτει του νόμου, τότε υπάρχει και η δικαστική οδός και ως αυτή την ώρα ουδείς έχει πάει στον εισαγγελέα απ’ αυτούς που τους τελευταίους μήνες μόνο καταγγέλλουν.»

Τα σημεία της συνέντευξης τύπου του Δημάρχου Χαλκιδέων:
1.
 Δεν ανέφερε ούτε μια φορά ο Θανάσης Ζεμπίλης το όνομα του Μπάμπη Μανιάτη, παρά αναφερόταν σ’αυτόν ως ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΧ (επισήμανση… δια όσην σημασίαν έχει!)
2. Σχολίασε με ιδιαίτερο καυστικό ύφος το γεγονός ότι το «εμπιστευτικό έγγραφο» του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΧ, βγήκε με τόση ευκολία στη δημοσιότητα και αναρτήθηκε σε Blogs.
3. Προκειμένου να μην υπάρξουν παρερμηνείες του «εμπιστευτικού εγγράφου» (που έγινε δημόσιο) - έκθεσης του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΧ, ο Δήμαρχος δήλωσε πως θα δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης, προκειμένου να υπάρξει πλήρη εικόνα για το πώς τοποθετήθηκαν τα μέλη και ο ίδιος ο Γεν. Διευθυντής επί της έκθεσης.
4. «Κάποιοι παίζουν αέρα παιχνίδι διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις» υποστήριξε ο Θ.Ζεμπίλης και ανέλυσε όλα τα οικονομικά στοιχεία της ΔΕΥΑΧ από το 2003 έως και τη σημερινή εικόνα της Επιχείρησης, ενώ έκανε αναφορά και στην οικονομική διαχείριση της ΔΕΠΑΧ επί Δημαρχίας, Δημήτρη Αναγνωστάκη, προκειμένου με τα συγκριτικά στοιχεία να δείξει πως η κακοδιαχείριση των οικονομικών και τα σκάνδαλα, χαρακτηρίζουν την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και όχι τη δική του.
5. Την περίοδο 2003 έως 2005 στη ΔΕΥΑΧ επελέγησαν διαδικασίες παντελώς παράνομες και αδιαφανείς για πρόσληψη προσωπικού και δεν φαίνεται πουθενά με ποιο τρόπο κινήθηκαν 158.000 ευρώ από το ταμείο για μισθοδοσία …., δήλωσε ο Θ.Ζεμπίλης.
6. Η διαδικασία των Αποδείξεων Δαπανών ξεκίνησε κατά την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και η σημερινή τη συνέχισε. Πρόκειται για προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία και σύμφωνη με τη φορολογία, που χρησιμοποιείται από τους Δήμους όλης της χώρας, τόνισε ο Δήμαρχος.
7. Εν τω μεταξύ δεν είναι τυχαία η επισήμανση του Θανάση Ζεμπίλη, πως τις αποδείξεις δαπανών υπογράφουν ο εκάστοτε Διευθυντής της ΔΕΥΑΧ και ο επιβλέπων μηχανικός, ενώ εγκρίνονται και από τον Ορκωτό Λογιστή της Περιφέρειας. (=κάποιος αποφασίζει, αλλά και κάποιος βάζει την υπογραφή του)
8. Σύμφωνα με απόφαση 325/07 της Επιτροπής του ΙΚΑ, που παρουσίασε ο Θ.Ζεμπίλης δεν δημιουργείται ασφαλιστική σχέση σε εργαζόμενους με αποδείξεις δαπανών, αφού θεωρούνται περιστασιακοί.
9. Ο Δήμαρχος τόνισε πως ο Βασίλης Καθαροσπόρης διαχειρίστηκε το έργο "Νερό και Άνθρωπος" (νεροτσουλήθρες) ως άμισθος σε σχέση με τους προκατόχους του.
10.  «Το έργο κατά τη θητεία μας φτάνει τα 9 εκατομμύρια ευρώ περίπου (8εκ.575χιλ. ευρώ ο προϋπολογισμός έργων της ΔΕΥΑΧ σε εξέλιξη και 500 χιλ. ευρώ το έργο της ΕΣΔΑΚΕ), σε σχέση με τα έργα της προηγούμενης δημοτικής περιόδου, που ήταν περίπου στα 4 εκ. ευρώ» σχολίασε ο Θ.Ζεμπίλης.
11.  Αναφέρθηκε στις αναρτήσεις στο zougla.gr, ενώ τόνισε πως οι δηλώσεις του Δημήτρη Αναγνωστάκη σ’αυτό δημιούργησαν σάλο για ένα δήθεν πρωτοφανές θέμα.
12. Αιχμές άφησε ο Θ.Ζεμπίλης και κατά του Κώστα Κουλουρίδη, του οποίου αναγνωρίζει συνδικαλιστικούς αγώνες, αλλά αναρωτιέται πως ξαφνικά ενδιαφέρθηκε για ΔΕΥΑΧ και πήγε με τον κ.Κούκουρα στο ΙΚΑ, όταν υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος επί Δ.Αναγνωστάκη, οπότε και εφαρμοζόταν ήδη η διαδικασία των Αποδείξεων Δαπανών.
13.  «Η ΔΕΥΑΧ κατά τη θητεία μας έχει την καλύτερη εικόνα, έργα διπλάσια σε σχέση με προηγούμενη δημοτική περίοδο, αποφάσεις ομόφωνες του Δ.Σ., ενώ έγινε νοικοκύρεμα με υπερωρίες και άδειες, οφειλόμενες από προηγούμενους» είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.
14. «Ο κ.Κούκουρας και ο κ.Αναγνωστάκης ζήτησαν όταν ξέσπασε αυτός ο πόλεμος τον Νοέμβρη, τις αποδείξεις δαπανών, που είναι εμπιστευτικά καθότι έχουν προσωπικά δεδομένα, και όμως έγιναν φέιγ βολάν στο διαδίκτυο, προκειμένου να δημιουργηθούν ψευδείς εντυπώσεις», δήλωσε ο Θ.Ζεμπίλης θυμίζοντας πως εκείνη την περίοδο αναγκάστηκε να απουσιάσει εκτός πόλης για δύο συνέδρια, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να απαντήσει και να αντιδράσει άμεσα στα δημοσιεύματα που μίλαγαν για Βατοπαίδι στη ΔΕΥΑΧ.
15.  Ο Δήμαρχος αποκάλυψε επιστολές που εστάλησαν ανώνυμα, με ίδιο ακριβώς περιεχόμενο όπως αυτό στο zougla.gr , τις οποίες χαρακτήρισε συκοφαντικές, ενώ έκανε λόγο για μεθόδους του υποκόσμου και εγκληματίες του λευκού κολάρου. Έγιναν βέβαια οι σχετικές καταγγελίες στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
16. Έγγραφο που εστάλη στον κ.Κακλαμάνη και φέρει την υπογραφή του κ.Κούκουρα είναι πλαστό, αφού ο πρόεδρος του Σωματείου διαβεβαίωσε το Δήμαρχο πως δεν το έχει στείλει αυτός και ενημέρωσε σχετικά και το γραφείο του κ.Κακλαμάνη. Με αφορμή αυτό το έγγραφο ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής ζητάει σχετική ενημέρωση.
17. «Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης διάβασε ψευδές έγγραφο στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσιάζοντάς το ως έγγραφο του πρώην προέδρου της Βουλής. Αυτό συνιστά αδίκημα συκοφαντικής δυσφήμισης και προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου», υποστήριξε ο Θανάσης Ζεμπίλης τονίζοντας πως υπάρχει μια προσπάθεια να συντηρηθεί η υπόθεση ΔΕΥΑΧ στην επικαιρότητα αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντιπολίτευσης παρά μόνο τέτοιες μέθοδοι συκοφαντίας.
18. Ο Δήμαρχος καταδίκασε το γεγονός ότι τόσο ο κ.Κούκουρας όσο και ο Δ.Αναγνωστάκης έβαλαν εμπόδια στην υλοποίηση της διαδικασίας εκχώρησης απαιτήσεων, καθώς και παρεμβάσεις που έγιναν σε τράπεζες, με τις οποίες ειπώθηκε «μην εμπλακείτε σε πολιτικά παιχνίδια».
19. "Ο πόλεμος λάσπης δεν είχε μόνο θύμα εμένα – εγώ είμαι σταγόνα στον ωκεανό, αλλά και τη ΔΕΥΑΧ, που δυσφημείται και όλη τη πόλη της Χαλκίδας", δήλωσε ο Θανάσης Ζεμπίλης.
20. Στη συνέντευξη τύπου ήταν παρόντες σχεδόν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Θανάση Ζεμπίλη.

Αισθητή έκανε την παρουσία του ο Λάμπρος Τέσκος στη συνέντευξη τύπου του Δημάρχου, ο οποίος με επιστολή του στο Δήμαρχο απο 9/2, ζητούσε αναλυτική ενημέρωση και στοιχεία για την υπόθεση της ΔΕΥΑΧ σε ανοιχτή για τους πολίτες διαδικασία. Βέβαια, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας μετά τη δική του συνταξιοδότηση απέκτησε και άλλον πρώην πρόεδρο, ενώ έχει και τωρινή Διοίκηση, που θα μπορούσαν να ασχοληθούν επί της ουσίας με την ευέλικτη εργασία και τον ανασφάλιστο εργαζόμενο. Φυσικά κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να γνωρίζει και να ρωτά. Τώρα, για ποιό λόγο ο καθένας μπορεί να ρωτά; Σε κάθε περίπτωση διαφέρει. Πάντως, άραγε τους εργαζόμενους - ανασφάλιστους, ευέλικτους και λοιπούς, τους ρώτησε κανείς απο τους πολλούς ενδιαφερόμενους ή όλους αυτούς που επέδειξαν τόσο ζήλο για τη δημοσιότητα του θέματος, χρησιμοποιώντας προσωπικά δεδομένα;  

Αντίδραση Δημήτρη Αναγνωστάκη

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημήτρη Αναγνωστάκη στα όσα είπε ο Θανάσης Ζεμπίλης στη συνέντευξη τύπου, ενώ επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, πως μετά το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο - συνεδριάζει την ερχόμενη εβδομάδα - η παράταξή του θα δώσει Σ/Τ και πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους!
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας