Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στην ημερίδα για την Οδική Ασφάλεια του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς» ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης.
Νίκος Μαυραγάνης
Νίκος Μαυραγάνης
Σύντομό χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης στην Ημερίδα για την Οδική Ασφάλεια που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»  (Ι.Ο.ΑΣ) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Υφυπουργός, τόνισε ότι το ζήτημα της μείωσης, εί δυνατόν και εξάλειψης, των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, χρειάζεται ολιστική αντιμετώπιση σε όλα τα επίπεδα, από την παιδεία μέχρι τις ποινές. Παράλληλα, επεσήμανε πως θα πρέπει να υπάρξει σύμπραξη μεταξύ πολιτείας και κοινωνίας, μέσω των φορέων που επιτελούν, εδώ και χρόνια, κοινωνικό έργο στον τομέα αυτό, όπως είναι και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς».

Ενδεικτικά, ο κ. Μαυραγάνης έθεσε ως  μείζονος σημασίας ζήτημα την οδηγική παιδεία, αναφέροντας ότι το Υπουργείο έχει ήδη κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση με την λειτουργεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-driveacademy, μέσω της οποίας άνθρωποι μικρής και μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν να ενημερώνονται και να εκπαιδεύονται με διαδραστικό τρόπο για θέματα οδικής συμπεριφοράς. 

Ακόμη, έκανε λόγο για ενδεχόμενες επιπρόσθετες βιωματικές ποινές, οι οποίες θα προβλέπουν την κοινωνική εργασία του παραβάτη σε τομείς σχετικούς με τα τροχαία ατυχήματα (π.χ. Νοσοκομεία), ώστε να αντιλαμβάνεται με βιωματικό τρόπο τις συνέπειες της παραβατικής του συμπεριφοράς.

Τέλος, ο Υφυπουργός Μεταφορών αναφέρθηκε και στο ζήτημα έλλειψης καμερών σε πολλούς αυτοκινητοδρόμους, σημειώνοντας ότι ενδεχόμενη λειτουργεία αυτών θα συνέβαλε στην αποτροπή πολλών παραβάσεων, ενώ κάλεσε τους παραχωρησιούχους να συνδράμουν προς αυτήν την κατεύθυνση.Δημοφιλή σήμερα

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

20/3/2019
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο....
Η ταινία «Εμείς» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Εμείς» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/3/2019
Η ταινία «Εμείς» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 21 έως και την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας