Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα των Νεφροπαθών του Ν. Εύβοιας. Να δημιουργηθεί Νεφρολογική κλινική στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, επισημαίνουν σε ερώτησή τους προς την Υπουργό Υγείας, βουλευτές του ΚΚΕ. Η ερώτηση έχει ως εξής:

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς του Ν. Εύβοιας. Οι μονάδες τεχνητού νεφρού σε Χαλκίδα και Κύμη δεν ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες, ενώ για τους νεφροπαθείς στη Βόρεια Εύβοια δεν υπάρχει καμιά μέριμνα καθώς δεν υπάρχει καν μονάδα τεχνητού νεφρού σε μια περιοχή με πολλές χιλιάδες κατοίκους.
Σύμφωνα με στοιχεία του Συλλόγου Νεφροπαθών Εύβοιας τα προβλήματα διαρκώς οξύνονται με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι 200 περίπου νεφροπαθείς της Ευβοίας και της ευρύτερης περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, εξαιτίας των ελλείψεων της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) στη Χαλκίδα οι ασθενείς αναγκάζονται να απευθύνονται σε ιδιωτικές ΜΤΝ, με συνέπεια να πληρώνουν για τις εξετάσεις και τα φάρμακα τους. Αυτή τη στιγμή δύο ιδιωτικές κλινικές ετοιμάζονται να λειτουργήσουν στη Χαλκίδα, τη στιγμή που στο νοσοκομείο δεν υπάρχει νεφρολογική κλινική που είναι απαραίτητη για τις εξετάσεις, τα έκτακτα περιστατικά και τις γενικότερες ανάγκες που προκύπτουν.
Χαρακτηριστικά για την κατάσταση που επικρατεί στη ΜΤΝ του νοσοκομείο Χαλκίδας, να σημειώ–σουμε πως η θέση του επιμελητή Β’ είναι κενή. Εδώ και καιρό δεν έχει καλυφθεί η θέση του επίκουρου νεφρολόγου, μετά τη λήξη σύμβασης του προηγούμενου. Ελλείψεις εντοπίζονται και στο νοσηλευτικό προ–σωπικό. Επιπλέον τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης είναι πεπαλαιωμένα, μη ποιοτικά, με πολλά προβλήματα λόγω των πολλών βλαβών που συχνά παρουσιάζουν. Προβληματική επίσης είναι η κατάσταση και στη ΜΤΝ Κύμης όπου υπολειτουργεί λόγω ελλείψεων σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.
Τραγικότερη είναι η κατάσταση για τους νεφροπαθείς στη Β. Εύβοια όπου δεν υπάρχει ΜΤΝ στο υπάρχον κέντρο υγείας και οι ασθενείς αναγκάζονται να ταξιδεύουν είτε στη Χαλκίδα είτε στη Λαμία για να εξυπηρετηθούν, βιώνοντας αδικαιολόγητη ταλαιπωρία. Παράλληλα η κατάσταση αυτή εκθέτει καθημερινά σε κίνδυνο τους νεφροπαθείς της περιοχής, αφού δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε ιατρική βοήθεια για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.
Τα προβλήματα είναι χρόνια και οι ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μεγάλες.
Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε άμεσα
• Να ιδρυθεί νεφρολογική κλινική στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, στελεχωμένη με το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό, για να καλύπτει τις ανάγκες των νεφροπαθών;
• Να στελεχωθεί με το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό η ΜΤΝ του νοσοκομείου Χαλκίδας;
• Να εξοπλιστεί με τα απαραίτητα σύγχρονα μηχανήματα η ΜΝΤ του νοσοκομείου Χαλκίδας, να δημιουργηθούν οι απαραίτητοι βοηθητικοί χώροι ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της μονάδας;
• Να στελεχωθεί με το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό η ΜΤΝ του νοσοκομείου Κύμης;
• Να δημιουργηθεί ΜΤΝ στην Β. Εύβοια, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής;
• Μέχρι να δημιουργηθεί η απαραίτητη υποδομή εξυπηρέτησης των νεφροπαθών σε δημόσιες μονάδες υγείας να μην πληρώνουν ή να αποζημιώνονται στο 100% των χρημάτων που καταβάλλουν όσοι απευθύνονται σε ιδιωτικές μονάδες;

 
Δημοφιλή σήμερα

Εορταστίκο Ωράριο Εμπορικών Καταστημάτων Χαλκίδας για το Πάσχα 2018

Εορταστίκο Ωράριο Εμπορικών Καταστημάτων Χαλκίδας για το Πάσχα 2018

21/03/2018
Ανοιχτά την Κυριακή των Βαΐων τα Εμπορικά Καταστήματα της Χαλκίδας και με εορταστικό ωράριο όλη την Μεγάλη Εβδομάδα....
Οι μαθητές των Ψαχνών ενημερώθηκαν για το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Οι μαθητές των Ψαχνών ενημερώθηκαν για το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

21/03/2018
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, η ημερίδα Επ...
Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

21/03/2018
Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εορτασμών της Εθνικής Επετείου της 25...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας