Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σχετικά με υδατοκαλλιέργειες στην Λοκρίδας αναφέρει τα παρακάτω:

Σχετικά με το ζήτημα της ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών στην περιοχή του κόλπου Αταλάντης, αυτή προβλέπεται από την αρ. 26298/2003 (ΦΕΚ 1469 Β΄) Υπουργική Απόφαση ΠΕΧΩΔΕ. Επίσης μελέτες του ΥΠΕΧΩΔΕ και του ΕΛΚΕΘΕ προτείνουν την εν λόγω περιοχή σαν κατάλληλη για την υδατοκαλλιέργεια. Πρόσφατα και η μελέτη ΠΟΑΥ που εκπονήθηκε στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας προτείνει συγκεκριμένες ζώνες στο κόλπο Αταλάντης για ανάπτυξη υδατοκαλλιεργειών.

Με βάση την κείμενη νομοθεσία (Ν. 3010/2002, Κ.Υ.Α. Η.Π. 11014/703/Φ104/2003) για την έκδοση μιας απόφασης, όπως η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων μιας δραστηριότητας, λαμβάνονται υπόψη και οι απόψεις-γνωμοδοτήσεις συναρμόδιων υπηρεσιών καθώς και του οικείου Νομαρχιακού Συμβουλίου. Οι τυχόν αντιρρήσεις των παραπάνω φορέων θα πρέπει να εκφράζονται με επαρκή τεκμηρίωση, έτσι ώστε να συμβάλλουν στη λήψη ορθής απόφασης από την υπηρεσία που είναι αρμόδια γι’ αυτό. Η σύνθεση θετικών και αρνητικών (τεκμηριωμένων) απόψεων-γνωμοδοτήσεων στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων κάθε φορέα ή υπηρεσίας οδηγεί στην έκδοση αποφάσεων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων προστατεύοντας συγχρόνως και το περιβάλλον.

Η Διοίκηση με τις αποφάσεις της και τις πράξεις της ενεργεί στα πλαίσια της ισχύουσας νομοθεσίας έχοντας σαν στόχο την τήρηση των νόμων και των διατάξεων, οι οποίες μεταξύ των άλλων διέπουν και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων στους διάφορους τομείς (πρωτογενή, δευτερογενή, κτλ).

Οι αποφάσεις που υπογράφονται από την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας εκδίδονται στα πλαίσια της ισχύουσας νομοθεσίας και στο σκεπτικό τους αναφέρονται ρητά οι διατάξεις των νόμων και των Υπουργικών Αποφάσεων που λαμβάνονται κάθε φορά υπόψη.

Μετά τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες των πολιτών και των φορέων η Γ.Γ. της Περιφέρειας κάνει ήδη ενέργειες στην κατεύθυνση θεσμοθέτησης κατάλληλων περιοχών ανάπτυξης των υδατοκαλλιεργειών. Στα πλαίσια αυτά η κα Διαμαντοπούλου συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπου ειδική επιτροπή επεξεργάζεται τη νέα χωροθέτηση των υδατοκαλλιεργειών.

Οι φορείς και οι πολίτες που θέλουν να εκφράσουν τις απόψεις τους με βάση τεκμηριωμένα ή/και επιστημονικά στοιχεία, θα πρέπει να προσανατολίσουν τις ενέργειές τους στην κατεύθυνση τροποποίησης του νομοθετικού πλαισίου. Η Περιφέρεια είναι πρόθυμη με το στελεχιακό δυναμικό που διαθέτει να συμβάλλει στη δημιουργία περιβαλλοντικά ασφαλούς αλλά και βιώσιμου πλαισίου ανάπτυξης των υδατοκαλλιεργειών.

 
Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία «Εμείς» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Εμείς» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/3/2019
Η ταινία «Εμείς» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 21 έως και την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019....
Φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CANTUS Χαλκίδας

Φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CANTUS Χαλκίδας

22/3/2019
Την Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδος θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CA...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας