Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σχετικά με υδατοκαλλιέργειες στην Λοκρίδας αναφέρει τα παρακάτω:

Σχετικά με το ζήτημα της ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών στην περιοχή του κόλπου Αταλάντης, αυτή προβλέπεται από την αρ. 26298/2003 (ΦΕΚ 1469 Β΄) Υπουργική Απόφαση ΠΕΧΩΔΕ. Επίσης μελέτες του ΥΠΕΧΩΔΕ και του ΕΛΚΕΘΕ προτείνουν την εν λόγω περιοχή σαν κατάλληλη για την υδατοκαλλιέργεια. Πρόσφατα και η μελέτη ΠΟΑΥ που εκπονήθηκε στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας προτείνει συγκεκριμένες ζώνες στο κόλπο Αταλάντης για ανάπτυξη υδατοκαλλιεργειών.

Με βάση την κείμενη νομοθεσία (Ν. 3010/2002, Κ.Υ.Α. Η.Π. 11014/703/Φ104/2003) για την έκδοση μιας απόφασης, όπως η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων μιας δραστηριότητας, λαμβάνονται υπόψη και οι απόψεις-γνωμοδοτήσεις συναρμόδιων υπηρεσιών καθώς και του οικείου Νομαρχιακού Συμβουλίου. Οι τυχόν αντιρρήσεις των παραπάνω φορέων θα πρέπει να εκφράζονται με επαρκή τεκμηρίωση, έτσι ώστε να συμβάλλουν στη λήψη ορθής απόφασης από την υπηρεσία που είναι αρμόδια γι’ αυτό. Η σύνθεση θετικών και αρνητικών (τεκμηριωμένων) απόψεων-γνωμοδοτήσεων στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων κάθε φορέα ή υπηρεσίας οδηγεί στην έκδοση αποφάσεων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων προστατεύοντας συγχρόνως και το περιβάλλον.

Η Διοίκηση με τις αποφάσεις της και τις πράξεις της ενεργεί στα πλαίσια της ισχύουσας νομοθεσίας έχοντας σαν στόχο την τήρηση των νόμων και των διατάξεων, οι οποίες μεταξύ των άλλων διέπουν και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων στους διάφορους τομείς (πρωτογενή, δευτερογενή, κτλ).

Οι αποφάσεις που υπογράφονται από την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας εκδίδονται στα πλαίσια της ισχύουσας νομοθεσίας και στο σκεπτικό τους αναφέρονται ρητά οι διατάξεις των νόμων και των Υπουργικών Αποφάσεων που λαμβάνονται κάθε φορά υπόψη.

Μετά τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες των πολιτών και των φορέων η Γ.Γ. της Περιφέρειας κάνει ήδη ενέργειες στην κατεύθυνση θεσμοθέτησης κατάλληλων περιοχών ανάπτυξης των υδατοκαλλιεργειών. Στα πλαίσια αυτά η κα Διαμαντοπούλου συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπου ειδική επιτροπή επεξεργάζεται τη νέα χωροθέτηση των υδατοκαλλιεργειών.

Οι φορείς και οι πολίτες που θέλουν να εκφράσουν τις απόψεις τους με βάση τεκμηριωμένα ή/και επιστημονικά στοιχεία, θα πρέπει να προσανατολίσουν τις ενέργειές τους στην κατεύθυνση τροποποίησης του νομοθετικού πλαισίου. Η Περιφέρεια είναι πρόθυμη με το στελεχιακό δυναμικό που διαθέτει να συμβάλλει στη δημιουργία περιβαλλοντικά ασφαλούς αλλά και βιώσιμου πλαισίου ανάπτυξης των υδατοκαλλιεργειών.

 
Δημοφιλή σήμερα

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

16/9/2018
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό έργο της Νέας Αρτάκης, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατ...
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στη γιορτή Οικολογίας - Χειροτεχνίας

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στη γιορτή Οικολογίας - Χειροτεχνίας

16/9/2018
H 8η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας που πραγματοποιείται στο αλσύλλιο του Φάρου Χαλκίδας, ολοκληρώνεται σήμερα ...
Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας