Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Μεταφορών και Ναυτιλίας της ΕΕ που έλαβε χώρα στη Μάλτα την Τρίτη 29 Μαρτίου, συμμετείχε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, όπου και τοποθετήθηκε για θέματα οδικής ασφάλειας.
Τοποθέτηση Νίκου Μαυραγάνη στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Μεταφορών και Ναυτιλίας στη Μάλτα
Τοποθέτηση Νίκου Μαυραγάνη στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Μεταφορών και Ναυτιλίας στη Μάλτα
Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Μαυραγάνης επεσήμανε την σπουδαιότητα της συνάντησης υπογραμμίζοντας την κοινή ευθύνη που έχουν οι χώρες ΕΕ για την πραγμάτωση της οδικής ασφάλειας και έθεσε ως βασικό πυλώνα αυτής την οδηγική παιδεία και εκπαίδευση, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Σημείωσε δε, ότι προς αυτήν την κατεύθυνση το ελληνικό Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει διαμορφώσει την ηλεκτρονική διαδραστική πλατφόρμα e-drive academy, το περιεχόμενο της οποίας δρομολογείται να εισαχθεί στα σχολεία. 

Ακόμη, ο Υφυπουργός σημείωσε την ανάγκη θεσμοθέτησης πτυχίου ανώτερης εκπαίδευσης για τους εκπαιδευτές οδηγών, τονίζοντας ότι ήδη τα πανεπιστήμια χορηγούν πτυχία για επαγγέλματα που αφορούν μικρότερες ομάδες και ως εκ τούτου η δυνατότητα χορήγησης πτυχίου για τους εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών είναι απολύτως δόκιμη. 

Στην συνέχεια της τοποθέτησής του ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε στην σημασία της ενδεχόμενης επιβολής βιωματικών ποινών για τις τροχαίες παραβάσεις, η οποία προβλέπει κοινωνική εργασία για τους παραβάτες σε σχετικούς τομείς.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην ανάγκη αναλογικότητας του ύψους των προστίμων σε σχέση με το εισόδημα του εκάστοτε παραβάτη, ώστε αυτά να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην μείωση των παραβάσεων. 

Ένα άλλο ζήτημα που έθιξε η ελληνική αντιπροσωπεία δια στόματος του Υφυπουργού Μεταφορών, ήταν αυτό της αυτοματοποιημένης οδήγησης και των ευφυών συστημάτων μεταφορών (ITS), τονίζοντας όμως ότι η ανάπτυξη τους θα πρέπει να συντελεστεί με σεβασμό στον ανθρώπινο παράγοντα, διασφαλίζοντας την προστασία των σχετικών επαγγελματικών κλάδων και με ομαλότητα μέσα από μια μεταβατική περίοδο. 

Τέλος, ο κ. Μαυραγάνης υπογράμμισε την ανάγκη ανταλλαγής τεχνικών πληροφοριών και στοιχείων μεταξύ της εξάγουσας και της εισάγουσας χώρας οχημάτων και δη κατά τους τρείς τελευταίους τεχνικούς ελέγχους.

Κλείνοντας, ο Έλληνας Υφυπουργός Μεταφορών αναγνώρισε την σπουδαιότητα της διακήρυξης της Μάλτας, το πνεύμα της οποίας, όπως είπε, συνάδει με το πνεύμα της ελληνικής εθνικής στρατηγικής για την οδική ασφάλεια.Δημοφιλή σήμερα

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κύμης Θεόδωρος Θεοδώρου

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κύμης Θεόδωρος Θεοδώρου

20/3/2019
Πενθεί η Κύμη στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου πρώην Δημάρχου....
Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

20/3/2019
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας