Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Δήμαρχος Κύμης, Δημήτρης Θωμάς στην παρακάτω ανακοίνωσή του επιμένει κατά της συνένωσης των πέντε Δήμων και παρουσιάζει τις θέσεις και άλλων Δήμων επί του Καλλικράτη:

"ΞΕΚΑΘΑΡΑ Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ 5 ΔΗΜΩΝ"

Τα δεδομένα:

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ταμυναίων που έγινε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010, το Δ.Σ με συντριπτική πλειοψηφία (μόνο με μια ψήφο κατά) τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας δύο χωριστών Δήμων για την περιοχή. Με τον διευρυμένο Δήμο Ταμυναίων να αποτελείται από τους Δήμους : Ταμυναίων – Δυστίων και Αυλώνος.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αυλώνος από τις 29 Σεπτεμβρίου 2008 – υιοθετώντας πρόταση του Δημάρχου του- έχει αποφασίσει τη συνένωση του Δήμου Αυλώνος με το Δήμο Δυστίων, και εναλλακτικά τη συνένωση του Δήμου Αυλώνος με τους Δήμους Δυστίων και Ταμυναίων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης έχει ταχθεί εξ’ αρχής ενάντια στην δημιουργία ενός γιγαντιαίου Δήμου από την Κύμη μέχρι το Αλιβέρι. Σε δύο πολυπληθείς συγκεντρώσεις ( Σεπτέμβριος 2008 και Δεκέμβριος 2009), στις οποίες συμμετείχαν Βουλευτές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, της Εκκλησίας και φορέων του Νομού, καθώς και κάτοικοι – φορείς της ευρύτερης περιοχής, εκδόθηκαν κοινά ψηφίσματα για την δημιουργία δύο ξεχωριστών Δήμων Κύμης και Αλιβερίου.
Σε ανοιχτή συγκέντρωση – συζήτηση που διοργάνωσαν φορείς και κάτοικοι του Δήμου Κονιστρών τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010 στο Άνω Κουρούνι εκδόθηκε ψήφισμα με το οποίο εκφράζεται η βούληση τους για την συνένωση του Δήμου Κονιστρών και Κύμης σε ξεχωριστό Δήμο. Αποκλείοντας κατηγορηματικά τη συνένωση της περιοχής με το Αλιβέρι. 
Τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Δυστίων και Κονιστρών δεν έχουν έως τώρα εκφράσει άποψη για το συγκεκριμένο θέμα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού (Τ.Ε.Δ.Κ Εύβοιας) τρεις φορές έχει αποφασίσει ομόφωνα για τη δημιουργία δύο ξεχωριστών δήμων στην περιοχή. Της Κύμης και του Αλιβερίου.
Η Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα υπέρ της δημιουργίας δύο ξεχωριστών Δήμων Κύμης και Ταμυναίων. ( Η κοινωνική συνοχή και η ευημερία ενός τόπου είναι υπόθεση που αφορά και την Εκκλησία μια και αυτή αποτελεί έναν από τους βασικούς θεσμούς της κοινωνίας). 
Η απορία μας:

Μετά απ’ όλα αυτά, εύλογα αναρωτιέται κανείς:

Πως ορισμένοι κύκλοι, αλλά και μεμονωμένα πρόσωπα, πως οι Δήμαρχοι Κονιστρών και Αυλώνος, ενάντια στην εκφρασμένη βούληση των Τοπικών Κοινωνιών και των Δημοτικών Συμβουλίων, νομιμοποιούνται να προτείνουν και να μεθοδεύουν την συνένωση όλης της περιοχής από την Κύμη μέχρι το Αλιβέρι;

Να επιθυμούν διακαώς τη δημιουργία ενός γιγαντιαίου Δήμου ο οποίος θα έχει πληθυσμό 33.000 κατοίκων και έκταση 800.000 στρεμμάτων;

Ενός Δήμου γίγαντα που θα αποτελείται από 47 Τοπικά Διαμερίσματα εκ των 156 που έχει ολόκληρη η Εύβοια και 111 οικισμούς από τους 406 που έχει ολόκληρος ο Νομός;

Ενός Δήμου του οποίου τα δύο άκρα θα απέχουν μεταξύ τους περισσότερο από 100 χιλιόμετρα;

Ενός Δήμου ο οποίος λόγω της γεωμορφολογίας της περιοχής θα είναι αδύνατο να λειτουργήσει προς όφελος του πολίτη αφού το κριτήριο της προσβασιμότητας – εγγύτητας είναι φανερό ότι δεν θα υφίσταται;

Η πρόταση μας:

Επιτέλους ας σταματήσουν να «παίζουν» με τόσο σοβαρά και καθοριστικά θέματα για το μέλλον του τόπου μας. Οι τοπικές κοινωνίες πλέον τους έχουν ξεπεράσει και έχουν βγει μπροστά! Ο μόνος δρόμος που τους απομένει είναι να ταυτιστούν και αυτοί με την θέληση του κόσμου και να συμπορευθούν μαζί του.

Το περιμένουμε!

Ο Δήμαρχος Κύμης 
Δημήτρης Θωμάς
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας