Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Διευκρινήσεις δίνει ο Δήμαρχος Χαλιδέων Θανάσης Ζεμπίλης, σχετικά με το έργο: «Αντιπλημμυρική προστασία στον οδικό άξονα Χαλκίδας – Αρτάκης»

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα παρακάτω:

1. Αποτελεί πρόδηλο γεγονός ότι η κατασκευή πεζοδρομίων δε δημιουργεί εμπράγματα δικαιώματα. Εμπράγματα δικαιώματα δημιουργούνται μόνο με πολεοδομικές ρυθμίσεις. Ανάλογες ρυθμίσεις δεν προωθήθηκαν κατά τη τρέχουσα δημοτική θητεία. Συνεπώς δεν χαρίστηκε ούτε 1 τ.μ. σε ιδιώτη.
2. Η συνολική διαπλάτυνση του άξονα Χαλκίδας – Αρτάκης, κατ’ εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί πριν την αναθεώρηση της Συνοικίας «Η». Η μερική διαπλάτυνση του άξονα, στα όρια της Συνοικίας «Ζ» θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα, από όσα θα επέλυε. Ιδιαίτερα θα δημιουργούσε κυκλοφοριακά προβλήματα, αφού εάν γινόταν μερική διαπλάτυνση, ο νέος οδικός άξονας (δύο ρεύματα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με μεσαία νησίδα) θα προσέκρουε σε ιδιοκτησίες της Συνοικίας «Η».
3. Η διαμόρφωση των μεγάλων οδικών αρτηριών, κατ’ εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης, γίνεται συνολικά. Ήδη πρόκειται να δημοπρατηθούν οι αναπλάσεις της Λ. Καραμανλή και της οδού Αθ. Διάκου. Τα έργα αυτά είναι ώριμα, αφού καταβλήθηκαν οι αποζημιώσεις, μεταφέρθηκαν οι στύλοι της ΔΕΗ κ.λ.π. (Αθ. Διάκου). Και βέβαια, τα υφιστάμενα πεζοδρόμια δεν αποτέλεσαν εμπόδιο στην εφαρμογή του Σχεδίου Πόλεως.
4. Η κατασκευή των πεζοδρομίων και των ρείθρων στην Ε.Ο. Χαλκίδας – Ν. Αρτάκης αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας και για τη διευθέτηση των όμβριων υδάτων.
Δημοφιλή σήμερα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

18/02/2018
Την Σκύρο επέλεξε ο Πρωθυπουργός με την οικογένεια του για να γιορτάσει το τριήμερο της Αποκριάς....
Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

17/02/2018
Την Τετάρτη 21Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:30 θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στην αίθουσα του Δημοτι...
Αναβαθμίζεται το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας στο Βαθύ Αυλίδας

Αναβαθμίζεται το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας στο Βαθύ Αυλίδας

17/02/2018
Μία σημαντική συμφωνία για τη στήριξη των δομών κοινωνικής πρόνοιας της Στερεάς Ελλάδας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας