Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Διευκρινήσεις δίνει ο Δήμαρχος Χαλιδέων Θανάσης Ζεμπίλης, σχετικά με το έργο: «Αντιπλημμυρική προστασία στον οδικό άξονα Χαλκίδας – Αρτάκης»

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα παρακάτω:

1. Αποτελεί πρόδηλο γεγονός ότι η κατασκευή πεζοδρομίων δε δημιουργεί εμπράγματα δικαιώματα. Εμπράγματα δικαιώματα δημιουργούνται μόνο με πολεοδομικές ρυθμίσεις. Ανάλογες ρυθμίσεις δεν προωθήθηκαν κατά τη τρέχουσα δημοτική θητεία. Συνεπώς δεν χαρίστηκε ούτε 1 τ.μ. σε ιδιώτη.
2. Η συνολική διαπλάτυνση του άξονα Χαλκίδας – Αρτάκης, κατ’ εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί πριν την αναθεώρηση της Συνοικίας «Η». Η μερική διαπλάτυνση του άξονα, στα όρια της Συνοικίας «Ζ» θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα, από όσα θα επέλυε. Ιδιαίτερα θα δημιουργούσε κυκλοφοριακά προβλήματα, αφού εάν γινόταν μερική διαπλάτυνση, ο νέος οδικός άξονας (δύο ρεύματα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με μεσαία νησίδα) θα προσέκρουε σε ιδιοκτησίες της Συνοικίας «Η».
3. Η διαμόρφωση των μεγάλων οδικών αρτηριών, κατ’ εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης, γίνεται συνολικά. Ήδη πρόκειται να δημοπρατηθούν οι αναπλάσεις της Λ. Καραμανλή και της οδού Αθ. Διάκου. Τα έργα αυτά είναι ώριμα, αφού καταβλήθηκαν οι αποζημιώσεις, μεταφέρθηκαν οι στύλοι της ΔΕΗ κ.λ.π. (Αθ. Διάκου). Και βέβαια, τα υφιστάμενα πεζοδρόμια δεν αποτέλεσαν εμπόδιο στην εφαρμογή του Σχεδίου Πόλεως.
4. Η κατασκευή των πεζοδρομίων και των ρείθρων στην Ε.Ο. Χαλκίδας – Ν. Αρτάκης αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας και για τη διευθέτηση των όμβριων υδάτων.
Δημοφιλή σήμερα

Το Υδατοδρόμιο της Σκύρου στη τελική Ευθεία - χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του

Το Υδατοδρόμιο της Σκύρου στη τελική Ευθεία - χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του

17/3/2019
Xρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του Υδατοδρομίου στην Σκύρο από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το...
Πρώτη θέση για τους Ευβοιώτες αθλητές στο σκάκι

Πρώτη θέση για τους Ευβοιώτες αθλητές στο σκάκι

17/3/2019
Στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα σκάκι, αθλητές από σχολεία της Εύβοιας, έλαβαν την 1η θέση ανάμεσα σε πολλές συμμετοχές....
Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στη Θήβα και στην Αλίαρτο

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στη Θήβα και στην Αλίαρτο

16/3/2019
Στη Θήβα και στην Αλίαρτο βρέθηκαν στις 15 Μαρτίου 2019 ο Υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Αναγνωστάκης και η Παράταξη «Στερεά… Υπεροχής!»....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας