Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Διευκρινήσεις δίνει ο Δήμαρχος Χαλιδέων Θανάσης Ζεμπίλης, σχετικά με το έργο: «Αντιπλημμυρική προστασία στον οδικό άξονα Χαλκίδας – Αρτάκης»

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα παρακάτω:

1. Αποτελεί πρόδηλο γεγονός ότι η κατασκευή πεζοδρομίων δε δημιουργεί εμπράγματα δικαιώματα. Εμπράγματα δικαιώματα δημιουργούνται μόνο με πολεοδομικές ρυθμίσεις. Ανάλογες ρυθμίσεις δεν προωθήθηκαν κατά τη τρέχουσα δημοτική θητεία. Συνεπώς δεν χαρίστηκε ούτε 1 τ.μ. σε ιδιώτη.
2. Η συνολική διαπλάτυνση του άξονα Χαλκίδας – Αρτάκης, κατ’ εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί πριν την αναθεώρηση της Συνοικίας «Η». Η μερική διαπλάτυνση του άξονα, στα όρια της Συνοικίας «Ζ» θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα, από όσα θα επέλυε. Ιδιαίτερα θα δημιουργούσε κυκλοφοριακά προβλήματα, αφού εάν γινόταν μερική διαπλάτυνση, ο νέος οδικός άξονας (δύο ρεύματα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με μεσαία νησίδα) θα προσέκρουε σε ιδιοκτησίες της Συνοικίας «Η».
3. Η διαμόρφωση των μεγάλων οδικών αρτηριών, κατ’ εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης, γίνεται συνολικά. Ήδη πρόκειται να δημοπρατηθούν οι αναπλάσεις της Λ. Καραμανλή και της οδού Αθ. Διάκου. Τα έργα αυτά είναι ώριμα, αφού καταβλήθηκαν οι αποζημιώσεις, μεταφέρθηκαν οι στύλοι της ΔΕΗ κ.λ.π. (Αθ. Διάκου). Και βέβαια, τα υφιστάμενα πεζοδρόμια δεν αποτέλεσαν εμπόδιο στην εφαρμογή του Σχεδίου Πόλεως.
4. Η κατασκευή των πεζοδρομίων και των ρείθρων στην Ε.Ο. Χαλκίδας – Ν. Αρτάκης αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας και για τη διευθέτηση των όμβριων υδάτων.
Δημοφιλή σήμερα

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

16/9/2018
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό έργο της Νέας Αρτάκης, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατ...
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στη γιορτή Οικολογίας - Χειροτεχνίας

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στη γιορτή Οικολογίας - Χειροτεχνίας

16/9/2018
H 8η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας που πραγματοποιείται στο αλσύλλιο του Φάρου Χαλκίδας, ολοκληρώνεται σήμερα ...
Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας