Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Διευκρινήσεις δίνει ο Δήμαρχος Χαλιδέων Θανάσης Ζεμπίλης, σχετικά με το έργο: «Αντιπλημμυρική προστασία στον οδικό άξονα Χαλκίδας – Αρτάκης»

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα παρακάτω:

1. Αποτελεί πρόδηλο γεγονός ότι η κατασκευή πεζοδρομίων δε δημιουργεί εμπράγματα δικαιώματα. Εμπράγματα δικαιώματα δημιουργούνται μόνο με πολεοδομικές ρυθμίσεις. Ανάλογες ρυθμίσεις δεν προωθήθηκαν κατά τη τρέχουσα δημοτική θητεία. Συνεπώς δεν χαρίστηκε ούτε 1 τ.μ. σε ιδιώτη.
2. Η συνολική διαπλάτυνση του άξονα Χαλκίδας – Αρτάκης, κατ’ εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί πριν την αναθεώρηση της Συνοικίας «Η». Η μερική διαπλάτυνση του άξονα, στα όρια της Συνοικίας «Ζ» θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα, από όσα θα επέλυε. Ιδιαίτερα θα δημιουργούσε κυκλοφοριακά προβλήματα, αφού εάν γινόταν μερική διαπλάτυνση, ο νέος οδικός άξονας (δύο ρεύματα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με μεσαία νησίδα) θα προσέκρουε σε ιδιοκτησίες της Συνοικίας «Η».
3. Η διαμόρφωση των μεγάλων οδικών αρτηριών, κατ’ εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης, γίνεται συνολικά. Ήδη πρόκειται να δημοπρατηθούν οι αναπλάσεις της Λ. Καραμανλή και της οδού Αθ. Διάκου. Τα έργα αυτά είναι ώριμα, αφού καταβλήθηκαν οι αποζημιώσεις, μεταφέρθηκαν οι στύλοι της ΔΕΗ κ.λ.π. (Αθ. Διάκου). Και βέβαια, τα υφιστάμενα πεζοδρόμια δεν αποτέλεσαν εμπόδιο στην εφαρμογή του Σχεδίου Πόλεως.
4. Η κατασκευή των πεζοδρομίων και των ρείθρων στην Ε.Ο. Χαλκίδας – Ν. Αρτάκης αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας και για τη διευθέτηση των όμβριων υδάτων.
Δημοφιλή σήμερα

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

10/12/2018
Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 15 ...
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

10/12/2018
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή του να θέτει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την Υγεία & Ασφάλεια, προχώρησε σε ...
Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

10/12/2018
Ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας σε συνεργασία με την ομάδα φιλαναγνωσίας διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας