Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του 2ου Γενικού Λυκείου Αλιβερίου στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η ζωή της θάλασσας στο απόσπασμα» που υλοποιήθηκε στο σχολείο με θέμα τη θαλάσσια ρύπανση, πραγματοποίησε δύο πολυήμερες εκπαιδευτικές επισκέψεις.
ΚΠΕ Φιλλιπιάδας
ΚΠΕ Φιλλιπιάδας
Μαθητές της Ομάδας από τη Β τάξη ταξίδεψαν 16 έως 19 Μαρτίου στο Νομό Πρέβεζας και συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας «Λούρος-Ζηρός-Αμβρακικός Τρία διαφορετικά υδάτινα οικοσυστήματα». Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού επισκέφτηκαν τη γραφική Πρέβεζα, την Άρτα, τον Αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Π. Βρέλλη, το Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων, τα Ιωάννινα, το παραδοσιακό Μέτσοβο, τη Μεγάλη Μονή Μετεώρων και τα Τρίκαλα. Οι μαθητές της Ομάδας από την Α τάξη την Πέμπτη 30 Μαρτίου έως το Σάββατο 01 Απριλίου ταξίδεψαν στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία στο τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κ.Π.Ε. Θέρμου «Εύηνος ποταμός: η ροή του ποταμού στη ροή του χρόνου». Οι μαθητές επισκέφτηκαν το μνημείο του μαρτυρικού Διστόμου, τη μονή του π. Κοσμά του Αιτωλού και το κρυφό σχολειό στο Θέρμο, τη λίμνη Τριχωνίδα, το γραφικό Γαλαξίδι και την ιστορική Ναύπακτο. Συνοδοί ήταν οι καθηγήτριες του σχολείου Γλάρου Κονδύλω, Παπαδοπούλου Ηλιάνα και Καφφούση Μαρία.

Αρκετοί μαθητές των δύο τάξεων συμμετείχαν παράλληλα στο πρόγραμμα eΤwinning (Ηλεκτρονική Αδελφοποίηση Ευρωπαϊκών σχολείων) με θέμα "Ancient delights"(Αρχαίων γεύσεις). Δώδεκα σχολεία από επτά Ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα 2, Ιταλία 5, Πολωνία, Γερμανία, Βουλγαρία, Ουκρανία και Γεωργία) μοιράστηκαν πληροφορίες για τις διατροφικές συνήθειες και παραδόσεις στη χώρας τους κατά το παρελθόν και  τη σημερινή εποχή. Στους μαθητές δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούν και να συνομιλήσουν με τους εταίρους τους, να αναπτύξουν δεξιότητες και να εξασκήσουν τις Ξένες Γλώσσες μέσα από τηλεδιασκέψεις που υλοποιήθηκαν στο σχολείο πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Τους παρουσίασαν επίσης παραδοσιακά γλυκά και φαγητά που είχαν ετοιμάσει με την Ομάδα τους. Το πρόγραμμα θα υποβληθεί στην Εθνική Υπηρεσία  eΤwinning για Εθνική Ετικέτα Ποιότητας και θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό της πλατφόρμας ηλεκτρονικής αδελφοποίησης eTwinning, που εφαρμόζεται με την ευκαιρία της 30ης επετείου του προγράμματος ανταλλαγής μαθητών Erasmus+, για δωρεάν ταξίδι σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα του προγράμματος.

Συντονίστρια των προγραμμάτων ήταν η καθηγήτρια Κονδύλω Γλάρου.        Δημοφιλή σήμερα

Τα λεφτά της λαϊκής της Κύμης και το τετράδιο της ντροπής

Τα λεφτά της λαϊκής της Κύμης και το τετράδιο της ντροπής

16/03/2018
Ο Αντιδήμαρχος Δήμου Κύμης-Αλιβερίου κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου σχετικά με την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αναφέρει μεταξύ ...
Αισχύλου Ορέστεια στο Θέατρο Σέττας «Νίκος Παπακωνσταντίνου»

Αισχύλου Ορέστεια στο Θέατρο Σέττας «Νίκος Παπακωνσταντίνου»

16/03/2018
Ο Θίασος «Κασταλία», σε μια ξεχωριστή Σκηνική Συνάντηση με το Θεατρικό Εργαστήρι Κύκλος, Αμαρύνθου, παρουσιάζει την Τριλογία του Α...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας