Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Τάκης Λουκανίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Αετοί Διρφύων, Γιώργος Οικονόμου και η Πρόεδρος της ΟΠΣΕ, Νία Κομπορόζου, συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.
Ζωή Λιβανίου, Τάκης Λουκανίδης, Γιώργος Οικονόμου, Νία Κομπορόζου και ο Υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης.
Ζωή Λιβανίου, Τάκης Λουκανίδης, Γιώργος Οικονόμου, Νία Κομπορόζου και ο Υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης.
Η συνάντηση είχε ως σκοπό την παρουσίαση στον Υπουργό της πρότασης δημιουργίας στην περιοχή του Δήμου Μεσσαπίων – Διρφύων στο «φαράγγι Αγάλης» ενός Αθλητικού και Πολιτιστικού Κέντρου Πολλαπλής Χρηστικότητας, που αν υλοποιηθεί μπορεί να αλλάξει άρδην τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα της ευρύτερης περιοχής.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την λειτουργία προπονητικών κέντρων ικανών να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες 15 αθλημάτων, την ύπαρξη κατάλληλων χώρων φιλοξενίας απαιτητικών και μεγάλης κλίμακας αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Το σύγχρονο πολυδύναμο αθλητικό κέντρο συνδυαζόμενο με την αξιοποίησή του για πολιτιστικές δραστηριότητες αλλά και τις κλιματολογικές συνθήκες του νησιού μπορούν να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Η πρόβλεψη επίσης ανάδειξης των προϊόντων της Εύβοιας μέσα από τις πρωτοβουλίες του Αθλητικού και Πολιτισμικού Κέντρου μπορούν να ανοίξουν νέες προοπτικές για την τοπική οικονομία.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, χαρακτήρισε την πρόταση ιδιαίτερα θετική, τονίζοντας ότι οι προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας είναι να υποστηριχθούν οι καινοτόμες ιδέες σε όλη την Ελλάδα για την ενίσχυση τόσο του ερασιτεχνικού όσο και του επαγγελματικού αθλητισμού.

Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, τόνισε ότι ένα σύγχρονο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο μπορεί να προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα τόσο στην τοπική όσο και στην εθνική οικονομία. Η Εύβοια και ο Δήμος Μεσσαπίων έχουν τις προϋποθέσεις να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, να προσελκύσουν ένα ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό στο νησί, αλλά και να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία και κυρίως στις νέες γενιές ένα χώρο ικανό να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους. Η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, οι συνέργειες σε δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού και κυρίως το μεράκι των ανθρώπων που ήδη δραστηριοποιούνται για αυτή την ιδέα και αγωνίζονται πραγματικά για το καλό του τόπου τους, μπορούν να εγκαινιάσουν μια νέα εποχή για την Εύβοια. Η Ζωή Λιβανίου τέλος, σημείωσε ότι πρόκειται για μια πρόταση ουσιαστικής ανασυγκρότησης που προέρχεται απευθείας μέσα από την τοπική κοινωνία και αποδεικνύει ότι οι λύσεις που αξίζουν για την χώρα μας κρύβονται μέσα στους ανθρώπους της. Η αγάπη για τον τόπο μας γεννά ιδέες και αυτές με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν το νέο κοινωνικό και οικονομικό πλούτο που χρειαζόμαστε.Δημοφιλή σήμερα

Αθλητικό παιδικό summer camp στη Χαλκίδα

Αθλητικό παιδικό summer camp στη Χαλκίδα

9/5/2018
Οι ακαδημίες ποδοσφαίρου Αθλόπολις και Α.Σ. Αστέρας Χαλκίδας, διοργανώνουν καλοκαιρινό παιδικό αθλητικό camp....
Μετά την Επίδαυρο η θεατρική παράσταση «Αγαμέμνων» του Αισχύλου, έρχεται στην Χαλκίδα

Μετά την Επίδαυρο η θεατρική παράσταση «Αγαμέμνων» του Αισχύλου, έρχεται στην Χαλκίδα

25/5/2018
Σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις η θεατρική παράσταση «Αγαμέμνων» του Αισχύλου...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας