Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στο λιμάνι της Χαλκίδας βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 20 Απριλίου το κρουαζιερόπλοιο «Ocean Majesty», στα πλαίσια εκδήλωσης για τον τουρισμό στην Εύβοια.
Με ομιλίες, χορούς και δεξίωση η εκδήλωση για τον τουρισμό στο Ocean Majesty
Με ομιλίες, χορούς και δεξίωση η εκδήλωση για τον τουρισμό στο Ocean Majesty
Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση της ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος στην Εύβοια καθώς επίσης και η προώθηση προγραμμάτων κρουαζιεροπλοίων με προσεγγίσεις σε λιμάνια της Εύβοιας.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μαρκος Βασιλάκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Μαυραγάνης, οι βουλευτές Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Πρατσόλης και Γιώργος Ακριώτης, ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας Σίμος Κεδίκογλου, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου-Σπανού, ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, ο τέως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος , ο τέως βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Καλαμακίδης και ο ιδρυτής του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.


Ακόμα στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Τσάμαρης, Κώστας Αναγνωστάκης, Γιώργος Μπουραντάς, Κατερίνα Κυριάκου-Καλαμιώτου, Γιώργος Σανιδάς, Μιχάλης Κεράτσας, Λίλιαν Ζλακώνη, Αντώνης Πατέλης, ο Πρόεδρος της ΔΑΕΠΕΧ Γιώργος Ψύχας, ο τοπικός σύμβουλος Μύτικα Γιάννης Πανταζής, η Δέσποινα Λαθούρα, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέφανος Μπασινάς, ο Γιώργος Μητροπέτρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Κόντζιας κ.α.


Αρχικά, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός στο ανακαινισμένο πλοίο από τον Μητροπολίτη Χίου και έπειτα το λόγο πήρε ο Μιχάλης Λάμπρος γενικός διευθυντής της «Majestic International Cruises INC», ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμο Χαλκιδέων και την Ένωση Εφοπλιστών για τη σημερινή παρουσία τους λέγοντας: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς η σημερινή παρουσία σας εδώ και είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουμε σε χρήσιμα και πολύ εποικοδομητικά συμπεράσματα σχετικά με την ανάπτυξη του τουρισμού».


Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: « Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στην πρωτεύουσα της Εύβοιας και στη Χαλκίδα. Στην πόλη του Νίκου Σκαλκώτα, του Αριστοτέλη, του Δημήτρη Μυταρά. Και με αφορμή αυτό θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι χθες εγκαινιάστηκε και η έκθεση έργων του Δημήτρη Μυταρά και είναι πολύ όμορφη και αξίζει την επίσκεψή σας.


Σήμερα, υποδεχόμαστε για πρώτη φορά ένα υπέροχο κρουαζιερόπλοιο στη Χαλκίδα, η οποία βιώνοντας τις συνέπειες της αποβιομηχάνισης έχει στραφεί στην ανάπτυξη της εξωστρέφειας της με δραστηριότητες σε πολιτιστικό και αθλητικό επίπεδο. Θεωρούμε το θαλάσσιο τουρισμό και την κρουαζιέρα ότι μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού και η Χαλκίδα με τα τόσα φυσικά πλεονεκτήματα μπορεί να το υποστηρίξει. Η Χαλκίδα διαθέτει μία αξιοπρεπή θαλάσσια υποδομή και για αυτό προσδοκούμε στην ανάπτυξη του τουρισμού και προσβλέπουμε σε συνεργασία με τους φορείς της ναυτιλίας, της Περιφέρειας αλλά και των επαγγελμάτων του τουριστικού κλάδου για ένταξη της Χαλκίδας στον τομέα αυτό».


Για εξεύρεση λύσης αλλά και κατανόηση των αναγκών της Εύβοιας αλλά και της Χαλκίδας έκανε λόγο στην ομιλία του ο Υπουργός Τουρισμού Παναγιώτης Κουρουμπλής λέγοντας: «Κάθε φορά που βρίσκομαι σε τέτοιες συναντήσεις καταλαβαίνω πόσο καιρό έχασε αυτός ο τόπος από τη μη αξιοποίηση του. Είναι ένας τόπος με τεράστια πολιτιστική παράδοση και έχει ένα λαό με μεγάλο απόθεμα φιλοξενίας. Γιατί πρέπει να βρισκόμαστε σε αυτή τη δύσκολη θέση; Τι του λείπει αυτού του λαού; Εργατικότητα; Εξυπνάδα; Ευρηματικότητα; Τι; Η Ελλάδα είναι η πρώτη δύναμη στη ναυτιλία και αυτό δεν το έχουμε αξιοποιήσει. Η Ελλάδα πρέπει να συμμετάσχει στην κατανομή εργασίας που έχει ανάγκη η ναυτιλία. Έχουμε σημάνει συναγερμό σε αυτό το κομμάτι. Και σήμερα, κατά σύμπτωση, είχαμε την ολοκλήρωση μιας σημαντικής προσπάθειας όλων των φορέων της κρουαζιέρας. Έχουμε ξεκινήσει μαζί τους ένα γόνιμο διάλογο για να αναπτύξουμε τον τομέα της ναυτιλίας. 


Σε ένα τέτοιο πνεύμα συνεννόησης βρισκόμαστε και με τον Οργανισμό Λιμένος Νομού Ευβοίας καθώς και με τις δημοτικές αρχές που βρίσκονται τα λιμάνια της Εύβοιας και σας διαβεβαιώνω κύριε Δήμαρχε με τη σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει  θα δούμε τις ανάγκες και τα προβλήματα που υπάρχουν και σε αυτά θα προσπαθήσουμε άμεσα να βρούμε λύσεις ώστε η Εύβοια με την πολυποικιλότητα της, τις όμορφες θάλασσες της και τα εξαιρετικά τοπία της, να γίνουν προσπελάσιμα.

Με αυτές τις σκέψεις ευχαριστώ όσους εργάστηκαν για να είμαστε σήμερα εδώ και σας διαβεβαιώ ότι σύντομα θα αντιληφθούμε ότι ο τομέας της κρουαζιέρας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς ανάπτυξης».


Για ανταγωνισμό αλλά και ενδιαφέρουσες προτάσεις έκανε λόγο στην τοποθέτηση του ο Σίμος Κεδίκογλου σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Θα ήθελα το επόμενο κρουαζιερόπλοιο που θα έρθει στη Χαλκίδα να έχει επιβάτες. Προσπαθήσαμε να κηρύξουμε νέες πύλες εισόδου. Η Χαλκίδα είναι μία από αυτές, όμως πύλες εισόδου πρέπει να γίνουν και η Κύμη, η Κάρυστος και η Ιστιαία. Κύριε Υπουργέ προχωρήστε, κύριε Δήμαρχε και εσείς το ίδιο, όμως να ξέρετε ότι πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ο τόπος πρέπει να προσφέρει ενδιαφέρουσες προτάσεις για τους τουρίστες της κρουαζιέρας.  Πρέπει να έχεις καραβάκια να τους πας στις παραλίες, να τους πας εκεί που έγινε ο πόλεμος στο Ληλάντιο Πεδίο, να έχεις ένα φεστιβάλ γευσιγνωσίας, να έχεις ένα λεωφορείο να τους πας στο αρχαίο θέατρο Ερέτριας, να έχεις να τους προσφέρεις πολλές επιλογές , ερχόμενοι στη Χαλκίδα. Υπουργέ βοηθήστε μας με τα βασικά, Δήμαρχε και Αντιπεριφερειάρχες ετοιμαστείτε, γίνετε πιο ανταγωνιστικοί και πάμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα».


Μετά τις ομιλίες ακολούθησαν χορευτικά από το Σύλλογο «Τ Αλωνάκι» και το Λύκειο Ελληνίδων ενώ με το πέρας των χορευτικών ακολούθησε δεξίωση με πλούσιο μπουφέ.


Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Χίου έδωσε μία εικόνα του Χριστού στον καπετάνιο του Ocean Majesty και την ευλογία του για καλά ταξίδια, ενώ και ο Χρήστος Παγώνης του έδωσε μία αναμνηστική καρφίτσα.

Δείτε εδώ περισσότερο φωτογραφικό υλικό.



Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας