Στο μεταξύ, ο τέως πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας σε εκδήλωση της Αριστερής Ανασύνθεσης (τάση του ΣΥΝ), αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στο Σύμφωνο Σταθερότητας.

“Η μόνη λύση για την ελληνική κοινωνία είναι οι μαζικοί και ενωτικοί αγώνες», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας χθες το μεσημέρι, στέλνοντας μήνυμα ενόψει της αυριανής απεργίας της ΓΣΕΕ. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της καμπάνιας που διοργανώνει ο πολιτικός σχηματισμός της Αριστεράς για τις εργασιακές σχέσεις, επισκέφτηκε την Εθνική Τράπεζα στην περιοχή του Γέρακα Αττικής και κάλεσε τους εργαζομένους «σε μαζικούς και ενωτικούς αγώνες” για να δοθεί, όπως είπε, ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση αλλά και στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις Βρυξέλλες.

Αλ. Αλαβάνος «Δεν θα γίνουν ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι το πειραματόζωο στα σχέδιά τους για να εφαρμόσουν μια πολιτική που θα αναδιανέμει ακόμα πιο άδικα τον πλούτο», δήλωσε.

Τα ερωτήματα

Στο μεταξύ, ο τέως πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας χθες το βράδυ σε εκδήλωση της Αριστερής Ανασύνθεσης (τάση του ΣΥΝ), αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στο Σύμφωνο Σταθερότητας.

«Η ακύρωσή του στην πράξη πρέπει να αποτελέσει το κέντρο της πάλης των Ελλήνων εργαζομένων με την εξασφάλιση της αλληλεγγύης όλου του ευρωπαϊκού εργατικού κινήματος» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα των ομολόγων. «Ακόμα και μέσα στη λογική της κυβέρνησης Παπανδρέου, να κινηθεί πειθήνια μέσα στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας, υπάρχουν σοβαρότατα ερωτήματα για την άνευ όρων παράδοση των ελληνικών ομολόγων ως βορά των επενδυτικών τραπεζών και των κερδοσκοπικών κεφαλαίων», είπε και χαρακτήρισε «κλειδί» τη «σχέση με την Goldman Sachs και, μέσω αυτής, με την κερδοσκοπία».

Στη συνέχεια, έθεσε επτά ερωτήματα καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει. Μεταξύ άλλων, ο Αλέκος Αλαβάνος έθεσε τα εξής ερωτήματα:

**Γιατί η κυβέρνηση ανέθεσε την πώληση των ομολόγων του περασμένου μήνα στην Goldman Sachs;

**Υπήρξε συνάντηση του Gary Cohn, κεντρικού στελέχους της Goldman, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, και μάλιστα δύο φορές;

**Με ποια κρατικά στελέχη συναντήθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες οι εκπρόσωποι του Paulson Hedge Fund, που ήρθαν στην Αθήνα συνοδευόμενοι από στελέχη της Goldman Sachs;

**Γιατί νέος επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους ανέλαβε ο κ. Χριστοδούλου, ο οποίος είναι πρώην στέλεχος της Goldman Sachs;

**Η προμήθεια των 85 εκατομμυρίων ευρώ που πήρε η Goldman Sachs για την τελευταία έκδοση των ομολόγων είναι εξασφαλισμένο ότι δεν χρησιμοποιήθηκε για την εξαγορά υψηλόβαθμων κρατικών στελεχών του οικονομικού τομέα;

**Γιατί η κυβέρνηση ακολουθεί τη διαδικασία “Auction” με συντονιστές την Goldman Sachs και τις 21 τράπεζες με τις οποίες αυτή συνεργάζεται, και δεν επιδιώκει τη διαδικασία “Private Placement”, με αναζήτηση κεφαλαίων με επιτόκια συγκρινόμενα με τα γερμανικά, χωρίς τα τεράστια spread;

**Γιατί η κυβέρνηση για την προώθηση των ομολόγων δεν χρησιμοποιεί αμιγώς κρατικές τράπεζες της Ελλάδας, ώστε να εξασφαλιστεί απέναντι στην κερδοσκοπία ιδιωτικών τραπεζών και funds;».

Ακολουθείστε μας στο Google News