Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή με την οποία καταγγέλει την παύση λειτουργίας του Γενικού Λύκειου Βασιλικού ως εξεταστικό κέντρο, απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Βασιλικού.
Γενικό Λύκειο Βασιλικού
Γενικό Λύκειο Βασιλικού
Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο

Το παρόν κείμενο συντάχθηκε ως καταγγελία αναφορικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εύβοιας  κ. Κυριτσόπουλος με τον Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Βασιλικού κ. Κακαβά βάση της οποίας ενημερώθηκε για την παύση λειτουργίας του ΓΕΛ Βασιλικού ως εξεταστικό κέντρο και την μετακίνηση των μαθητών σε εξεταστικό κέντρο στη Χαλκίδα, καθώς επίσης και την με υπ΄ αριθμ απόφαση 3318/25-4-2017 του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.     

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, διαφωνούμε με την πρόταση του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας για κατάργηση του εξεταστικού κέντρου του Λυκείου Βασιλικού για τους παρακάτω λόγους:

1. Η ψυχολογική επιβάρυνση η ένταση και το άγχος που δέχονται όλοι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου Βασιλικού λίγο πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις είναι απαράδεκτη και άνευ προηγουμένου.
2. Πρόκειται για αντιπαιδαγωγική ενέργεια, διότι προκαλεί αναστάτωση και ανασφάλεια στους μαθητές της Γ’ Λυκείου.
3. Αιφνιδιάζει τους  μαθητές και τους γονείς λίγες μέρες πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις.  Τα παιδιά είναι  εξοικειωμένα και αισθάνονται ασφάλεια στο χώρο του σχολείου τους, χώρο στον οποίο φοίτησαν τα τελευταία τρία χρόνια. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο σχολείο λειτουργεί ως εξεταστικό κέντρο από το 1999.
4. Έλλειψη σχεδιασμού και μελέτης για ακόμα μια φορά από την κυβέρνηση, η οποία εξευτελίζει το θεσμό της παιδείας και τις Πανελλαδικές εξετάσεις λίγες μέρες πριν την έναρξή τους καθώς δημιουργεί τεράστια εξεταστικά κέντρα χωρίς να λαμβάνει υπόψη την ψυχολογία των παιδιών μας και την αγωνία των οικογένειών τους.
5. Θεωρούμε την μεταχείριση αυτή ως άνιση σε σχέση με τους υπολοίπους μαθητές. Τα παιδιά μας θα αναγκαστούν να μετακινηθούν από διάφορες περιοχές που απέχουν αρκετά χιλιόμετρα από το σχολείο στο οποίο καλούνται με αυτή την απόφαση να εξεταστούν.  
6. Το οικονομικό κόστος θα επιβαρύνει τους γονείς, οι οποίοι ίσως θα κληθούν να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο εξεταστικό κέντρο της Χαλκίδας. Επιπλέον, είναι αδύνατο να υπάρξει απουσία των γονέων από τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων.
7. Άλλωστε σύμφωνη είναι και η απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων οι οποίοι διαφωνούν με την εν λόγω ενέργεια.
8. Αποτελεί πρόκληση το ότι σε μια μικρή χιλιομετρική απόσταση (στην περιοχή της Χαλκίδας) λειτουργούν πέντε εξεταστικά κέντρα και καταργείται το εξεταστικό κέντρο του Λυκείου μας το οποίο απέχει 10 χιλιόμετρα από την Χαλκίδα και στο οποίο φοιτούν παιδιά από την ευρύτερη περιοχή του Ληλαντίου (Φύλλα, Αφράτι, Μαλακώντα, Σπηλιές , Κάμπος, Λευκαντί, Αγ. Νικόλαος, Ν. Λάμψακος).       

Αιτούμαστε

1. Την ακύρωση και απόσυρση της εν λόγω ενέργειας.
2. Την προσκόμιση μελέτης στην οποία θα αναφέρονται οι κοινωνικοί οικονομικοί και εκπαιδευτικοί παράμετροι  με τους οποίους επιλέχθηκε αυτό το αντιδεοντολογικό μέτρο από το Υπουργείο Παιδείας και φυσικά το σκεπτικό και η μεθοδολογία αυτή της απαράδεχτης ενέργειας.
3. Τρόπους διασφάλισης για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών για όλες τις ημέρες των Πανελλαδικών εξετάσεων.  
4. Την οικονομική μελέτη βάση της οποίας αποδεικνύεται ότι η μετακίνηση των 93 μαθητών με λεωφορεία και ταξί (απόσταση 10 χιλιομέτρων) στο εξεταστικό κέντρο της Χαλκίδας είναι πιο συμφέρουσα σε σχέση με το κόστος του εξεταστικού κέντρου, που ανέρχεται περίπου στα 2,000 ευρώ.      

Παρακαλούμε πολύ για τις άμεσες ενέργειές σας έως την Πέμπτη 27 Απριλίου προκειμένου να τερματιστούν οι νομικές ενέργειες οι οποίες θα ξεκινήσουν άμεσα την επομένη από την προαναφερόμενη ημερομηνία.   Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
ΣΤΑΜΟΓΙΑΝΝΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ (27/4/2017 8:10:06 μμ)
Θεωρώ πως οι όποιες αποφάσεις των ιθυνόντων που σχετίζονται με τις πανελλήνιες εξετάσεις των παιδιών μας ΔΕ λαμβάνουν υπόψη τους ΚΑΝΕΝΑΝ παράγοντα που ν αφορά πραγματικά τα ίδια τα παιδιά. Οι ιθύνοντες μπήκαν ποτέ έστω και για λίγα δευτερόλεπτα στη θέση των νέων που φορτώνουν διαρκώς με αλλαγές ακόμη και την τελευταία στιγμή προ των εξετάσεων??
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας