Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σύσκεψη με βασικό θέμα συζήτησης τα κόκκινα αγροτικά δάνεια που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Απριλίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με βασικό θέμα συζήτησης τα κόκκινα αγροτικά δάνεια.
Νίκος Μαυραγάνης
Νίκος Μαυραγάνης
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης.

Στην εν λόγω σύσκεψη, στην οποίαν μετείχαν επίσης όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, έγινε ξεκάθαρο ότι στο ρυθμιστικό πλαίσιο του νόμου για τα κόκκινα δάνεια, θα υπάγονται και τα βεβαιωμένα αγροτικά δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. 

Με τις νέες διατάξεις του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης των οφειλών όλοι οι αγρότες θα μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, εφόσον τηρούν βιβλία εσόδων – εξόδων, ενώ περιλαμβάνουν συνολικά όλους τους πιστωτές τους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, (Τράπεζες, Εφορίες, ασφαλιστικά Ταμεία). 

Επίσης, τέθηκε, με έμφαση προς την εκκαθαρίστρια εταιρία της Αγροτικής Τράπεζας, αλλά και την Τράπεζα της Ελλάδος, η αναγκαιότητα να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα παλιά αγροτικά δάνεια (προ 2004) στα οποία είχε εφαρμογή ο νόμος 3259/2004, όπου προβλέπεται ως βάση στάθμισης της οφειλής το αρχικό ληφθέν κεφάλαιο και ως όριο οφειλής το διπλάσιο αυτού. 

Παράλληλα, σημειώθηκε η ανάγκη αφαίρεσης των καταβολών που είχαν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς από το ελληνικό δημόσιο για τα εν λόγω δάνεια, μέσω του ειδικού λογαριασμού του νόμου 128/1975.

Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται μια δίκαιη συμφωνία για όλους, η οποία θα βασίζεται στις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής της εκάστοτε επιχείρησης.Δημοφιλή σήμερα

Εορτασμός 25ης Μαρτίου και Μαθητική Παρέλαση 2019 στην Χαλκίδα

Εορτασμός 25ης Μαρτίου και Μαθητική Παρέλαση 2019 στην Χαλκίδα

25/3/2019
Σε μία ηλιόλουστη Χαλκίδα και με πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Χαλκίδα, 186 χ...
Γιάννης Τζαβάρας - Βιογραφικό

Γιάννης Τζαβάρας - Βιογραφικό

24/3/2019
Ο Γιάννης Τζαβάρας είναι 42 ετών και κατοικεί στη Χαλκίδα. Είναι Τεχνολόγος Γεωπονίας ζωικής παραγωγής, εργαζόμενος στις επιχειρήσεις συμφερόντων Ζούρα....
Εκδήλωση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα στην Χαλκίδα

Εκδήλωση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα στην Χαλκίδα

22/3/2019
Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, θα επισκεφτεί την Χαλκίδα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας