Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Η εγκυμοσύνη πράγματι θεωρείται μία από τις βασικές αιτίες για τη δημιουργία κιρσών αλλά για διαφορετικούς λόγους.
Εγκυμοσύνη: Προκαλεί την εμφάνιση κιρσών στα πόδια;
Εγκυμοσύνη: Προκαλεί την εμφάνιση κιρσών στα πόδια;
Η άποψη ότι η εγκυμοσύνη προκαλεί κιρσούς στα πόδια των γυναικών από την πίεση που ασκεί η μήτρα και το έμβρυο στις φλέβες της πυέλου, επικρατούσε για πολλά χρόνια. 

Μάθετε τι συμβαίνει στον οργανισμό της εγκύου και ποιοι παράγοντες επιβαρύνουν τη φλεβική κυκλοφορία στον οργανισμό της εγκύου.

Ποιες αιτίες ευνοούν την εμφάνιση κιρσών στην εγκυμοσύνη?

Οι κιρσοί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οφείλονται στην αύξηση του όγκου του αίματος στον οργανισμό της γυναίκας. Σχεδόν 40% περισσότερος είναι ο όγκος του αίματος που κυκλοφορεί στο σώμα της μέλλουσας μητέρας κατά τη διάρκεια του 3ου τριμήνου της κύησης. Το μεγαλύτερο μέρος του αίματος συμβαίνει έτσι κι αλλιώς να αποθηκεύεται στις φλέβες των ποδιών, καθώς αποτελούν δεξαμενές αποθήκευσης αίματος.

Οι μεταβολές που συντελούνται στις ορμόνες την ίδια στιγμή λόγω της εγκυμοσύνης ευνοούν τη δημιουργία κιρσών. Τα οιστρογόνα και η ορμόνη προγεστερόνη αυξάνονται σε σημαντικό βαθμό κατά τη διάρκεια κάθε εγκυμοσύνης της γυναίκας. Οι ορμόνες αυτές επηρεάζουν -συν τοις άλλοις- το τοίχωμα των φλεβών, επιτρέποντας τη διάτασή τους. 

Η διάταση των φλεβών στοχεύει στη διευκόλυνση αποθήκευσης επιπλέον όγκου αίματος, χωρίς να αυξηθεί η πίεση όλου του φλεβικού συστήματος. Οι γυναίκες που έχουν προδιάθεση να εμφανίσουν κιρσούς κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής τους, είναι πιθανό να εκδηλώσουν τη φλεβική πάθηση στην εγκυμοσύνη. 

Οι φλέβες των ποδιών της εγκύου με προδιάθεση διατείνονται από την αύξηση των ορμονών, γεμίζουν με περισσότερο αίμα και έτσι εμφανίζονται οι κιρσοί. Η κατάσταση της φλεβικής κυκλοφορίας και η εμφάνιση των κιρσών βελτιώνονται σταδιακά μετά τον τοκετό. Οι κιρσοί όμως συνήθως επανεμφανίζονται καθώς  η φλεβική κυκλοφορία να επιβαρύνεται ξανά στις επόμενες εγκυμοσύνες της ίδιας γυναίκας. Τα συμπτώματα της φλεβικής πάθησης μπορεί να είναι πιο έντονα και ο κίνδυνος να παρουσιαστούν επιπλοκές γίνεται μεγαλύτερος.

Πότε συστήνεται να θεραπεύονται οι κιρσοί;

Μια γυναίκα που βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης δεν μπορεί να λάβει θεραπεία για τους κιρσούς. Η πιο κατάλληλη στιγμή για τις περισσότερες γυναίκες έρχεται 3 μήνες μετά τον τοκετό, όταν η επίδραση της κύησης στις φλέβες έχει εξασθενήσει αρκετά.

Συστήνεται συνήθως η ενδοαυλική θεραπεία με τη χρήση Laser, που αποτελεί μια σύγχρονη, ασφαλή και ανώδυνη μέθοδο. Η θεραπεία με Laser προσφέρει αισθητικά άριστα αποτελέσματα και η ασθενής - μητέρα επιστρέφει σε σύντομο χρόνο στις καθημερινές της δραστηριότητες.

Όπως συμβαίνει σε όλες τις ιατρικές περιπτώσεις, η πρόληψη συνιστά την καλύτερη θεραπεία. Τα οφέλη της μεθόδου αντιμετώπισης των κιρσών πριν από μία πιθανή εγκυμοσύνη προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής κατά τη διάρκεια της κύησης. Εφόσον η γυναίκα θεραπεύσει τους κιρσούς πριν από την εγκυμοσύνη, ελαχιστοποιείται και η πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών εξαιτίας προβλημάτων στη φλεβική κυκλοφορία των κάτω άκρων.Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία «Οι απίθανοι 2» σε 3D στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Οι απίθανοι 2» σε 3D στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

17/6/2018
Η ταινία «Οι απίθανοι 2» σε 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 21 έως και την Κυριακή 24 Ιουν...
Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει την «Ελένη» του Ευρυπίδη

Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει την «Ελένη» του Ευρυπίδη

23/6/2018
Το Θέατρο Χαλκίδας στο πλαίσιο του bio-Mechanical Festival 2018 παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη Ελένη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κατσάνου, σ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας