Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την προβλεπόμενη Ημερήσια Εκπαιδευτική Εκδρομή του έτους πραγματοποίησαν στις Σπέτσες οι μαθητές και των τριών Τάξεων του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 οδικώς διαμέσου Κόστα. Συμμετείχαν 175 μαθητές και 10 Συνοδοί διδάσκοντες του σχολείου.
Άφιξη των μαθητών στο λιμάνι των Σπετσών
Άφιξη των μαθητών στο λιμάνι των Σπετσών
Η αποστολή έφθασε οδικός στην Κόστα μέσω Κορίνθου και από εκεί διεκπεραιώθηκε στο νησί με 3 μεγάλα ναυλωμένα πλοιάρια. Η προβλεπόμενη οργάνωση και ο σωστός σχεδιασμός της εκδρομής βοήθησε στην εξάλειψη καθυστερήσεων στις μετακινήσεις των μαθητών , ευνοώντας αφενός μεν το καλό κλίμα και την ευχάριστη διάθεση, αφετέρου δίνοντας έμφαση σε θέματα που αφορούσαν την ασφάλεια αυτών. Γιαυτό το λόγο σε προσυννενόηση με τον Διευθυντή του σχολείου όλοι οι ιδιοκτήτες των ναυλωμένων πλοιαρίων είχαν καταθέσει μέσω FAX όλα τα απαραίτητα έγγραφα αδειών με τα οποία θα έπρεπε να έχουν εφοδιαστεί από το Λιμεναρχείο. Η συμπεριφορά των μαθητών και η εκτέλεση των οδηγιών που τους είχαν δοθεί, ειδικά για την διαδικασία του διάπλου ( Κόστα – Σπέτσες ) ήταν άψογη και απολύτως πειθαρχημένη, προκαλώντας τα ευμενή σχόλια των υπευθύνων.


Στη συνέχεια αφού συγκεντρώθηκαν όλοι οι μαθητές στην προβλήτα του νησιού, δόθηκαν οδηγίες, και όσοι επιθυμούσαν ( περίπου 55 μαθητές ) μαζί με 7 Καθηγητές επισκέφθηκαν το Ιδιωτικό Μουσείο "Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα". Ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους αφού πρώτα είχε γίνει μια σχετική ιστορική ενημέρωση από τον σημερινό ιδιοκτήτη του σπιτιού και απόγονο της οικογένειας. Ταυτοχρόνως άλλη ομάδα μαθητών που συμμετείχαν στα Πολιτιστικά Προγράμματα το τρέχων σχολικό έτος, (21 μαθητές) με συνοδεία 3 καθηγητών μετέβησαν πεζοί στο καρνάγιο του κ Κλείσα Ιωάννη το οποίο είχαν επισκεφθεί για 2 ημέρες την περίοδο του 2012 με βάση Πολιτιστικό Πρόγραμμα που υλοποιούσαν εκείνη την σχολική χρονιά με κεντρικό θέμα τα Καρνάγια των Σπετσών. Ο ιδιοκτήτης ξενάγησε και ενημέρωσε τους μαθητές σε βασικές αρχές ναυπηγικής και στις ιδιαιτερότητες των καραβομαραγκών. Επίσης είδαν την πρόοδο της εργασίας ενός έτους σε μεγάλα ξύλινα σκαριά που κατασκευάζονταν και συζήτησαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εκ νέου στην κοινότητα των καραβομαραγκών, καθώς τα πλαστικά και μεταλλικά σκάφη έχουν κυριαρχήσει παντού. Πριν αποχωρήσουν έδωσαν αναμνηστικό στον ιδιοκτήτη, και στην συνέχεια επέστρεψαν στην Ντάπια ( Νέο Λιμάνι ) με Θαλάσσια Ταξί.


Οι μαθητές κάνοντας περιήγηση στο νησί, εντυπωσιάσθηκαν από το πλούτο και την μεγαλοπρέπεια του χώρου, την αρχοντιά των σπιτιών και την γραφικότητα της περιοχής. Έβγαλαν δε αρκετές φωτογραφίες από την εκεί επίσκεψή τους. Μετά το φαγητό και την απογευματινή τους περιήγηση, με τα ίδια πλοιάρια μετέβησαν στην Κόστα από όπου και αναχώρησαν για την Χαλκίδα.


Οι συνοδοί καθηγητές αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον υπεύθυνο του Μουσείου Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα για την άψογη ξενάγηση, τους ιδιοκτήτες των ναυλωμένων σκαφών για την προσοχή που επέδειξαν, τον ιδιοκτήτη του καρνάγιου κ Κλείσα Ιωάννη, για την εξυπηρέτηση και την αναλυτική ενημέρωση στην επίσκεψή τους.Δημοφιλή σήμερα

Η θεατρική παράσταση «Μαντάμ Σουσού» με την μοναδική Δήμητρα Παπαδοπούλου έρχεται στη Χαλκίδα

Η θεατρική παράσταση «Μαντάμ Σουσού» με την μοναδική Δήμητρα Παπαδοπούλου έρχεται στη Χαλκίδα

18/04/2018
Η υπερπαραγωγή των Θεατρικών Σκηνών, που συνάρπασε το Αθηναϊκό κ...
Η Εύβοια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης του Star

Η Εύβοια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης του Star

20/04/2018
Ο νομός Εύβοιας και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα παρουσιάστηκαν σε αφιέρωμα της εκπομπής του STAR Channel «Γυρίσματα στην...
Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

19/04/2018
Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, όλα τα εμπορικά καταστήματα, στην Χαλκίδα...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας