Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με μεγάλη συμμετοχή, παρά το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της Χαλκίδας λόγω της δυνατής βροχής, πραγματοποιήθηκε η απεργιακή κινητοποίηση που είχε εξαγγείλει το ΠΑΜΕ για την Τετάρτη 17 Μαΐου, ημέρα πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Κατάμεστη η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Κατάμεστη η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες απεργούς εργαζόμενους σε όλη την Εύβοια, που βρέθηκαν έξω από χώρους δουλειάς το πρωί, βοηθώντας συναδέλφους τους να απεργήσουν, πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά και να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις μαζί με ανέργους, συνταξιούχους, αυταπασχολούμενους. Μέσα από αυτές τις κινητοποιήσεις δόθηκε μια ηχηρή απάντηση στην εργοδοσία και το πολιτικό της προσωπικό ότι δεν δείχνουμε καμιά ανοχή στα μέτρα – κόλαση για την εργατική – λαϊκή οικογένεια, δεν υποκύπτουμε στην τρομοκρατίας τους, δεν συμβιβαζόμαστε με τα «αντίμετρά» τους που είναι ψίχουλα και αφορούν και άλλο ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους στο όνομα της επιδιωκόμενης ανάπτυξης.

Στην απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποίησε η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, λόγω της δυνατής βροχής, πάρθηκε ψήφισμα ενάντια σε ένα ακόμα χαράτσωμα για τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες μέσα από τα διόδια που σχεδιάζουν να εγκατασταθούν στο δρόμο Σχηματαρίου – Χαλκίδας. Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις συμφερόντων ΖΟΥΡΑ όπως και ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικοτρόφων ΤΕΙ Χαλκίδας.


Στην κεντρική ομιλία, ο Θ. Βασιλείου, Γραμματέας της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, ανέφερε χαρακτηριστικά: 

«Με τόσο καταιγιστική επίθεση στο ήδη κουτσουρεμένο λαϊκό εισόδημα, στα ήδη διαλυμένα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα από τους προκατόχους μας, γεννιέται το ερώτημα: Μπορούμε να τους εμποδίσουμε; Μπορεί το εργατικό κίνημα να βάλει εμπόδια σε αυτήν την πολιτική και να περάσει στην αντεπίθεση; Ένα μαζικό, οργανωμένο, ταξικά προσανατολισμένο κίνημα μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο. Αυτός είναι και ο δρόμος που δεν έχει δοκιμαστεί. Οι κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών, μπορεί να μην ήταν ανάλογες της επίθεσης που δεχτήκαμε, όμως μας έχουν οπλίσει με εμπειρία, μας έχουν φέρει αντιμέτωπους με τις πραγματικές δυσκολίες της οργάνωσης της πάλης σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς. Εκεί, σε αυτό το καμίνι, έχουν αναδειχτεί και οι δυνατότητες για μεγαλύτερη συσπείρωση εργαζομένων. 

Να βάλουμε τις δικές μας διεκδικήσεις ως οδηγό, ως αντίληψη για τα καθήκοντα που απλώνονται μπροστά μας. Αιμοδότης της ταξικής γραμμής στο κίνημα μπορεί να είναι η διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και οι απεριόριστες και αδιαμφισβήτητες δυνατότητες που υπάρχουν ώστε αυτές να γίνουν πραγματικότητα. Και όχι απλά να τις αναδείξουμε αλλά να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω από αυτές. Ούτε βήμα πίσω από αυτά που χρειαζόμαστε σήμερα για να ζήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή βάζοντας τον πήχη εκεί που αντιστοιχούνται οι δυνατότητες της σύγχρονης κοινωνίας του σύγχρονου υψηλού επιπέδου της παραγωγής το οποίο οφείλεται στη δουλειά όλων των εργαζόμενων λαών του κόσμου.

Η δράση των σωματείων μπροστά στην απεργία, φανέρωσε την αντικειμενική βάση πάνω στην οποία μπορεί να πατήσει η συμμαχία μας με τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους της πόλης που πλήττονται από τα ίδια μέτρα, ξεκληρίζονται και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή με λουκέτο.  Μαζί με τους αγρότες της υπαίθρου έχουμε τον ίδιο αντίπαλο, τα μονοπώλια και την πολιτική υπεράσπισής τους. Ανοίγεται μπροστά μας η δυνατότητα, Όλοι αυτοί οι άνθρωποι να ενωθούν σε ένα ορμητικό ποτάμι που μπορεί να αποτελέσει απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε μπορεί να συμπαρασύρει χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους. Και είμαστε σε θέση να χτίσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις. 

Το επόμενο διάστημα θα κριθούμε στο κατά πόσο δυνάμωσε από αυτές τις μάχες το κάθε σωματείο. Με γενικές συνελεύσεις κλπ να πλατύνει η ενημέρωση και η συζήτηση για τα συμπεράσματα, να περάσει η πείρα από τους αγώνες σε κάθε χώρο, η εμπειρία από την οργάνωση αλλά και τη μάχη ενάντια στην εργοδοσία. Να πυκνώσουν οι αποφάσεις και η έμπρακτη αλληλεγγύη στους αγώνες σαν τον αγώνα των συναδέλφων στο ΖΟΥΡΑ.»

Συνεχίζουμε στις αυριανές κινητοποιήσεις, στη Χαλκίδα 7μμ στα φανάρια της Νεάπολης.Δημοφιλή σήμερα

Αποτελέσματα εκλογών Επιμελητηρίου Ευβοίας, ποιοι εκλέγονται

Αποτελέσματα εκλογών Επιμελητηρίου Ευβοίας, ποιοι εκλέγονται

10/12/2017
Σαρωτική νίκη της Βούλας Αγιοστρατίτη και οριακά αυτοδυναμία δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των εκλογών του Επιμελητηρίου Ευβ...
Ολοκληρώθηκαν οι Εκλογές στο Επιμελητήριο Εύβοιας

Ολοκληρώθηκαν οι Εκλογές στο Επιμελητήριο Εύβοιας

10/12/2017
Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 και λίγο μετά τις 19:00 έκλεισαν οι κάλπες για την εκλογική διαδικασία στο Επιμελητήριο Εύβοιας....
Σταυροί προτίμησης και χρήσιμες πληροφορίες για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Σταυροί προτίμησης και χρήσιμες πληροφορίες για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Εύβοιας

08/12/2017
Οι απαραίτητες οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες για την ψηφοφορία στις Εκλογές τ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

Ιχθυοπωλείο Νικόλας - Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας