Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Από τον Δήμο Χαλκιδέων δημοπρατήθηκε την Τρίτη 16 Μαΐου 2017 το έργο «Ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου στο παλιό Κοιμητήριο του Αγίου Ιωάννη Χαλκίδας», προϋπολογισμού 350.000€.
Πάρκο στο Κοιμητήριο Χαλκίδας
Πάρκο στο Κοιμητήριο Χαλκίδας
Ένα έργο που το περίμενε πολύ καιρό η συνοικία του Αγίου Ιωάννη στο παλιό κοιμητήριο Χαλκίδας αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα δίνοντας νέα όψη και προοπτικές στην παλιά αυτή συνοικία της Χαλκίδας.

Πρόκειται για ένα έργο για το οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Χαλκιδέων, εξασφαλίστηκαν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις, κυρίως από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, μέχρι να φτάσει στη δημοπράτηση.

Σημειώνεται ότι με την αναθεώρηση του Σχεδίου Πόλεως Χαλκίδας ο χώρος του παλιού Κοιμητηρίου έχει χρήση χώρου πρασίνου και οριοθετείται έξω από την περιτοίχιση του. 

Προβλέπονται να γίνουν εργασίες επί των οδών Πανιωνίων, Αμαρυνθίων, Αιγαιώνος και στο χώρο έμπροσθεν της εισόδου του παλιού Κοιμητηρίου, επί της οδού Αγ. Ιωάννη και είναι οι εξής:

Οριοθέτηση του χώρου πρασίνου, σύμφωνα με την τοπογραφική μελέτη, όπως ορίζεται στην αναθεώρηση του Σχεδίου Πόλεως. Ανακατασκευή του υπάρχοντος πρασίνου και εμπλουτισμός του χώρου με φύτευση νέων δέντρων και χλοοτάπητα.


Έξω από την γραμμή του πρασίνου θα κατασκευασθούν πεζοδρόμια επί των οδών Πανιωνίων, Αμαρυνθίων και Αιγαίωνος, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Σχέδιο Πόλεως και θα οριοθετηθούν θέσεις στάθμευσης. Επί της οδού Αιγαίωνος μετά την είσοδο του παλιού Κοιμητηρίου, όπου υπάρχει μεγάλη υψομετρική διαφορά θα κατασκευασθούν βαθμίδες. Θα κατασκευασθεί στρώση σκυροδέματος και στην συνέχεια θα γίνει επίστρωση με κυβόλιθους τεχνητής παλαίωσης. 

Στο χώρο έμπροσθεν της εισόδου του παλαιού Νεκροταφείου θα γίνει τονισμός της όδευσης του κεντρικού άξονα που οδηγεί στην είσοδό του με διαφοροποίηση των υλικών. Αναλυτικά ο κεντρικός άξονας θα επιστρωθεί με πλάκες, εκατέρωθεν θα δημιουργηθούν δύο ζώνες πλακών γρανίτη, πάνω στις οποίες θα τοποθετηθούν διακοσμητικά κολωνάκια χυτοσιδηρά. Ο υπόλοιπος χώρος θα επιστρωθεί με κυβόλιθους τεχνητής παλαίωσης, σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο. Για την ισορροπία της σύνθεσης θα δημιουργηθεί μια ζώνη πρασίνου στην πλευρά του περιπτέρου με κινητά στοιχεία. 

Η εκτέλεση του έργου στο χώρο του αλσυλλίου θα γίνει μέχρι τα όρια της ιδιοκτησίας του Δήμου Χαλκιδέων. Το πλάτος διάβασης των πεζών θα είναι ελεύθερο από κάθε εμπόδιο για την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών, καθώς και των ατόμων ΑΜΕΑ. 

Σε όλο το μήκος των πεζοδρομίων θα γίνει επίστρωση με πλάκες για την ασφαλή όδευση των τυφλών,  σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις. Σε όλες τις συμβολές των πεζοδρομίων και στις εξόδους προς τις διαβάσεις των οδών θα τοποθετηθούν πλάκες για την ασφαλή όδευση των τυφλών (κινδύνου, αλλαγής κατεύθυνσης κλπ)  και θα κατασκευασθούν ράμπες ΑΜΕΑ.

Εντός του αλσυλλίου ιδιοκτησίας του Δήμου Χαλκιδέων θα κατασκευή ξύλινος διάδρομος. Στο χώρο επίστρωσης με κυβόλιθους μπροστά από την είσοδο θα γίνουν αντιγραφιστικές επαλείψεις (antigraffiti). Περιμετρικά του περιβάλλοντα χώρου επί των οδών Αιγαίωνος, Πανιωνίων και Αγίου Ιωάννη θα γίνει ηλεκτροφωτισμός με τοποθέτηση φωτιστικών με χρήση λαμπτήρων LED. Τέλος θα τοποθετηθούν καλαίσθητα καθίσματα και κάδοι απορριμμάτων από χαλύβδινη λαμαρίνα.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, πρόκειται για εργασίες σε μια συνοικία της Χαλκίδας που είχε ανάγκη αυτών των παρεμβάσεων. Έτσι, η Δημοτική Αρχή σχεδίασε να παρέμβει, όπου είχε αρμοδιότητα και μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το έργο δημοπρατήθηκε και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει, αφού γίνουν και οι τυπικές διαδικασίες. 

Όσον αφορά στον εσωτερικό χώρο του Παλιού Κοιμητηρίου, ο Δήμαρχος διευκρίνισε ότι θα συνταχθεί από τον Δήμο μελέτη, με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού. Δημοφιλή σήμερα

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

4/6/2018
Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά, η συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά! ...
Η ταινία Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

7/6/2018
Η ταινία Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας