Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τη δυνατότητα ενός διαγωνισμού με την ονομασία «Δώσε χρώμα στην πόλη σου!», κατά τον οποίο νεαρά παιδιά θα κοσμήσουν με την τέχνη των graffiti δρόμους της Χαλκίδας, προτείνει μέσω ανάρτησής του ο Βάγιας Κατσός.
Βάγιας Κάτσος
Βάγιας Κάτσος
Η συγκεκριμένη πρόταση ήρθε με αφορμή το συχνό βανδαλισμό ιστορικών κτιρίων, προτομών κτλ. από κάποιους «καλλιτέχνες» του δρόμου.

Πιο συγκεκριμένα ο Βάγιας υποστηρίζει στην ανάρτησή του τα ακόλουθα

Υπάρχουν δύο ειδών τέχνες του δρόμου: Τα ορνιθοσκαλίσματα και η πραγματική τέχνη. Αυτό που ως σήμερα βλέπουμε στους δρόμους της Χαλκίδας είναι το πρώτο, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και θεωρώ πως οι υπεύθυνοι πρέπει να διώκονται ΠΟΙΝΙΚΑ και ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ με κοινωνική εργασία. Το δεύτερο ως σήμερα δεν το έχουμε δει και είναι κάτι που πραγματικά μπορεί να ζωντανέψει το γκρίζο τοπίο της πόλης. 

Θα πρότεινα Χρήστος Παγώνη και Λίλιαν Ζλακώνη να βρεθούν κάποιοι τοίχοι (δημόσιοι ή και ιδιωτικοί) όπου πράγματι να δοθεί η ευκαιρία σε ταλαντούχα παιδιά της πόλης μας να κάνουν τους δρόμους μας πιο ζωντανή. Πως; Μέσω ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. Οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για τους υπό διαμόρφωση τοίχους και κριτική επιτροπή να κρίνει ποιο θα γίνει που και ποια έργα θα απορριφθούν. 

Θέλετε και τίτλο; «Δώσε χρώμα στην πόλη σου!» Αυτό θα μπορούσε να υποστηριχτεί και μέσω Facebook, ώστε και ο κόσμος να μπορεί να αποφασίσει τι είναι καλύτερο για την πόλη. Θεωρώ όμως πως τον τελικό λόγο πρέπει να τον έχει κριτική επιτροπή, από ανθρώπους της πόλης με λεπτό γούστο και αισθητική. Αν κανένα έργο δεν κάνει, να ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ και να επαναληφθεί ο διαγωνισμός, ως ότου να βρεθούν έργα που να εκφράζουν και να ομορφαίνουν την πόλη. Με αυτό τον τρόπο πράγματι οι δρόμοι της πόλης θα αποκτούσαν ζωή και πολιτισμό.

Αυτό όμως που τώρα βλέπουμε δεν είναι πολιτισμός. Είναι ορνιθοσκαλίσματα και βανδαλισμός και πρέπει ΟΛΟΙ να συμβάλουμε ώστε να σταματήσουν...Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[2]
K (1/6/2017 5:06:48 μμ)
...και ο κ. illusion ας ετοιμαστεί να σβήνει...
fenia 50 makri (25/6/2017 4:26:19 μμ)
αν αυτό το δουν ανεγκέφαλοι και βάψουν τοίχους, θα πάτε ως ηθικός αυτουργός στον εισαγγελέα κύριε, το ξέρετε, δεν βουτάω ένα πληκτρολόγιο και γράφω ότι θέλω...
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας