Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με το έργο Άγ. Δημήτριος – Καλλιανοί και συγκεκριμένα για την παρέμβαση της Ν.Α Εύβοιας για τη ματαίωσή ενός σημαντικού έργου οδοποιίας κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου, υπογραμμίζοντας, ότι η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του τοπικού πληθυσμού.
Το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Διακυβέρνησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση έχει ως εξής:
«Έκπληξη και απογοήτευση προκάλεσε στους κατοίκους της Νότιας Εύβοιας η μυστική επιστολή-παρέμβαση του Νομάρχη Ευβοίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με την οποία ζητούσε την ματαίωση του πολύ σημαντικού έργου οδοποιίας Άγιος Δημήτριος-Καλλιανοί, στον Κάβο Ντόρο. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει πολλές ελλείψεις σε υποδομές με ευθύνη της Νομαρχίας η οποία τα τελευταία είκοσι χρόνια δεν επένδυσε εκεί ούτε καρφί!
Η κυβέρνηση της ΝΔ αναγνωρίζοντας την τραγική κατάσταση της περιοχής διέθεσε προ 4ετίας 8 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του συγκεκριμένου οδικού δικτύου, το οποίο, στην συνέχεια αυξήθηκε στα 11 εκατ. για να αντιμετωπιστούν οι πολύ συχνές κατολισθήσεις. Η απόφαση αυτή ήταν εις πλήρη γνώση του Νομάρχη οποίος όμως τότε δεν έφερε αντίρρηση.
Στην συνέχεια το έργο δημοπρατήθηκε και στη φάση της ανακήρυξής αναδόχου, αδικαιολόγητα παρεμβαίνει ο Νομάρχης ζητώντας την ματαίωση του έργου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του τοπικού πληθυσμού. Οι κάτοικοι της Νότιας Καρυστίας έχουν αναστατωθεί γιατί περιμένουν από αυτό τον δρόμο και την κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου στον Καφυρέα (Αμυγδαλιά) να βγουν από την απομόνωση. Είναι έργα πνοής για την περιοχή που δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν. 
Ερωτάται ο Υπουργός:
1. Να παραδώσει τα έγγραφα της μυστικής αλληλογραφίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες και να απαντήσει για την αυθαιρεσία του Νομάρχη ως προς την ματαίωση του έργου Αγ.Δημήτριος-Καλλιανοί.
2. Μπορεί να αναμένει η Νότια Καρυστία την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων έργων (δρόμος Αγ.Δημήτριος-Καλλιανοί και αλιευτικό καταφύγιο Αμυγδαλιάς) που θα την βγάλουν από την απομόνωση;».
  Δημοφιλή σήμερα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

13/9/2018
Το πρώτο υπαίθριο Φεστιβάλ στον Πεζόδρομο της Ερμού είναι γεγονός....
Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

13/9/2018
Η ταινία «Η καλόγρια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018....
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας