Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με το έργο Άγ. Δημήτριος – Καλλιανοί και συγκεκριμένα για την παρέμβαση της Ν.Α Εύβοιας για τη ματαίωσή ενός σημαντικού έργου οδοποιίας κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου, υπογραμμίζοντας, ότι η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του τοπικού πληθυσμού.
Το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Διακυβέρνησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση έχει ως εξής:
«Έκπληξη και απογοήτευση προκάλεσε στους κατοίκους της Νότιας Εύβοιας η μυστική επιστολή-παρέμβαση του Νομάρχη Ευβοίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με την οποία ζητούσε την ματαίωση του πολύ σημαντικού έργου οδοποιίας Άγιος Δημήτριος-Καλλιανοί, στον Κάβο Ντόρο. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει πολλές ελλείψεις σε υποδομές με ευθύνη της Νομαρχίας η οποία τα τελευταία είκοσι χρόνια δεν επένδυσε εκεί ούτε καρφί!
Η κυβέρνηση της ΝΔ αναγνωρίζοντας την τραγική κατάσταση της περιοχής διέθεσε προ 4ετίας 8 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του συγκεκριμένου οδικού δικτύου, το οποίο, στην συνέχεια αυξήθηκε στα 11 εκατ. για να αντιμετωπιστούν οι πολύ συχνές κατολισθήσεις. Η απόφαση αυτή ήταν εις πλήρη γνώση του Νομάρχη οποίος όμως τότε δεν έφερε αντίρρηση.
Στην συνέχεια το έργο δημοπρατήθηκε και στη φάση της ανακήρυξής αναδόχου, αδικαιολόγητα παρεμβαίνει ο Νομάρχης ζητώντας την ματαίωση του έργου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του τοπικού πληθυσμού. Οι κάτοικοι της Νότιας Καρυστίας έχουν αναστατωθεί γιατί περιμένουν από αυτό τον δρόμο και την κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου στον Καφυρέα (Αμυγδαλιά) να βγουν από την απομόνωση. Είναι έργα πνοής για την περιοχή που δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν. 
Ερωτάται ο Υπουργός:
1. Να παραδώσει τα έγγραφα της μυστικής αλληλογραφίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες και να απαντήσει για την αυθαιρεσία του Νομάρχη ως προς την ματαίωση του έργου Αγ.Δημήτριος-Καλλιανοί.
2. Μπορεί να αναμένει η Νότια Καρυστία την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων έργων (δρόμος Αγ.Δημήτριος-Καλλιανοί και αλιευτικό καταφύγιο Αμυγδαλιάς) που θα την βγάλουν από την απομόνωση;».
  Δημοφιλή σήμερα

Εορτασμός 25ης Μαρτίου και Μαθητική Παρέλαση 2019 στην Χαλκίδα

Εορτασμός 25ης Μαρτίου και Μαθητική Παρέλαση 2019 στην Χαλκίδα

25/3/2019
Σε μία ηλιόλουστη Χαλκίδα και με πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Χαλκίδα, 186 χ...
Γιάννης Τζαβάρας - Βιογραφικό

Γιάννης Τζαβάρας - Βιογραφικό

24/3/2019
Ο Γιάννης Τζαβάρας είναι 42 ετών και κατοικεί στη Χαλκίδα. Είναι Τεχνολόγος Γεωπονίας ζωικής παραγωγής, εργαζόμενος στις επιχειρήσεις συμφερόντων Ζούρα....
Ολοκληρώθηκε το πρώτο #TrashTagChallenge στην Χαλκίδα

Ολοκληρώθηκε το πρώτο #TrashTagChallenge στην Χαλκίδα

25/3/2019
Μία σημαντική περιβαλλοντική δράση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 24 Μαρτίου 2019 στην παραλία Λιανής Άμμου στη Χαλκίδα....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας