Μετά από συλλογικές συζητήσεις, συνελεύσεις και δραστηριότητες για τις ανάγκες τους στη σχολή, τη δουλειά και τη ζωή στα τμήματα του ΔΙΕΚ Χαλκίδας οι σπουδαστές αποφάσισαν μετά από εκλογές την συγκρότηση Συλλόγου Σπουδαστών και την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος Κ. Ντούρμας, εκ μέρους του Δ.Σ των σπουδαστών, ανέφερε ότι η προσπάθεια για συγκροτημένη, συλλογική διεκδίκηση και έκφραση των σπουδαστών ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία του Συλλόγου των Σπουδαστών Δ.ΙΕΚ Χαλκίδας.
Είναι προσπάθεια, που με το περιεχόμενο που έχει, και τη δράση που θα αναπτυχθεί θα ενισχύσει την προσπάθεια που κάνουμε οι σπουδαστές και στην Αττική και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας οι Σύλλογοι και οι Επιτροπές Αγώνα που ήδη υπάρχουν να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, οργανωμένα και συλλογικά. Να διεκδικούμε τα δικαιώματά τους τόσο στη σχολή, όσο και στις πρακτικές, τη δουλειά μας, συνολικά στη ζωή που μας αξίζει.
Η συνεργασία, η στήριξη, η βοήθεια και η κοινή δράση των Συλλόγων και των Επιτροπών Αγώνα σε όλη την Ελλάδα στην οργάνωση του αγώνα μπροστά στα οξυμένα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε είναι αναγκαία.
Ολόκληρo τo Δελτίο Τύπου του νεοσύστατου Συλλόγου Σπουδατών Δ.ΙΕΚ Χαλκίδας: 
Χαιρετίζουμε τους σπουδαστές του Δημοσίου ΙΕΚ Χαλκίδας που ψήφισαν για τη δημιουργία συλλόγου στο ΔΙΕΚ της Χαλκίδας. Μετά από κόπους και εμπόδια οι σπουδαστές του Δημοσίου ΙΕΚ Χαλκίδας κατάφεραν να δημιουργήσουν με υπογραφές και εκλογές το δικό τους φορέα που θα τους εκπροσωπεί και θα αγωνίζεται για δικαιώματα και ανάγκες, που αφορούν την εκπαίδευση την πρακτική άσκηση, τα επαγγελματικά δικαιώματα, την ίδια μας τη ζωή. 
Οι 100 και πλέον σπουδαστές που συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη του ΔΣ είναι η πρώτη απάντηση σε όσους μας θέλουν ανοργάνωτους και με σκυφτο το κεφάλι. Το Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέχθηκε δεσμεύεται να αναδείξει τα ζητήματα που απασχολούν τους σπουδαστές με κάθε μέσο. Στο επίκεντρο της ευθύνης του Δ.Σ. είναι η ζωντανή λειτουργία του Συλλόγου με τακτικές Γενικές συνελεύσεις και άλλες δραστηριότητες. 
Καλούμε τους καθηγητές να σταθούν στο πλευρό μας εφόσον η εκπαιδευτική διαδικασία και οι σοβαρές ελλείψεις που τη συνοδεύουν είναι θέμα που μας αφορά όλους. Επιπλέον, οι αιτίες των εκρηκτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε τόσο οι σπουδαστές και οι καθηγητές όσο και οι γονείς μας έχουν κοινή αιτία, κοινούς υπευθύνους. Αυτοί που δημιουργούν τα προβλήματα στο ΔΙΕΚ μας είναι οι ίδιοι με αυτούς που μειώνουν τους μισθούς των γονιών μας , απολύουν , φορολογούν. 
Υπάρχει η δυνατότητα να σπουδάζουμε και να μορφωνόμαστε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις, όσο κι αν μας λένε το αντίθετο, όσο κι αν μας καλούν να ρίξουμε τον πήχη των απαιτήσεών μας. Η ίδια η ζωή μας επιτάσσει να μην κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας, να είναι αυτές η βάση των διεκδικήσεών μας. 
Η κατάσταση που αντιμετωπίσαμε και φέτος στα Δ.ΙΕΚ είναι προθέρμανση για το μέλλον που μας ετοιμάζουν στην ανεργία με «ενέσεις» κακοπληρωμένης απασχόλησης. 
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς! 
Οργανώνουμε τον αγώνα μας για όλα όσα έχουμε ανάγκη στη σχολή, τη δουλειά και την πρακτική μας! 
Παλεύουμε για: 
  • Δωρεάν μετακίνηση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  • Δωρεάν βιβλία σε όλους τους σπουδαστές και όχι από φωτοτυπίες ή ηλεκτρονικές σημειώσεις
  • Καμιά σκέψη για δίδακτρα
  • Δωρεάν και με κρατική ευθύνη να δίνονται όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα κ.α.
  • Το πτυχίο η μόνη προϋπόθεση για το επάγγελμα
  • Πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση, κοινωνική ασφάλιση και πληρωμή, με βάση το κατώτερο μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη, κάθε μήνα και όχι με το πέρας της πρακτικής. Κανένας σπουδαστής κάτω από 751 ευρώ
  • 6ωρο 5μερο 30ωρο για όσους μαθητές εργάζονται, διευκόλυνση με άδεια και αποδοχές στην περίοδο των εξετάσεων
  • Δωρεάν υπηρεσίες υγείας χωρίς καμία πληρωμή σε εξετάσεις, γιατρούς, φάρμακα και νοσηλεία για όλους του μαθητές με την κάρτα του μαθητή.
  • Εργαστήρια σύγχρονα χωρίς την εμπλοκή εταιριών και ιδιωτών, βιβλία σύγχρονα με την ευθύνη του κράτους. Μείωση των μαθητών ανά τάξη και εργαστήριο (δύο εκπαιδευτικοί ανά 10 μαθητές), η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ευθύνη του κράτους καμία εμπλοκή των επιχειρήσεων.
  • Μόνιμοι και σταθερά αμειβόμενοι καθηγητές και όχι απλήρωτοι και με 6μηνες συμβάσεις. 
Ακολουθείστε μας στο Google News