Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το δικό του μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αλλά και την εκδήλωση για εξυγίανση του Ασωπού που έγινε στο Σχηματάρι, απέστειλε ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ακριώτης.
Γιώργος Ακριώτης
Γιώργος Ακριώτης
Βρισκόμαστε στον απόηχο της 45ης επετείου από τη 5η Ιουνίου του 1972, όταν ο ΟΗΕ καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, για να υπενθυμίζει  σε όλους την αξία του περιβάλλοντος για το μέλλον του πλανήτη και την ανάγκη να αναλάβουμε όλοι τη συλλογική και την ατομική μας ευθύνη ο καθένας, για την προστασία του. 

Σαρανταπέντε χρόνια από εκείνη την ημέρα, οι μετρήσεις και οι στατιστικές στις ανεπτυγμένες χώρες, και δη στις ευρωπαϊκές, δείχνουν ότι σημειώνεται πρόοδος,. 
Εντούτοις, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το περιβάλλον δεν είναι στενά ευρωπαϊκή, αμερικανική ή ασιατική υπόθεση, αφορά εξίσου ολόκληρη την ανθρωπότητα. Μόλις πρόσφατα, οι ΗΠΑ, μέσω των αποφάσεων του νέου τους Προέδρου, επέλεξαν να υπονομεύσουν ό,τι καταφέραμε να επιτύχουμε με τη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική  Αλλαγή,  απλά επειδή έκριναν ότι η συμφωνία δεν είναι στα συμφέροντα της. Το περιβάλλον, όμως,  δεν είναι ένα αυτοτελές πρόβλημα προς λύση, που αφορά αποκλειστικά και μόνον  κάποιους  πολίτες με οικολογικές ευαισθησίες, αλλά ζήτημα ολιστικό με έντονα ταξικά χαρακτηριστικά. Αρκεί κανείς να εξετάσει τους χάρτες, για να διαπιστώσει ποιοι λαοί υποφέρουν από τη λειψυδρία ή μεταναστεύουν εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Εμείς, λοιπόν, οι «πιο ανεπτυγμένοι και τυχεροί», πρέπει να αγωνιστούμε και για όλους αυτούς.

Ας  γίνει λοιπόν η 5η Ιουνίου ημέρα απολογισμού και επανασχεδιασμού. Από τη θέση του ο καθένας και η καθεμία αφήνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα είτε μέσα από την πλαστική σακούλα που εν δυνάμει θα πνίξει μία θαλάσσια χελώνα, είτε από το κακοσυντηρημένο αυτοκίνητο που θα ανεβάσει το δείκτη μέτρησης του διοξειδίου του άνθρακα, είτε από την παράνομη υλοτομία που θα αποψιλώσει δέντρα είτε από την ασυδοσία του  βιομήχανου απέναντι στους περιβαλλοντικούς νόμους κλπ. 

Ως βουλευτής των Ελλήνων και μέλος της Μόνιμης  Επιτροπής της Βουλής για το Περιβάλλον προσπαθώ να ανταποκρίνομαι σε κάθε λογής εργασία και δράση προς την κατεύθυνση αυτή για περιβαλλοντικά ζητήματα είτε εθνικού είτε τοπικού ενδιαφέροντος.

Ευκαιρίας δοθείσης,  και με αφορμή την χτεσινή εκδήλωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την παρουσίαση του έργου εξυγίανσης του Ασωπού, στο Σχηματάρι παρουσία μεγάλων προσωπικοτήτων της χώρας, θέλω να εξάρω τις προσπάθειες όλων αυτών που τόσα χρόνια αγωνίστηκαν για την αποτροπή του εγκλήματος που συντελείται στην περιοχή και να σας μεταφέρω  την γενική ομολογία από όλους τους παρευρισκόμενους,  ότι μόλις το 2015 με την κυβέρνησή μας το θέμα αντιμετωπίστηκε διεξοδικά. Ήταν η κυβέρνηση της Αριστεράς εκείνη που έσπευσε όχι μόνο να ακούσει με προσοχή τις ανησυχίες και τα αιτήματα τω πολιτών και τον φορέων αλλά και να συνεργαστεί υποδειγματικά με όλους τους βαθμούς αυτοδιοίκησης ανεξάρτητα από κομματικές αποχρώσεις. 



Δημοφιλή σήμερα

Πρώτη θέση για τους Ευβοιώτες αθλητές στο σκάκι

Πρώτη θέση για τους Ευβοιώτες αθλητές στο σκάκι

17/3/2019
Στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα σκάκι, αθλητές από σχολεία της Εύβοιας, έλαβαν την 1η θέση ανάμεσα σε πολλές συμμετοχές....
Το Υδατοδρόμιο της Σκύρου στη τελική Ευθεία - χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του

Το Υδατοδρόμιο της Σκύρου στη τελική Ευθεία - χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του

17/3/2019
Xρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του Υδατοδρομίου στην Σκύρο από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το...
Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στη Θήβα και στην Αλίαρτο

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στη Θήβα και στην Αλίαρτο

16/3/2019
Στη Θήβα και στην Αλίαρτο βρέθηκαν στις 15 Μαρτίου 2019 ο Υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Αναγνωστάκης και η Παράταξη «Στερεά… Υπεροχής!»....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας