Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ψήφισμα ενάντια για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους στους Δήμους κατέθεσε προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κούλα Βρανά.
Κούλα Βρανά
Κούλα Βρανά
Το Ελεγκτικό Συνέδριο εξέδωσε απόφαση η οποία κρίνει παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων για τους συμβασιούχους στους Δήμους, καθώς και την μισθοδοσία τους για την εργασία τους από τον περασμένο Γενάρη ως σήμερα, δηλαδή για εργασία που έχουν ήδη κάνει. 

Η απόφαση αυτή αφορά πανελλαδικά 15.000 περίπου εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις είχαν ανανεωθεί ως τις 31/12/2017, με την προοπτική να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου. Στο Δήμο Καρύστου δουλεύουν 11 συμβασιούχοι στην Τεχνική Υπηρεσία, οι οποίοι παρότι προσλήφθηκαν ως συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες του Δήμου. 

Αν υλοποιηθεί αυτή η απόφαση θα υποβαθμιστούν περαιτέρω οι παροχές και υπηρεσίες καθαριότητας. Το πρόβλημα θα είναι  ιδιαίτερα οξυμένο την καλοκαιρινή περίοδο, που είναι πιο επιτακτική η ανάγκη για ζητήματα καθαριότητας και υγιεινής. 

Η απόφαση αυτή αποτελεί «βούτυρο… στην αντιλαϊκή πολιτική» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τσακίζει τα εργατικά δικαιώματα, προωθεί την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων και την ίδια ώρα κάνει φιέστες για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων. Τώρα κάνει τον «Πόντιο Πιλάτο» και ισχυρίζεται πως δε μπορεί να κάνει κάτι καθώς η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Τα χέρια της τρίβει και η αξιωματική αντιπολίτευση που ήταν εξαρχής ενάντια στην προοπτική της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ που παίζει τέλεια το ρόλο της διάσπασης των εργαζομένων σε βολεμένους και εξαθλιωμένους, δημόσιους υπαλλήλους και ανέργους, κατηγορώντας τους μεν για τη κατάσταση των δε, για να εξυπηρετήσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στους οποίους θέλει και αυτή να εκχωρήσει τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζονται οι συνάδελφοι συμβασιούχοι. 

Τα αιτήματα του αγώνα των συμβασιούχων στους Δήμους είναι δίκαια, αφορούν το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρεπείς συνθήκες και την πληρωμή των δεδουλευμένων τους. 

Ο αγώνας αυτός αφορά τον καθένα και ιδιαίτερα τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες καθώς αν υλοποιηθεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα πλήξει άμεσα τις υπηρεσίες του Δήμου προς τους δημότες. Θα αποτελέσει άλλη μια αφορμή να προωθηθεί η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, όπως η καθαριότητα, η ύδρευση κλπ. 
Για τον λόγο αυτό πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο του Δημοτικό Συμβούλιο να καταγγείλει την κυβέρνηση, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την ΚΕΔΕ, για την παραπάνω απαράδεκτη απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και προτείνουμε το εξής ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρύστου καταγγέλλει την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων των 8μηνιτών, παράνομη και την πληρωμή των εργαζομένων για δουλειά που έχουν ήδη προσφέρει!

Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι και πρόδηλες και ακέραιες. Από το 2016 αναπαράγεται το αδιέξοδο, παράλληλα με την πολιτική που γεννά και οξύνει τα ίδια προβλήματα.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων. 

Οι εργαζόμενοι αυτοί δεν ήρθαν στους δήμους από κανένα παράθυρο, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά μέσα από τους δρόμους της μακροχρόνιας ανεργίας και από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Ήρθαν ως συμβασιούχοι, γιατί η πολιτική διαδοχικά των κυβερνήσεων απαγόρευσε τις μόνιμες προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού στους δήμους από το 2011. Η απαγόρευση αυτή ήρθε ως συνέχεια και όξυνση της πολιτικής των δίμηνων συμβάσεων, της μετατροπής του προσωπικού των Δήμων από μόνιμο σε ορισμένου χρόνου. Μάλιστα, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο προδιαγράφεται ότι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τους Δήμους και τις Περιφέρειες θα παραμείνουν μηδενικές για το 2018 και το 2019!
Αποτέλεσμα της παραπάνω απόφασης είναι η Τεχνική Υπηρεσία (καθαριότητα, ύδρευση/αποχέτευση, τεχνικά έργα κλπ) να αποδιοργανώνονται και απειλείται η εύρυθμη λειτουργία τους.

Καλούμε, έστω και τώρα, με βάση και αυτές τις απαράδεκτες εξελίξεις, την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Να μη διανοηθεί να αφήσει τους δήμους και τις υπηρεσίες καθαριότητας κατακαλόκαιρο γυμνές από προσωπικό και να αναλάβει τη χρηματοδότηση της μισθοδοσίας τους.

Καλούμε την κυβέρνηση, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ να μη διανοηθούν να ποινικοποιήσουν το μεροκάματο των εργαζομένων. Το δούλεψαν και δεν το έκλεψαν από κανέναν! Είναι απαράδεκτο να τους ζητείται πίσω!

Υποστηρίζουμε την πρόταση νόμου που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων και τα σωματεία στους ΟΤΑ και καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να την φέρει στη Βουλή και να την υπερψηφίσει».Δημοφιλή σήμερα

Το Υδατοδρόμιο της Σκύρου στη τελική Ευθεία - χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του

Το Υδατοδρόμιο της Σκύρου στη τελική Ευθεία - χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του

17/3/2019
Xρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του Υδατοδρομίου στην Σκύρο από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το...
Πρώτη θέση για τους Ευβοιώτες αθλητές στο σκάκι

Πρώτη θέση για τους Ευβοιώτες αθλητές στο σκάκι

17/3/2019
Στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα σκάκι, αθλητές από σχολεία της Εύβοιας, έλαβαν την 1η θέση ανάμεσα σε πολλές συμμετοχές....
Συνδέθηκε με το Φυσικό Αέριο το Κολυμβητήριο Χαλκίδας

Συνδέθηκε με το Φυσικό Αέριο το Κολυμβητήριο Χαλκίδας

18/3/2019
Αποτελεί πραγματικότητα πλέον η σύνδεση του Κολυμβητήριου Χαλκίδας με τον αγωγό Φυσικού Αερίου, γεγονός που σημαίνει σημαντική εξοικονόμηση ενέρ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας