Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Στο πλευρό των εργαζομένων στα Ελληνικά Σωληνουργεία η βουλευτής Εύβοιας, Κατερίνα Περλεπέ.

Μετά τη συμφιλιωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 2.3.2010 στο Υπουργείο Εργασίας κατόπιν αιτήματος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων και Τεχνιτών του Εργοστασίου «Ελληνικά Σωληνουργεία», για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και με την παρουσία του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου, η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ – Σηφουνάκη, καταγγέλλοντας την προκλητική στάση που συνέχισε να επιδεικνύει και σ’ αυτή τη συνάντηση η πλευρά της εργοδοσίας, τονίζει σε δήλωσή της:
«Η εργοδοσία πρέπει να σταματήσει να προκαλεί τους εργαζόμενους και να αποδώσει άμεσα τα δεδουλευμένα που τους οφείλει αφού δεν τους έχουν καταβληθεί ακόμα οι αποδοχές του Ιανουαρίου.
Πρέπει ακόμα να σταματήσει η καθυστέρηση πληρωμών που τείνει να γίνει καθεστώς στο εργοστάσιο από τις μεθοδεύσεις της διοίκησης της Εταιρίας.
Από τις καθυστερήσεις αυτές και από τους χαμηλούς μισθούς, οι εργαζόμενοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά ακόμα και στις πιο στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, δεδομένου επιπροσθέτως ότι δεν τους έχουν καταβληθεί και όσα δικαιούνται από τη ΣΣΕ που υπογράφτηκε το 2009.
Στέκομαι αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων στα Ελληνικά Σωληνουργεία και ως βουλευτής θα προβώ σε κάθε δυνατή ενέργεια προκειμένου να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες σε βάρος τους, να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας και να στηριχθεί γενικότερα ο κλάδος της σωληνουργείας στο νομό μας και στη χώρα προς όφελος των εργαζομένων και της ελληνικής οικονομίας».

Εν τω μεταξύ, η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατέθεσε ερώτηση προς πέντε Υπουργούς, με την οποία ζητά να στηριχθεί ο κλάδος της ελληνικής σωληνουργείας και οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν, με μέτρα που πρέπει να λάβει η πολιτεία για να χρησιμοποιούνται τα ελληνικά προϊόντα αυτής της παραγωγικής δραστηριότητας στα διάφορα έργα.
Η ερώτηση της βουλευτού είναι η εξής:
«Σε παρατεταμένο καθεστώς ανασφάλειας ζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο της ελληνικής σωληνουργείας με μία από τις βασικότερες αιτίες τη μη στήριξη της παραγωγής εκ μέρους της πολιτείας, αφού με τις προδιαγραφές που τίθενται στα δημόσια έργα αποκλείονται τα προϊόντα που παράγει ο τομέας αυτός της βιομηχανίας στη χώρα μας.
Στις μελέτες που συντάσσονται από τις δημόσιες υπηρεσίες σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο για την κατασκευή έργων όπου απαιτούνται προϊόντα σωληνουργείας, ουσιαστικά αποκλείονται αυτά της εγχώριας παραγωγής, ενώ προωθούνται ο ελατός χυτοσίδηρος και το GRP τα οποία είναι υλικά εισαγόμενα.
Αυτός ο προσανατολισμός στις προδιαγραφές και τα επιχειρήματα που προβάλλονται από κάποιους περί ποιότητας σε βάρος των ελληνικών προϊόντων σωληνουργείας, έχουν οδηγήσει τον κλάδο σε κρίση, ενώ οι εργαζόμενοι στις παραγωγικές αυτές μονάδες υφίστανται καθημερινά σοβαρότατες πιέσεις από την εργοδοσία τους, όπως στη περίπτωση του εργοστασίου «Ελληνικά Σωληνουργεία» στην Εύβοια.
Κατόπιν των ανωτέρω και επειδή σε συνθήκες κρίσης της ελληνικής οικονομίας, οι ανάγκες για στήριξη των ελληνικών προϊόντων και για υπεράσπιση των θέσεων εργασίας γίνεται ακόμα πιο επιτακτική,
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
Πώς θα στηριχθεί η ελληνική σωληνουργεία και οι εργαζόμενοι σ’ αυτό τον τομέα και ποια μέτρα θα λάβουν για να χρησιμοποιούνται τα ελληνικά προϊόντα αυτού του τύπου στα έργα που εκτελούνται;»

 

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας