Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Με το νέο Πρόεδρο της ΔΕΗ, Ζερβό Αρθούρο συναντήθηκε την Τρίτη 2 Μαρτίου 2010, ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου.

Ο βουλευτής απέσπασε τη δέσμευση, ότι η ΔΕΗ θα ανταποκριθεί άμεσα και θα αρχίσει την εκτέλεση του έργου του φράγματος Σέττας-Μανικίων, ως υδροηλεκτρικό, επιλύοντας προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης των όμορων Δήμων, αμέσως μόλις απαντήσει το Υπουργείο Οικονομικών επί της συγκεκριμένης πρότασης: να εκχωρήσει το έργο στη ΔΕΗ παίρνοντας ως αντάλλαγμα χρήματα ή μετοχές.
Ύστερα από τη συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης, που είχε καταθέσει επισημαίνοντας την ανυπαρξία πολιτικής για την ολοκλήρωση του φράγματος Σέττα-Μανικίων στην Εύβοια και τη διαπίστωση, ότι υπάρχει ολιγωρία των Υπηρεσιών της Κεντρικής Διοίκησης, ο Σίμος Κεδίκογλου αποφάσισε να ενημερώσει ο ίδιος τον νέο Πρόεδρο της ΔΕΗ.
Ο κ. Ζερβός από την πλευρά του έδειξε έντονο ενδιαφέρον για την υλοποίηση του έργου, που θα εξασφαλίσει την υδροδότηση και άλλων περιοχών με την κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού με καθαρότερη μορφή παραγωγής ενέργειας.
Παράλληλα, ο Σίμος Κεδίκογλου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΔΕΗ για τις προκαταρκτικές εργασίες , για τη χωροθέτηση του φράγματος στον Πούρνο, για το οποίο απέσπασε επίσης τη δέσμευση, ότι οι μηχανικοί της ΔΕΗ σύντομα θα ολοκληρώσουν τη μελέτη για την κατασκευή ενός φράγματος, που θα απομακρύνει οριστικά τον κίνδυνο των πλημμυρών και θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υδροδότησης του πολεοδομικού συγκροτήματος της Χαλκίδας.

 
Δημοφιλή σήμερα

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στη γιορτή Οικολογίας - Χειροτεχνίας

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στη γιορτή Οικολογίας - Χειροτεχνίας

16/9/2018
H 8η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας που πραγματοποιείται στο αλσύλλιο του Φάρου Χαλκίδας, ολοκληρώνεται σήμερα ...
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

16/9/2018
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό έργο της Νέας Αρτάκης, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατ...
Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας