Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκαν σε μία λαμπρή τελετή τα εγκαίνια του Σχολικού Μουσείου Γυμνασίου Αυλωναρίου.
Εγκαίνια Σχολικού Μουσείου Γυμνασίου Αυλωναρίου
Εγκαίνια Σχολικού Μουσείου Γυμνασίου Αυλωναρίου
Το Μουσείο δημιουργήθηκε από τον συλλέκτη και χορηγό κ. Δημήτριο Σγούρο σε συνεργασία με τη Διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Κλειώ Χρυσανθοπούλου σε αίθουσα που παραχωρήθηκε στο χώρο του σχολείου, κατόπιν πρωτοβουλίας της διευθύντριας. Το Μουσείο μέσα από πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό καθώς και από παλαιά σχολικά ενθυμήματα ξυπνάει μνήμες, νοσταλγία και συγκίνηση και παράλληλα αναδεικνύει την ιστορία της εκπαίδευσης της περιοχής.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκ μέρους του Δήμου ο αντιδήμαρχος Αυλώνος Γιάννης Κούκης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Μπαράκος, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί, μαθητές καθώς και πλήθος κόσμου.

Στον χαιρετισμό της, η Διευθύντρια του Γυμνασίου, κ. Κλειώ Χρυσανθοπούλου τόνισε τη σημασία της δημιουργίας του Μουσείου για το σχολείο αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, αφού από την επόμενη κιόλας σχολική χρονιά το Μουσείο θα ενταχθεί σε Πολιτιστικό Πρόγραμμα στο πλαίσιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων και θα αποτελέσει έτσι έναν ζωντανό χώρο έρευνας και μελέτης για τους μαθητές. 

Συγκεκριμένα, προκειμένου το Μουσείο να πληροί τους μουσειοπαιδαγωγικούς του στόχους, οι μαθητές θα ασχοληθούν με τη «λεπτομερή καταγραφή των εκθεμάτων και την καταλογοποίησή τους, την έκδοση ενημερωτικού εντύπου καθώς και τη δημιουργία πληροφοριακών πινακίδων που θα συνοδεύουν τα εκθέματα είτε μεμονωμένα είτε σε θεματικές ενότητες».

Ο κ. Δημήτριος Σγούρος, φανερά συγκινημένος και χαρούμενος για την επιτυχία της εκδήλωσης, ανέφερε ότι μετά από πολλές προσπάθειες επιτέλους έκανε πραγματικότητα ένα μεγάλο του όνειρο και ευχήθηκε το Μουσείο να αποτελέσει το έναυσμα και άλλων παρόμοιων πολιτιστικών δράσεων.Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

17/1/2019
Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movieton...
Χειμερινές εκπτώσεις 2019 - Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Χειμερινές εκπτώσεις 2019 - Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

18/1/2019
Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2019 θα αρχίσο...
Ακόμη έξι άτομα ανακοίνωσε ο Φάνης Σπανός

Ακόμη έξι άτομα ανακοίνωσε ο Φάνης Σπανός

18/1/2019
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και επικεφαλής της παράταξης Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε ακόμη 6 άτομα που στελεχώνουν το ψηφ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας