Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκαν σε μία λαμπρή τελετή τα εγκαίνια του Σχολικού Μουσείου Γυμνασίου Αυλωναρίου.
Εγκαίνια Σχολικού Μουσείου Γυμνασίου Αυλωναρίου
Εγκαίνια Σχολικού Μουσείου Γυμνασίου Αυλωναρίου
Το Μουσείο δημιουργήθηκε από τον συλλέκτη και χορηγό κ. Δημήτριο Σγούρο σε συνεργασία με τη Διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Κλειώ Χρυσανθοπούλου σε αίθουσα που παραχωρήθηκε στο χώρο του σχολείου, κατόπιν πρωτοβουλίας της διευθύντριας. Το Μουσείο μέσα από πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό καθώς και από παλαιά σχολικά ενθυμήματα ξυπνάει μνήμες, νοσταλγία και συγκίνηση και παράλληλα αναδεικνύει την ιστορία της εκπαίδευσης της περιοχής.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκ μέρους του Δήμου ο αντιδήμαρχος Αυλώνος Γιάννης Κούκης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Μπαράκος, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί, μαθητές καθώς και πλήθος κόσμου.

Στον χαιρετισμό της, η Διευθύντρια του Γυμνασίου, κ. Κλειώ Χρυσανθοπούλου τόνισε τη σημασία της δημιουργίας του Μουσείου για το σχολείο αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, αφού από την επόμενη κιόλας σχολική χρονιά το Μουσείο θα ενταχθεί σε Πολιτιστικό Πρόγραμμα στο πλαίσιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων και θα αποτελέσει έτσι έναν ζωντανό χώρο έρευνας και μελέτης για τους μαθητές. 

Συγκεκριμένα, προκειμένου το Μουσείο να πληροί τους μουσειοπαιδαγωγικούς του στόχους, οι μαθητές θα ασχοληθούν με τη «λεπτομερή καταγραφή των εκθεμάτων και την καταλογοποίησή τους, την έκδοση ενημερωτικού εντύπου καθώς και τη δημιουργία πληροφοριακών πινακίδων που θα συνοδεύουν τα εκθέματα είτε μεμονωμένα είτε σε θεματικές ενότητες».

Ο κ. Δημήτριος Σγούρος, φανερά συγκινημένος και χαρούμενος για την επιτυχία της εκδήλωσης, ανέφερε ότι μετά από πολλές προσπάθειες επιτέλους έκανε πραγματικότητα ένα μεγάλο του όνειρο και ευχήθηκε το Μουσείο να αποτελέσει το έναυσμα και άλλων παρόμοιων πολιτιστικών δράσεων.Δημοφιλή σήμερα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σλάλομ στη Χαλκίδα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σλάλομ στη Χαλκίδα

13/12/2017
Η Χαλκίδα θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα υπέροχο θαλασσινό θέαμα στον Πορθμό του Ευρίπου, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, που θα προσφέρουν οι αθλητές, ...
Η παιδική ταινία «Coco» 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Coco» 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone

11/12/2017
Η παιδική ταινία «Coco» 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone μόνο την Πέμπτη 14 εώς και την Τετάρτη ...
Πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχή χρονιά η κόρη του Λιμενάρχη Κύμης

Πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχή χρονιά η κόρη του Λιμενάρχη Κύμης

13/12/2017
Πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχή χρονιά η κόρη του Λιμεναρχη Κύμης Αντιπλοιάρχου ΛΣ Βέτσικα Ευθυμίου, στο Πανελλήνιο Πρωτ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας