Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή στην Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη αναφορικά με την Ηλεκτρομηχανική Κύμης απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπανός.
Φάνης Σπανός
Φάνης Σπανός
Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας και σε συνεργασία με το Δήμο Κύμης Αλιβερίου, αλλά και με τους Βουλευτές Εύβοιας όλων των κομμάτων, έχουμε αναδείξει το πρόβλημα της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης. Ειδικότερα, διεκδικήσαμε, καίτοι αυτονόητες, την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, αλλά και τη συνέχιση της εργασίας αυτών, είτε μέσω αναβίωσης της ΗΜΚ, είτε μέσω μετάταξής τους σε άλλους δημόσιους φορείς.

Με το ΔΙΔΑΔ/Φ.49Κ/50/οικ.17705/31-5-2017 έγγραφό σας μας επισημαίνετε τη δυνατότητα μετάταξης υπαλλήλων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης σε φορείς Ο.Τ.Α., σύμφωνα με τις κενές οργανικές μας θέσεις, υπό τον όρο, όμως, της εξασφάλισης από μέρους μας των αναγκαίων πιστώσεων για την κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας τους. Γνωρίζετε, ωστόσο, πως η οικονομική κατάσταση των ΟΤΑ είναι τέτοια που, παρά τις τεράστιες ανάγκες κάλυψης θέσεων εργασίας, είναι πρακτικά αδύνατη η ανάληψη της αναλογούσας δαπάνης, έστω και για ελάχιστο αριθμό προσωπικού.

Περαιτέρω, σε περίπτωση επιλογής από μέρους μας συγκεκριμένων ειδικοτήτων, άρα και προσώπων, θα λυθεί μεν ένα μικρό μέρος του προβλήματος, από την άλλη, όμως, θα υποβληθούν οι εργαζόμενοι σε μια βάσανο διαλογής με στόχο την εξασφάλιση της εργασίας τους. Θα διεκδικήσουν, δηλαδή, ένα δικαίωμα το οποίο ανήκει σε όλους, αλλά θα καρπωθούν ολίγοι. Μια τέτοια εξέλιξη, αντιλαμβάνεστε ότι εκτός από αναποτελεσματική, θα είναι άδικη και βαθιά διχαστική για τους εργαζομένους, αλλά και γενικότερα για την τοπική κοινωνία.

Με βάση τα ανωτέρω, και μη αντιλαμβανόμενοι σε τι ακριβώς συνίσταται η παρέμβαση του Υπουργείου σας, πέραν της νομιμοποίησης της εργασίας υφισταμένων δημοσίων υπαλλήλων, παρακαλούμε όπως άμεσα μεριμνήσετε για εξασφάλιση των πιστώσεων που θα επιτρέψουν την απορρόφηση του συνόλου του προσωπικού της Ηλεκτρομηχανικής σε φορείς Δημοσίου στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ειδικότερα δε, στη Νοτιοκεντρική Εύβοια, όπου οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ζουν και μέχρι πρόσφατα εργάζονταν.Δημοφιλή σήμερα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

18/02/2018
Την Σκύρο επέλεξε ο Πρωθυπουργός με την οικογένεια του για να γιορτάσει το τριήμερο της Αποκριάς....
Απαραίτητη η μέτρηση της αποδοτικότητας των πόρων για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις

Απαραίτητη η μέτρηση της αποδοτικότητας των πόρων για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις

20/02/2018
Ο Γιάννης Μανώλης, Πολιτικός Επιστήμων και Programme Manager της UNESCO, για το πως θα μ...
Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος στην 135 πτέρυγα Μάχης της Σκύρου

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος στην 135 πτέρυγα Μάχης της Σκύρου

18/02/2018
Επί την ευκαιρία της οικογενειακής επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Σκύρο και με τεταμένες τις σχέσεις Ελλάδας Τουρκί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας