Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια

Ερώτηση κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, για την εσπευσμένη έγκριση μεταλλαγμένων. Σε ανακοίνωσή του ο Ευρωβουλευτής αναφέρει:


Ακόμη ηχούν στα αυτιά μας οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Επιτροπής (10 Φεβρουαρίου) που ανέφερε ότι "ο κ. Μπαρόζο δεν προτίθεται να επιβάλλει μεταλλαγμένες καλλιέργειες. Θα ακολουθήσει τις πολιτικές κατευθυντήριες γραμμές που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την αδειοδότηση γενετικά μεταλλαγμένων καλλιεργειών", και ο Πρόεδρος της Επιτροπής ενέκρινε την καλλιέργεια της μεταλλαγμένης πατάτας Amflora, αυτοαναιρούμενος.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής είχε ήδη καταθέσει σχετική ερώτηση (22 Φεβρουαρίου 2010) για να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο κατά την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βέβαιος ότι παρά τις διαψεύσεις, ο Μπαρόζο θα επανέφερε το θέμα από την πίσω πόρτα. Έτσι και έγινε. Η έγκριση της καλλιέργειας επιβλήθηκε μέσω γραπτής διαδικασίας χωρίς κανένας από τους νέους Επιτρόπους που ανέλαβαν καθήκοντα μόλις πριν 20 μέρες να προβάλλει αντιρρήσεις ή να περιμένει το νέο πλαίσιο αδειδότησης βασισμένο σε επιστημονικά δεδομένα που η ίδια η Επιτροπή ανήγγειλε ότι θα είναι έτοιμο μέχρι τον Ιούνιο 2010.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: " Η εσπευσμένη αυτή έγκριση είναι σκανδαλώδης γιατί αποκαλύπτει το βάθος και την έκταση της υποκρισίας του Προέδρου της Επιτροπής, γιατί αψηφά τη συντριπτική πλειοψηφία της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης που είναι αντίθετη με την καλλιέργεια των μεταλλαγμένων, γιατί αδιαφορεί για τις επιπτώσεις τους στη δημόσια υγεία, στο περιβάλλον και στις συμβατικές καλλιέργειες, και γιατί αποτελεί ένα σοβαρό στραβοπάτημα ήδη από τις πρώτες μέρες της νέας Επιτροπής όσον αφορά την πολιτική ασφάλειας των τροφίμων".

Παραθέτουμε και ένα προφητικό σχόλιο του Νίκου Χουντή κατά τη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την εκλογή Μπαρόζο (15 Σεπτεμβρίου 2009).
Είχε πει τότε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ "τις θέσεις του κ. Μπαρόζο για τη μετάλαξη στην πολιτική τις γνωρίζουμε. Τις θέσεις του για τα μεταλλαγμένα προϊόντα δεν τις είδαμε. Αυτό σημαίνει ανοχή στην εισαγωγή και κυκλοφορία στην Ευρώπη επιμολυσμένων προϊόντων;"
Το βίντεο της παρέμβασης μπορείτε να το δείτε στην παρακάτω διεύθυνση :
http://www.europarl.europa.eu/wps-europarl-internet/frd/vod/player?language=el&menusearchfrom=bymep&pageby=unit&idmep=26851&discussionId=0&page=1&category=1&format=mp4?date=&askedDiscussionNumber=1
Δημοφιλή σήμερα

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στη γιορτή Οικολογίας - Χειροτεχνίας

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στη γιορτή Οικολογίας - Χειροτεχνίας

16/9/2018
H 8η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας που πραγματοποιείται στο αλσύλλιο του Φάρου Χαλκίδας, ολοκληρώνεται σήμερα ...
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

16/9/2018
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό έργο της Νέας Αρτάκης, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατ...
Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας