Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο εισηγητής της ΝΔ, βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι υπάρχει ευρεία διακομματική συμφωνία για την ανάγκη ενσωμάτωσης των Βαλκανίων, ιδιαίτερα των Δυτικών Βαλκανίων, πλέον, στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Κατά πλειοψηφία έγινε δεκτό κατ’ αρχήν, κατ’ άρθρον και στο σύνολό του το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών για την κύρωση της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης μεταξύ της Ε.Ε και του Μαυροβουνίου κατά τη συζήτησε που έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010.
Ο εισηγητής της ΝΔ, βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου τόνισε μεταξύ άλλων «Η Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια άσκησε μια ιδιαίτερα εξωστρεφή πολιτική που ισχυροποίησε την παρουσία της και στην περιοχή των Βαλκανίων, καθιστώντας την αξιόπιστο και ισχυρό παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας».
Ο Σίμος Κεδίκογλου πρόσθεσε, ότι «ο εξευρωπαϊσμός της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ήταν από τις βασικές στρατηγικές που ακολουθήσαμε με στόχο την πλήρη ένταξη όλων των χωρών της περιοχής σε ένα Ευρωπαϊκό πλαίσιο θεσμών και πολιτικών αξιών χωρίς διακρίσεις και αντιπαλότητες».
Υπογράμμισε, επίσης, πως: «Η ελληνική στάση, έναντι των χωρών της περιοχής των Βαλκανίων, παραμένει ως σήμερα σε ένα βαθμό αναλλοίωτη, αν και υπολείπονται πρωτοβουλίες αντίστοιχες της κυβέρνησης Καραμανλή στην περιοχή ( π.χ στο Κόσσοβο, Σερβία κ.α.) η οποία έπαιξε έναν ηγετικό και αποτελεσματικό ρόλο, στην εξωτερική πολιτική της χώρας μας, για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων με τις χώρες των Βαλκανίων».
Τόνισε ότι επί διακυβέρνησης Καραμανλή έγιναν αλλεπάλληλες συσκέψεις για το Regional Corporation Council, ώστε να ενισχυθεί η συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις Βαλκανικές κυβερνήσεις, για όλο το φάσμα των έργων σύγκλισης στα Δυτικά Βαλκάνια.
«Γνωρίζουμε- τόνισε χαρκτηριστικά- πόσο ταλαιπωρημένη είναι η χερσόνησος του Αίμου, γνωρίζουμε πόσο εύκολα μπορεί να ανάψει μια σπίθα στην περιοχή και να προκαλέσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις για όλους μας».
Και κατέληξε: «Γι’ αυτό όσο πιο κοντά στους ευρωπαϊκούς θεσμούς έρχονται τα κράτη της γειτονιάς μας, τόσο περισσότερο θα ενισχύεται η ανάπτυξη, η ευημερία και η ασφάλεια στην περιοχή. Η παρούσα συμφωνία σταθερότητας και σύνδεσης της Ε.Ε – Μαυροβουνίου εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο. Είναι βέβαιο πως θα συμβάλλει στη θωράκιση της περιοχής από τις άσχημες καταστάσεις που ζήσαμε στο πρόσφατο παρελθόν».

 
Δημοφιλή σήμερα

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

21/1/2019
Ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ανακοίνωσε ακόμη τέσσερα άτομα για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του....
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...
Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας»

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας»

21/1/2019
Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, ο Χρήστος Παγώ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας