Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Όλο και περισσότερο παίζει το σενάριο τις τελευταίες ημέρες τελικά ο Καλλικράτης να μην εφαρμοστεί ολόκληρος, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί απο τον Υπουργό Εσωτερικών.
Ο υπουργός Εσωτερικών είχε παρουσιάσει το "Πρόγραμμα Καλλικράτης" το οποίο προβλέπει 13 αιρετές περιφέρειες, κάτω από 370 δήμους και 7 γενικές διοικήσεις. Απο εκείνη την ημέρα ως σήμερα όμως, τα δεδομένα φαίνεται πως έχουν αλλάξει και οι δυσκολίες που παρουσιάζονται είναι περισσότερες απο όσες υπολόγιζε ο Ραγκούσης και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την εφαρμογή της νέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με αποτέλεσμα να εξετάζεται πλέον το ενδεχόμενο της μισής εφαρμογής του Καλλικράτη. Λίγο η οικονομική κρίση της χώρας, και κατα συνέπεια η αδυναμία οικονομικής στήριξης (ουσιαστικής) του Καλλικράτη, λίγο (έως πολύ μπορώ να πω σ' αυτό) οι αντιδράσεις των αυτοδιοικητικών για τα όρια των νέων Δήμων που θα προκύψουν απο τις συνενώσεις, έχουν δημιουργήσει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών πονοκεφάλους, οι οποίοι οδηγούν σε αδιέξοδο, με μόνη λύση προς το παρόν τουλάχιστον να εφαρμοστεί ο Καλλικράτης σε πρώτη φάση μόνο σε Περιφερειακό και Νομαρχιακό Επίπεδο και όχι στους Δήμους, κάτι που θα γίνει σε επόμενη φάση. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά για το πως θα εφαρμοστεί ο Καλλικράτης στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
Σύλλογος εν Αττική Κυμαίων (12/4/2010 12:07:44 μμ)
Συνημμένο Ψήφισμα.
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας