Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Χαλκιδέος επιχειρηματίας και δημιουργός του ARTme festival της Χαλκίδας, Σπύρος Πανουργιάς, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 11η Biennale Φλωρεντίας με την Θεά «ΓΑΙΑ» και με θέμα "Earth - Δημιουργικότητα & Βιωσιμότητα".
Έργα του Σπύρου Πανουργιά θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 11η Biennale Φλωρεντίας
Έργα του Σπύρου Πανουργιά θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 11η Biennale Φλωρεντίας
Ο Έλληνας εικαστικός Σπύρος Πανουργιάς επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην 11η Florece Biennale με θέμα “Earth – Δημιουργικότητα & Βιωσιμότητα” η οποία θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 15 Οκτωβρίου 2017 στο Fortezza da Basso της Φλωρεντίας.

Εδώ και είκοσι πέντε χρόνια η Biennale της Φλωρεντίας, αποτελεί την κορυφαία έκθεση σύγχρονης τέχνης, καθώς για λίγες μέρες, καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και όλες τις ειδικότητες έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν και να βιώσουν έναν πολιτισμικό διάλογο στο λίκνο της Αναγέννησης, τη Φλωρεντία.

Η 12μελης Διεθνής Κριτική Επιτροπή, αποτελούμενη από προσωπικότητες από τον κόσμο της τέχνης επέλεξε το ζωγραφικό έργο «επίκληση στη Γαία» ως την ελληνική συμμετοχή.

Ο δημιουργός, με έντονη κριτική διάθεση στην εικόνα του σκοτεινού αστικού περιβάλλοντος, ενσωματώνει στο έργο του την καθημερινή ζωή, την τέχνη, τον καταγραμμένο μύθο. Η θεά Γαία, η κορυφαία κοσμική ύπαρξη, εκφράζει τον ιερό χαρακτήρα της προστασίας του πλανήτη και καθαγιάζει τον ανταρτοπόλεμο που τελείται στα πόδια της. Η τέχνη γίνεται όργανο του αγώνα των νέων απέναντι στο απρόσωπο κράτος, την αποστασιοποιημένη εκκλησία, τους αγνώστους πολίτες – παρατηρητές. Η λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο κατανοητό και το μύθο έχει ήδη σβήσει. Η πανίσχυρη θεά της κοσμογονίας ανταποκρίνεται στην επίκληση. Η μορφή της καταγγέλλει  αλλά το μήνυμα της Ελληνίδας προμήτορος  είναι η ελπίδα.

Ο Σπύρος Πανουργιάς είναι επίσης, εμπνευστής και διοργανωτής του ARTme festival, μια καλλιτεχνική διοργάνωση με την υποστήριξη του Δήμου της Χαλκίδας.


Λίγα λόγια για τον Σπύρο Πανουργιά

Ο Σπύρος Πανουργιάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε στον Α.Κ.Τ.Ο art & design college, με μεταπτυχιακό στο computer graphic design. Το έργο του ισορροπεί ανάμεσα στον ρεαλισμό και την ονειρική ατμόσφαιρα. Η αλληλεπίδραση του φωτός και της σκιάς και η πλαστικότητα των μορφών δημιουργούν μια προσωπική εκφραστική γλώσσα.

Ατομικές εκθέσεις:
– ‘’Gazing East’’  –  Αύγουστος 2017
– ‘’Light Interventions’’ – Αύγουστος 2015
– ‘’My Blue’’ – Μάιος 2014

Επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις:
– FLORENCE BIENALLE – Οκτώβριος 2017
– ARTBOX PROJECTS Basel 1.0 – Ελβετία – Ιούνιος 2017.
– Διάκριση στη  BIENNALE Σαντορίνης – Οκτώβριος 2016.
– “Νήσων Περίπλους – ελληνικές θάλασσες και ζωγραφική” – Μυτιλήνη -2015, αντιπροσωπεύοντας το νομό Ευβοίας.

Μέλος του ART VIOMA, του μεγαλύτερου ελληνικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού για την προώθηση της καλλιτεχνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης.

Πηγή: ελculture.grΚάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας