Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Συνέντευξη στο Ράδιο 1 παραχώρησε ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας Σίμος Κεδίκογλου.
Σίμος Κεδίκογλου
Σίμος Κεδίκογλου
«Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, πρέπει να ασκήσουμε πιέσεις προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας».  Αυτό τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στο Ράδιο 1, καλώντας τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη Χρήστο να τηρήσει τη δέσμευσή του, ότι το έργο θα είναι από τα πρώτα που θα δρομολογηθούν, μετά την έγκριση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, αφού προηγουμένως ομολόγησε, ότι η κυβέρνηση προώθησε το έργο Πάτρα-Πύργος, ενώ δεν ήταν αντίστοιχου βαθμού ωριμότητας με αυτό της Παράκαμψης Χαλκίδας.

Ο Σίμος Κεδίκογλου αναφέρθηκε στη νέα ερώτηση που κατέθεσε, ζητώντας να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των ενεργειών, που έχουν γίνει τέσσερις μήνες μετά τη δέσμευση του Υπουργού στη Βουλή αναφορικά με τη διασφάλιση της χρηματοδότησης της κατασκευής της Παράκαμψης Χαλκίδας, καθώς και για το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της δέσμευσης του Υπουργού απέναντι στους πολίτες της Εύβοιας.

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση σχετικά με τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης υπενθύμισε, ότι μέχρι το 2013 η Εύβοια ήταν εκτός ευρωπαϊκών δικτύων με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η χρηματοδότηση κανενός έργου κάτι που άλλαξε, όταν επί κυβέρνησης Σαμαρά με τη συνδρομή και του τότε Ευρωβουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου  κατάφεραν να ενταχθεί η Εύβοια στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα και να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση, οπότε και εντάχθηκε το έργο το Νοέμβριο του 2014 στο ΕΣΠΑ. Και ενώ-όπως τόνισε- είχε δρομολογηθεί η έναρξη των εργασιών ξαφνικά η νέα κυβέρνηση Τσίπρα μετά τον Ιανουάριο του 2015 άλλαξε τις προτεραιότητές της και προώθησε την κατασκευή του έργου Πάτρα-Πύργος.

Ο Σίμος Κεδίκογλου κάλεσε όλους τους φορείς της Εύβοιας να πιέσουν για να ξεκινήσει το έργο, όπως και αυτό της Παράκαμψης Βασιλικού και προέτρεψε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντί να τον επικρίνουν, που καταθέτει ερωτήσεις να ασκήσουν και οι ίδιοι πιέσεις για να ολοκληρωθούν σημαντικά έργα υποδομής. 

Όπως είπε: «πρέπει και σε επίπεδο τοπικών αρχών και επιχειρήσεων να είμαστε έτοιμοι από πλευράς υποδομών να ανταποκριθούμε στο νέο τουριστικό ενδιαφέρον που εμφανίζεται. Δεν είναι δυνατόν οι επισκέπτες που συνεχώς αυξάνονται να ταλαιπωρούνται εξαιτίας της κυκλοφοριακής συμφόρησης  που παρατηρείται και στο Βασιλικό και στην Αρτάκη. Το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας, όπως και του Βασιλικού δεν ανήκουν στη μία ή την άλλη κυβέρνηση, ανήκουν στον κόσμο της Εύβοιας, όπως και κάθε άλλο έργο».Δημοφιλή σήμερα

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

4/6/2018
Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά, η συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά! ...
Νέες θέσεις εργασίας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

Νέες θέσεις εργασίας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

13/6/2018
Το νέο φροντιστήριο Πουκαμισάς στον Ωρωπό αναζητά διδακτικό προσωπικό για άμεση πρόσληψη....
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην 2η Έκθεση «Κρασί-Μέλι-Λάδι & Ελιά»

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην 2η Έκθεση «Κρασί-Μέλι-Λάδι & Ελιά»

18/6/2018
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην 2η Έκθεση «Κρασί-Μέλι-Λάδι & Ελιά», που θα πραγματο...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας