Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Οι υπεύθυνοι των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Χαλκίδας - Ψαχνών, δίνουν χρήσιμες συμβουλές και επισημάνσεις για την συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων.
Μηχανογραφικά και προβλέψεις των βάσεων 2017
Μηχανογραφικά και προβλέψεις των βάσεων 2017
Η συμπλήρωση των Μηχανογραφικών Δελτίων η οποία ολοκληρώνεται στις 14/7/2017 αποτελεί μια σημαντική λήψη απόφασης για το σύνολο των Διαγωνισθέντων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2017.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο με φθίνουσα σειρά επιθυμίας σχολών και όχι με την φθίνουσα σειρά των βάσεων της προηγούμενης χρονιάς. 

Στις φετινές βάσεις αναμένονται άλλωστε σημαντικές μεταβολές οι οποίες οφείλονται όχι μόνο στις Βαθμολογικές Επιδόσεις αλλά και στη διαφοροποίηση της ζήτησης των σπουδών. 

Ειδικότερα πρέπει να ληφθούν υπόψιν τα ακόλουθα:

* Στο 1ο  Επιστημονικό Πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών η Μέση Επίδοση των υποψηφίων ήταν υψηλότερη κατά 411 μόρια. Το γεγονός αυτό προδιαγράφει μία αντίστοιχη άνοδο των σχολών καθώς μάλιστα έχει αυξηθεί και το πλήθος των υποψηφίων. Η αύξηση θα είναι μικρότερη στα υψηλόβαθμα τμήματα και μεγαλύτερη στις Σχολές οι οποίες κινούνται κάτω από τα 16.000 Μόρια.

* Στο 2ο επιστημονικό πεδίο η μέση επίδοση των υποψηφίων είναι μικρότερη  κατά 350 μόρια και επομένως αναμένεται πτώση η οποία θα είναι ιδιαίτερα εμφανής σε όλες τις υψηλόβαθμες σχολές.

* Στο 3ο επιστημονικό πεδίο στο οποίο συγκεντρώνονται υποψήφιοι με υψηλές επιδόσεις θα παρατηρηθούν μεικτά πρόσημα. Σημαντικό στοιχείο το οποίο διατηρεί τις Βάσεις των Ιατρικών Σχολών είναι η σημαντική μείωση των εισακτέων σε αυτές. 

Επειδή όμως η μέση επίδοση των υποψηφίων είναι μικρότερη κατά 300 μόρια σε σχέση με την περσυνή αναμένεται πτώση σε σχολές κάτω των 18.000 μορίων. Από την πτώση αυτή θα πρέπει ίσως να εξαιρέσει τα Τμήματα της χημείας τα οποία είχαν διαμορφώσει την βάση τους πέρυσι από υποψηφίους προερχόμενους αποκλειστικά από το 2ο επιστημονικό πεδίο και τα οποία φέτος μπορούν να επιλεγούν και από υποψηφίους του 3ου επιστημονικού πεδίου.

* Στο 4ο επιστημονικό πεδίο το οποίο μάλιστα τελεί υπό κατάργηση από την επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο αναμένεται σημαντική αύξηση των βάσεων λόγω του υπερδιπλασιασμού της ζήτησης.

* Στο 5ο επιστημονικό πεδίο η πτώση των βάσεων θα είναι εντυπωσιακή σε όλες τις κλίμακες καθώς η μέση επίδοση των υποψηφίων είναι φέτος χαμηλότερη κατά 650 μόρια. Κατά συνέπεια οι υποψήφιοι πρέπει να δηλώσουν ελεύθερα σχολές και τμήματα χωρίς τα στερεότυπα των περσινών βάσεων.  

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στην άποψη ότι οι υποψήφιοι για την συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων θα πρέπει να ζητήσουν την αρωγή των καθηγητών τους από τα σχολεία, τα φροντιστήρια και τα κέντρα συμβουλευτικής για να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες της επιτυχίας τους και να αποφύγουν λάθη και παραλείψεις σχολών και τμημάτων.

Δημήτρης Ρουμελιώτης - Διευθυντής μονάδων Πουκαμισά Χαλκίδας - Ψαχνών, μαθηματικός.

Ιωάννα Μαντζώρου - Διευθύντρια φιλολογικού τομέα Πουκαμισά Χαλκίδας -Ψαχνών, φιλόλογοςΔημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Αγροτικό Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Εφαρμογών ιδρύει ο Δήμος Χαλκιδέων

Αγροτικό Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Εφαρμογών ιδρύει ο Δήμος Χαλκιδέων

22/6/2018
Με την υπογραφή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου, παραχωρήθηκε στον Δήμο Χαλκιδέων...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας