Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δ.Κ.Κύμης την Παρασκευή 14η Ιουλίου και ώρα 11:00 στο χώρο συνεδριάσεων του Συμβουλίου.
Κύμη Ευβοίας
Κύμη Ευβοίας
Η συνεδρίαση αφορούσε τα ακόλουθα θέματα

Ενημέρωση κατόπιν αιτήσεως του Συμβούλου της Δ.Κ.Κύμης κ.Μαργέλη ‘Αγγελου σχετικά με την Ύδρευση – Καθαριότητα – Τσιμεντοστρώσεις – Ασφαλτοστρώσεις Κύμης καθώς και θέματα που αφορούν τον οικισμό Χιλής.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν εκτός των μελών του Συμβουλίου και συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μπαράκος, κ . Μούντριχας, κ Θεοδώρου, η κ. Ντοβίνου και ο κ. Μπουρίκας εκ της Ε.Ε.Β.Κ.Κύμης & Περιχώρων,εκπρόσωποι του συλλόγου της Χιλής και Δημότες.Από την όλη διαδικασία συγκράτησα τα παρακάτω:

Ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς αναφέρθηκε στα παρακάτω θέματα
  • Λιμάνι : Αναφέρθηκε στην αξία του λιμανιού  της Κύμης και την αξιοποίηση του ως λιμάνι κρουαζιέρας, λιμάνι επικοινωνίας με την ανατολή και εισόδου αλλοδαπών.
  • Παπανικολάου: Οργάνωση δύο εκδηλώσεων το χρόνο και προσπάθεια δημιουργίας ιατρικού συνεδριακού τουρισμού, εξοπλισμό του σπιτιού που έζησε ο ευεργέτης της ανθρωπότητας με προσωπικά είδη που να προσδιορίζουν τον άνθρωπο επιστήμονα.
  • Γραφείο Δόμησης (πολεοδομία): Ξεκαθάρισε ότι θα μείνει στην Κύμη με την παρούσα μορφή και με ανάλογη τροποποίηση του κανονισμού του Δήμου.
  • Μηλωνοπούλειο : Θα καταβληθεί προσπάθεια εξοπλισμού και αξιοποίησης.
  • Επίσης αναφέρθηκε στην προσπάθεια κατασκευής του Β' Βιολογικού Σταθμού Κύμης, στο φράγμα Μανικίων, στην δημιουργία συνεδριακού κέντρου στο χώρο της Ηλεκτρομηχανικής και στην ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων με βάση την αναρρίχηση και την εκμετάλλευση των ορεινών αγώνων ποδηλάτων και περιπάτων. Στη συνέχεια συμμετείχε στη συζήτηση που ακολούθησε για τα διάφορα θέματα που θα περιγράψω στη συνέχεια.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Μπαράκος αναφέρθηκε στα παρακάτω θέματα:
  • Στην κατανομή των χρημάτων που διατέθηκαν για την αποκατάσταση των ζημιών του χειμώνα.
  • Στη σημερινή λειτουργία του Δήμου σε θέματα καθαριότητας, τον εξοπλισμό σε κάδους και θέματα της ανακύκλωσης.
  • Για την 1η φάση του Ιστορικού Κέντρου της Κύμης, οι εργασίες θα συνεχισθούν από 1η Σεπ. 2017.
  • Περί της αποκατάστασης του δρόμου της Πλατάνας, όπου και έγινε μακρά συζήτηση.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Θεοδώρου συμμετείχε σε όλα τα θέματα με λεπτομέρειες και επεξηγήσεις τοπικού ενδιαφέροντος.

Ακολούθως συζητήθηκαν τα θέματα του οικισμού της Χιλής, για τα οποία ο Πρόεδρος της Δ.Κ.Κύμης έδωσε τις ανάλογες απαντήσεις για αποκατάσταση των προβλημάτων, πλην της τσιμεντόστρωσης, γιατί δεν υπάρχουν οι δυνατότητες και η απομάκρυνση του "βράχου" πάνω από τον οικισμό γιατί απαιτείτε περαιτέρω αξιολόγηση και συμπλήρωση της υπάρχουσας μελέτης, λόγο του υψηλού βαθμού επικινδυνότητας. 

Η συνεδρίαση είχε διάρκεια  πάνω από τρεις (3) ώρες και συζητήθηκα και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά δεν είναι δυνατόν να αναφερθούν την παρούσα χρονική στιγμή. Ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς προγραμματίζει σε σύντομο χρονικό διάστημα ειδική συνεδρίαση με τα θέματα της Δ.Ε.Κύμης, παρουσία και όλων των τοπικών προέδρων κοινοτήτων. Οι Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους για την παρουσία τους.Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία «Οι απίθανοι 2» σε 3D στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Οι απίθανοι 2» σε 3D στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

17/6/2018
Η ταινία «Οι απίθανοι 2» σε 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 21 έως και την Κυριακή 24 Ιουν...
Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει την «Ελένη» του Ευρυπίδη

Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει την «Ελένη» του Ευρυπίδη

23/6/2018
Το Θέατρο Χαλκίδας στο πλαίσιο του bio-Mechanical Festival 2018 παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη Ελένη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κατσάνου, σ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας