Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Με πρωτοβουλία Βουλευτή και εισηγητή του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Ανάπτυξης ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Πιπεργιά, οι βουλευτές Δημήτρης Πιπεργιάς, Βασίλης Κεγκέρογλου, Ροδούλα Ζήση, και Χρήστος Πρωτόπαπας, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, σχετικά με τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Στην ερώτησή τους οι βουλευτές αναφέρονται στις συνέχεις αναφορές, διαφορών κυβερνητικών και πολιτικών παραγόντων, για την αναγκαιότητα αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να καταστεί δυνατή η λειτουργία της απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας. Ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό ποια τιμολογιακή πολιτική θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και αν πρόκειται να αναπροσαρμοσθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
"Συνεχείς είναι πλέον οι αναφορές, διαφόρων κυβερνητικών και υπηρεσιακών παραγόντων, για την αναγκαιότητα αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να καταστεί δυνατή η λειτουργία της απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας. Η δυσκολία ένταξης στο διασυνδεδεμένο σύστημα της μονάδας των ΕΛΠΕ στην Θεσσαλονίκη και η προσπάθεια διαμόρφωσης ελκυστικών όρων για την επιτυχία των διαγωνισμών κατασκευής νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από ιδιώτες, έχουν θέσει με έντονο τρόπο το θέμα της αναπροσαρμογής των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ΔΕΗ, στο ΣΜΕΧΑ, παράγοντες της ΔΕΗ, χαρακτήρισαν ιδανική μια ετήσια αύξηση των τιμολογίων κατά 8%, τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να αποκατασταθεί η κερδοφορία της επιχείρησης, που μειώθηκε από τις τιμές των καυσίμων και την εξαγορά των δικαιωμάτων ρύπων. Στο ίδιο μήκος κύματος παράγοντες των ΕΛΠΕ με δηλώσεις τους αναφέρουν ότι είναι ανάγκη να αυξηθούν οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας κατά 25% τα επόμενα 3 - 4 χρόνια.
Κατά την παρουσίαση της νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας των ΕΛΠΕ, ο πρόεδρος του ομίλου, ανέφερε ότι το εργοστάσιο αντιμετωπίζει ακόμη προβλήματα στην πώληση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας, γιατί οι τιμές στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλές, απέχουν από τις Ευρωπαϊκές και δεν ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής.
Τις ίδιες απόψεις εκφράζουν με κάθε ευκαιρία, εν' όψει του διαγωνισμού για την κατασκευή της πρώτης από τις τρεις νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής συνολικής ισχύος 900 MW, όλοι οι ιδιώτες που αναμένεται να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.
 
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Ποια είναι η τιμολογιακή πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει η κυβέρνηση στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, εν' όψει της κατασκευής μονάδων παραγωγής από ιδιώτες και της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας;
Πρόκειται να αναπροσαρμοσθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, πότε και πόσοΔημοφιλή σήμερα

Πώς θα φορέσεις και φέτος το κολάν, εκτός γυμναστηρίου!

Πώς θα φορέσεις και φέτος το κολάν, εκτός γυμναστηρίου!

25/9/2018
Πριν λίγα χρόνια, τα αθλητικά ρούχα είχαν θέση μόνο στο γυμναστήριο. Η Sugarfree άλλαξε τα δεδομένα!...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας