Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με βασικό άξονα τα ζητήματα ανάπτυξης και οικονομίας σχεδιάζουν στην κυβέρνηση το δεύτερο Περιφερειακό συνέδριο, με την παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Στη Λαμία ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο
Στη Λαμία ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο
Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λαμία, την Πέμπτη 27 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη ημερομηνία έπεσε στο τραπέζι στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν προ ημερών στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Επικρατείας και υπεύθυνος για το συντονισμό του Κυβερνητικού έργου, Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με το κλιμάκιο των υπουργών που θα τον συνοδεύει θα επιχειρήσει, πέρα από την αντιμετώπιση των προβλημάτων, να αναδείξει τα προτερήματα και τα πλεονεκτήματα της περιοχής στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής που προωθείται για κάθε περιφέρεια ξεχωριστά.

Το γεγονός πως η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει "κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου" για το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης που αντιμετωπίζει δίνει στη συγκεκριμένη εκδήλωση ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τις επόμενες μέρες μένει να οριστικοποιηθεί η υπόλοιπη ατζέντα, ενώ είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα, ειδικά σε περίπτωση που θα έχει προηγηθεί έξοδος της χώρας στις αγορές.

Η επιστολή του Κώστα Μπακογιάννη προς τον Αλέξη Τσίπρα, περιλαμβάνει τα στοιχεία που δείχνουν τη στρέβλωση στην οποία αποδίδεται η υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με Κοινοτικούς πόρους, τις κινήσεις που έχουν γίνει από την Περιφερειακή Αρχή για την αντιμετώπισή της αλλά και την πρόταση έγκρισης ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τη Στερεά Ελλάδα. 

Το δεύτερο περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς και οι 25 δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδας ζητούν την εκπόνηση ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τη Περιφέρεια ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ, επιπλέον ενίσχυση από τα τομεακά προγράμματα των υπουργείων και ιδιαίτερα από το πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επίσης ζητούν και χρηματοδοτική ενίσχυση στο πλαίσιο της ανακατανομής των κοινοτικών πόρων με πρόσθετες χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Πηγή: politisonline.com και Newpost.grΚάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας