Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανοιχτή επιστολή του Δ.Αναγνωστάκη στο Δήμαρχο Χαλκιδέων, προκειμένου να ληφθούν πρωτοβουλίες για την ποιότητα του νερού της πόλης.
Δημήτρης Αναγνωστάκης.
Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Η  επιστολή του Δημήτρη Αναγνωστάκη έχει ως εξής:

Κύριε Δήμαρχε,

είναι προφανές κι αυτονόητο πως το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας υγείας, αποτελεί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ιερή υποχρέωση και ύψιστη προτεραιότητα.
Στα πλαίσια ενημέρωσης των συμπολιτών μας για το παρεχόμενο νερό στην πόλη μας και προκειμένου να επέλθει η ηρεμία και να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στους συμπολίτες μας, μετά τα όσα σχετικά με έρευνα Πανεπιστημίου είδαν το φως της δημοσιότητας, κρίνουμε απαραίτητο να αναλάβετε πρωτοβουλίες που θα απαντούν επί της ουσίας στα ερωτήματα και τους προβληματισμούς των συμπολιτών μας.
Ύστερα δε κι από σχετική αναφορά σε μετρήσεις – αναλύσεις που αφορούν στο νερό της Χαλκίδας, και που τα αποτελέσματά τους δεν δημοσιοποιήθηκαν, κατά την παρουσίαση της μελέτης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, από τον καθηγητή κ. Μιμίδη, προτείνουμε τα παρακάτω:

1. Να δημοσιοποιηθούν άμεσα τα αποτελέσματα ελέγχου των τελευταίων δειγμάτων, του νερού που υδρεύει την πόλη από την ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Εύβοιας.(Τριάδα-Έρια)
2. Να ζητήσετε να υπάρξει άμεσα συνεργασία των Δ/νσεων Υγιεινής και Περιβάλλοντος της Ν. Αυτοδιοίκησης και των Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΧ με αντικείμενο την «ποιότητα» του νερού που πίνει η Χαλκίδα.
3. Να συσταθεί μία διαπαραταξιακή επιτροπή που θα έχει την ευθύνη νέας δειγματοληψίας, από διαφορετικά σημεία της πόλης και τα συγκεκριμένα δείγματα, να σταλούν σε διαπιστευμένο κρατικό εργαστήριο της Αθήνας και οι απαντήσεις να δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα.
4. Επειδή δυστυχώς οι καιροί είναι δύσκολοι τόσο για την τοπική οικονομία όσο και για τα νοικοκυριά, φρόνιμο θα ήταν αυτές οι ενέργειες να γίνουν το ταχύτερο δυνατόν από τη ΔΕΥΑΧ, έτσι ώστε να μην επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο το ήδη βεβαρημένο αρνητικό κλίμα.
Ελπίζοντας ότι θα συμφωνήσετε στην πρότασή μας, αναμένουμε τις πρωτοβουλίες σας.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας