Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σε δηλώσεις προέβη ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ακριώτης, αναφορικά με το 2ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 26 Ιουλίου στη Λαμία.
Γιώργος Ακριώτης
Γιώργος Ακριώτης
Στις 26 Ιουλίου 2017 ανοίγουν στην Λαμία οι εργασίες για το 2ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο με έδρα την Στερεά Ελλάδα, στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας για τη διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων και την αναπτυξιακή προοπτική της Στερεάς. Αποτελεί το δεύτερο από τα 13 προγραμματισμένα συνέδρια που διεξάγονται σε όλες τις περιφέρειες της χώρας  για την χάραξη Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας. 

Γνωρίζουμε ότι το σημείο στο οποίο βρίσκεται η χώρα, ή καλύτερα στο σημείο που βρέθηκε η χώρα, και από το οποίο σταδιακά ξεφεύγουμε όπως ξεκάθαρα δείχνουν οι δείκτες και τα αποτελέσματα - παρά τα όσα ψευδώς διακηρύσσουν αριστερά και δεξιά οι Κασσάνδρες- προέκυψε κατά κύριο λόγο από την έλλειψη υγιούς εθνικού σχεδιασμού για δίκαιη ανάπτυξη. Γνωρίζουμε επίσης ότι ανάπτυξη για την οικονομία και για την κοινωνία δεν ανάγεται σε ένα επιφανειακό λίφτινγκ αλλά σε μια ολοκληρωτική αναδόμηση του συστήματος, σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα αφουγκράζεται τις σύγχρονες ανάγκες με βάση τις πραγματικές δεξιότητες της χώρας και σεβόμενο τον εργαζόμενο και την εργαζόμενη, συνεπώς είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων αυτών των  φορέων που ανεξάρτητα από τον κομματικό τους προσανατολισμό έχουν μέλημα αλλά και θεσμική υποχρέωση να εργαστούν ώστε η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα.

Στο Συνέδριο καλούνται οι βασικότεροι παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να καταθέσουν στοιχεία, να συζητήσουν και να προτείνουν. Με την ουσιαστική συμμετοχή τους και σε επαφή με τους Υπουργούς και τα επιτελεία της Κυβέρνησης  θα διερευνηθούν και θα επεξεργαστούν πολιτικές και πρωτοβουλίες  για τη δημιουργία του νέου αναπτυξιακού προτύπου, ώστε με το πέρας και των 13 συνεδρίων να σχηματιστεί επιτέλους όχι μόνο ο χάρτης δεδομένων αλλά και το πλάνο για την Δίκαιη Ανάπτυξη.  Για τον περιφερειακό και τομεακό σχεδιασμό θα υπάρξουν θεματικές ενότητες σχετικά με: τον αγροτικό τομέα- αγροδιατροφικό σύμπλεγμα, μεταποίηση και εμπορία αγροκτηνοτροφικών προϊόντων, τις υποδομές και την προσβασιμότητα, το περιβάλλον και  τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, την απασχόληση, την έρευνα και την τεχνολογία, και σχετικά με την ανάπτυξη του τουρισμού καθώς και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα διατεθούν για τον κάθε τομέα. Παράμετρο σε όλα τα αναπτυξιακά εγχειρήματα που θα προκύψουν θα αποτελεί το κοινωνικό αποτύπωμα τους, μέσα από την ενθάρρυνση της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας και την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Το Συνέδριο θα κλείσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ομιλία του για την Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική και αναγγελία συγκεκριμένων  δράσεων και έργων για την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας και τις κατά τόπου περιοχές.
Δημοφιλή σήμερα

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κύμης Θεόδωρος Θεοδώρου

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κύμης Θεόδωρος Θεοδώρου

20/3/2019
Πενθεί η Κύμη στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου πρώην Δημάρχου....
Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

20/3/2019
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας